mandarine-kaj iz njih?
ti mogoče misliš na kako pecivo, žal ti tu ne morem pomagat. mi iz mandarin delamo sok. Najprej sem jih stiskala na ožemalniku agrumov, zdaj pa imam sokovnik in jih vržem kar vanj ter pridobim odličen sok. včasih dodam še kako jabolko, pomarančo, korenček, ananas, etc. Vsak dan stisnem približno liter soka, ki ga spijemo 4 člani družine.
1. Jaz bi verjetno naredila iz njih kaj v kombinaciji s skuto.
Npr: Zdrobiš kekse in jih zmešaš z margarino. To mešanico potlačiš na dno modela za torte in daš malo v hladilnik. Lahko pa namesto tega tudi spečeš kak preprost biskvit.
Nato zmešaš skuto in smetano (lahko tudi maskarpone), po okusu sladkaš, lahko dodaš tudi želatino. To daš na mešanico iz keksov in pogladiš, nato ga gor naložiš mandarine (jaz bi odstranila kožico s krhljev). Lahko pustiš kar tako, ali pa vrh preliješ z želatinastim prelivom (jaz ga sicer nimam preveč rada).
2. Lahko narediš torto z mandarinami. Jaz bi v tem primeru spekla čokoladen biskvit.
3. Čokoladni mousse z mandarinami
4. Morda bi se lotila priprave marmelade iz mandarin.
4. Kaj pa liker iz mandarin? Gotovo je na internetu kak dober recept, končni izdelek pa lahko tudi komu podariš za božič.
Tole je samo par idej na hitro. Pa javi, kaj boš naredila.:)
V sokovnik dam recimo 2 manjši jabolki, en korenček, en kos ananasa (eno rezino cca 2 cm široko), eno ali dve pomaranči in kakih 7 ali 8 mandarin. Tako na oko. Meni okus soka iz mandarin zelo sede, rada pa pomešam več vrst sadja, včasih pa imam katerega več, pa potem tiso prevladuje. V enem obdobju sem pri najboljšem sosedu dobila super sočne Mineole (kot malo večje mandarine) in sem tisto na veliko sočila. Uporabim pa vse sort mandarin, kar pač je. Če jih imaš 10 kil, kar korajžno.
včeraj sem recimo dala 2 srednji jabolki, 3 pomaranče, 1 korenček in 1 kivi in sem dobila ven cca 8 deci soka.
Forum je zaprt za komentiranje.