Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mamin sinček… KAJ PA ZDAJ?

Mamin sinček… KAJ PA ZDAJ?

Pozdravljene!

S temeljitim razmislekom in s pomočjo vaših odgovorov sem prišla do zaključka, da je moj fant mamin sinček.

Skupaj sva že 3 leta, oba študenta, 22 let… sprva sem mislila, da sem njegovi mami všeč, drugim se je hvalila z mano, se veliko pogovarjala z mano… in fant mi je govoril, da me ima rada. Včasih sem imela občutek, kot da bi se primerjala z mano, vedno mi je kazala nova oblačila, ličila, parfume; ko sem prišla na obisk me je pregledala od nog do glave in o tem glasno komentirala, kot da bi bila nevem kakšna poznavalka mode.
Ko sva bila v njegovi sobi je neprestano hodila tja, ne da bi potrkala, in se na veliko pogovarjala z nama. Vedno je pred mano hvalila svojega sinčka, kako je lep, priden, kam je šel z njo, kako je bil potrpežljiv itd. Zdelo se mi, kot da mi hoče s s tem posredno povedati, da je boljši od mene, čeprav za to ni imele nobenega objektivnega razloga. Če pa je že kdaj tako naneslo, da bi lahko pohvalila mene, je pa kar spremenila temo.

V vseh teh letih nikoli nisem prespala tam, ker ni dovolila, pa tudi njemu je težila, če je spal pri meni. Ko sem bila tam na obisku, mi skoraj nikoli ni nič postregla, nikoli nisem bila pri njih na kosilu niti pri zajtrku. Za novo leto sem jo obdarila, ona mene ne. Veliko čudnih stvari se je dogajalo, vendar jim nisem pripisovala prevelikega pomena dokler…
Bila sem tam na obisku, fant si je naročil pizzo im me je vprašal, če jo bom tudi jaz. Nisem še utegnila odgovoriti, prehitela me je njegova mama in mu rekla, da ne smem jesti, ker moram shujšati pred morjem, da ne bom vsa špehasta hodla po plaži!!! To pa me je tako osupnilo, šokiralo, prizadelo… In takrat sem spoznla, da ima nekaj proti meni. Ko je to rekla, se je smejala, kot da se heca, jaz pa sem čutila zloben prizvok v njenem glasu. Najbolj ironično pa je to, da bi bila ona bolj potrebna hujšanja kot jaz. Še bolj pa sem bila prizadeta, ker se fantu to ni zdelo nič čudnega, in jo je zagovarjal, češ da se je hecala, pa da je ona pač taka, da pove kar si misli, pa da sem jaz občutljiva…
Zamerila se mi je in po tistem sem še redkeje hodila na obisk. Zadnjih nekaj mesecev pa se sploh čudno obnaša. Tam sem bila trikrat in mi ni namenila niti besede, še pozdravila me je komaj; ko je prišla v sobo je z njim govorila s takim navdušenjem, kot da njega ne bi videla en mesec, mene pa povsem ignorirala. V roki je imela arašide, ponudila jih je samo njemu, mene pa očitno sploh ni videla. Obnašala se je tako, kot da sem ji kaj naredila, kot da je jezna name.

O vsem tem sem se že pogovorila s fantom, vse sem mu povedala, zdaj mu je njeno obnašanje padlo v oči in se strinja z mano. Poskušal se je pomenit z njo, vprašal jo je, kaj ima proti meni, pa mu ni hotela odgovoriti. Pa saj sploh nima odgovora, ker ji nič nisem naredila, samo ne prenese me, ker sem pač punca od njenega sinčka. Moj fant zdaj ne govori z njo, čeprav jaz nočem, da bi se prepirala, a njeno obnašanje je res nerazumno in tako ne gre več naprej. Ne vem, če se ji bom še kdaj prikazala pred oči, po drugi strani pa bi namerno spet šla tja.
Ne vem, kaj naj storim- fant me ima rad in ZAENKRAT zgleda, da se ji bo uprl, a se bojim, da je vse to močnejše od njega in da nima smisla, da bi vztrajala v taki zvezi in se borila z njegovo mamo.
Kaj menite, kaj naj si mislim ob vsem tem, kaj naj storim??

HVALA VAM!

Hm, še nobenega odgovora

Nimam nobenega pametnega nasveta zate, največ kar lahko naredim je da ti poskusim maaalo dvignit moralo s svojo izkušnjo

meni je bila par let fantova mama huda mora, zdaj se pa prav lepo razumeva. Nekako me je sprejela in zdaj celo počneva nekatere stvari skupaj, marsikaj se od nje naučim…

mogoče se ti zdi neverjetno in si misliš da potem pa že ni moglo biti tako hudo, ampak verjemi… upanje ostaja :))

Vsi sinovi so mamini od kod bi naj sicer prišli? Kaj naj se on zdaj z materjo krega, ker ti nenehno prisluškuješ, če bo ona kaj zlobnega zinila? Bodi samozavestna, saj najbrž si dobro in lepo dekle. Če meniš, da te njegova mati ne mara se ne sekiraj, važno je,da te mara on. In imel te bo rad in lepo mu bo s tabo dokler se ne boš spremenila v prepirljivo in zakompleksirano zdraharco. Menda ne misliš, da bo srečen s tabo, če se bo moral prepirati zaradi tebe z lastno materjo? Ukvarjaj se s seboj in fantom in z vajinimi intersi mater pa pusti na miru. Bodi prijazna z njo pa bo.

Pozdravljena, Idna!

Nekatere stvari iz tvoje zgodbe so tako zelo podobne moji. Dolgo časa mi ni bilo jasno, kako hudiča mojemu dragemu ni niti malo čudno obnašanje njegove mame in jo je celo kdaj zagovarjal. Zato, ker je bil njenega obnašanja, njenih izbruhov, butastih pripomb….navajen. V smislu: ona pač je taka, tako obnašanje je zanjo normalno. Praviš, da mu je zdaj njeno obnašanje padlo v oči. Tudi mojemu je, ko je videl, da sem bila prizadeta, da mi ni vseeno, pogovarjala sva se ogromno.. Pa ne mislim, da je mamin sinček, ker ni. Tudi pogovoril se je s svojo mamo-kolikor se je pač dalo, ker ona o vseh problemih, ki bi jih bilo treba kdaj tudi razčistit, pravi: o tem se ne bomo pogovarjal. Amen.
Je pa podlo, da se njegova mama tako obnaša do tebe. Kaj se plete v njeni glavi, da se tako obnaša? Ve samo ona in če bi bila fer, bi se pogovorila in se skušala trudit po svojih močeh, da bi imela z obema vama normalen odnos. No, saj mogoče se pa trudi, kdo bi vedel, na svoj čuden način..
Kaj pa če bi jo vprašala ali je jezna nate?
Če imaš fanta RES rada, vztrajaj v zvezi zaradi NJEGA, mamo pa skušaj enostavno odmisliti. Vidva sta par in vidva bodita srečna! Pojdi z njim kdaj na obisk, zdrži tisto ure,dve, pa misli si svoje, čeprav si jezna nanjo. Že zaradi tvojih živcev, verjemi.

Jaz se ji na tvojem mestu ne bi več približala, nisi dolžna prenašati njenih žalitev. Bo že mogla spoznati, da sin ni njena last in da si ima pravico ustvariti svoje življenje.
Nekje pa sem prebrale, da se posesivne matere nikoli ne spremenijo, da je edina rešitev, da gre sin živet čimdlje stran.
LP

Lepo pozdravljena!
Ko berem tvojo zgodbo,razmisljam o preteklosti.Pred leti sem spoznala krasnega fanta.(takrat je imel 26 let)Imela sva se krasno.Minilo je sest mesecev,pa me se ni povabil domov.Da ne govorim kako sem bila uzaljena…K njemu sem hodila le takrat, ko ni bilo nikogar doma.Enkrat sva slucajno naletela na njegovo mater.Ves kaj je naredil.?Hotel se je obrniti nazaj.Jaz pa seveda v jok.Nisem vedela kaj je z mano narobe.Sele takrat sem spoznala,da me ne mara.Ko naju je hotel spoznati,mi je ponudila roko in se takoj obrnila stran.ZAL MI JE,DA TUDI JAZ NISEM OBRNILA HRBTA IN ODSLA STRAN IN SE NIKOLI VEC VRNILA.Hodila sva se dve leti in pol.On je bil krasen,bil je pozoren,baje se je z njo tudi kregal…Ampak zadnjo besedo je imela ona.Oni so bili doma bogati.Mi pa nismo bili.Njegov brat je hodil z znano alpsko smucarko.Ko smo bili skupaj,je njima vse ponudila.A jaz kot,da bi bila duh.Trpela sem,ker sva se midva s fantom imela rada.Hotela sva se preseliti na svoje.A hudic bi bil sele kasneje!Ta zenska bi mi unicila zivljenje.
Odlocila sem se,da prekinem najino zvezo.Bilo je zelo hudo.Tudi on je bil zelo na tleh.
Od tega je minilo ze nekaj let.Srecna sem.Imam moza,ki ga imam zelo rada in KI SE POTEGNE ZAME PRED VSEM SVETOM.
Bivsega se vedno videvam(sva iz istega mesta).Vozi zelo dober avto,imajo par lokalov…AMPAK NE VEM CE SO SRECNI.Fant dolgo ni imel punce.Ne vem,ce jo sedaj ima.Ampak sedaj je star kar nekaj let cez 30.zelim mu sreco,ker je bil fejst fant.

IDNA,tudi on je meni govoril,da se vsi hecajo.NI RES!!!PLJUVALI SO CEZ MENE,KER NISEM BILA DOBRA ZA NJIHOVEGA SINA.IMELA SEM PREMALO DENARJA!!!
TISTO ZENSKO SOVRAZIM IZ DNA SRCA!!!

VELIKO SRECE,SAMA PA SE ODLOCI KAJ BOS.Fant bo celo zivljenje mamin sinko!

ella

IDNA t

A ste gledali Oprah danes?:)) je bilo točno o tem, o maminih sinčkih!
Da npr. en moški, ki je star 46 let, še vedno živi pri materi, kljub temu, da je poročen že dve leti, a je takoj po medenih tednih šel nazaj k materi in ženo obiskuje le za vikende!!! Si predstavljate??? Pa še otroka menda imata!

Tudi jaz nimam pravega nasveta, mislim pa, da je sedaj čas, da se veliko pogovarjata, tudi o njegovi mami. Če bosta ostala skupaj (kar vama želim, če se imata rada), potem je potrebno zadevo razčistiti. Če je res, da te njegova mama ne mara, še ni katastrofa, saj imaš svojega fanta. Pazi le, da se bo povsod potegnil zate, če ne, ni pravi fant – je mamin sinko.

Zelo bodo previdna, pred teboj so grozni časi.

lp

Dekleta,verjemite mi da ni vedno tako kot opisujete. Pri meni je bilo obratno. Z dekletom sva se imela enkratno,čudovito…vendar k njenim staršem nikoli nisva zahajala-mislim celo da nikoli niso izvedeli za najino zvezo (ki je trajala kar nekaj let). Moji starši so jo imeli zelo,zelo radi…toliko so bili navezani nanjo,da sedaj mene krivijo,da je zveza razpadla. Starša me imata rada,vendar pogovor nikoli ne sme zaiti v to smer,ker me imajo še vedno za krivega. Še vedno se sprašujem,zakaj nisem zadovoljeval njenih kriterijev za stike z njeno družino?

p.s. Nikoli mi ne bo jasno,zakaj se je to dogajalo. Kljub moji solidni finančni poziciji in izobrazbi,ne vem v čem je bil problem…

Pri nama je bilo na zacetku podobno. Mama je nonstop hvalila svojega sineka (on da bo enkrat direktor podjetja, jaz pa tajnica v njegovem podjetju – pa bom imela narejeno višjo šolo kot ona, čeprav to v končni fazi nima veze)…. Hrano je vecinoma ponujala le njemu – pri nas doma je mama ponujala duple porcije vsem po vrsti…

Ampak smo lepo mamico spravili tja kamor spada… Zraven svojega moza in basta…

Midva pa sva ze 8 leto srecen zaljubljen parcek, pricakujeva dojencka.

Screw them!!! Enjoy life!!!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ne verjamem, da je mamin sinček. Mamin sinček se mami boji upreti, boji se ji povedati, kaj dela narobe, raje se zameri svoji punci kot mami. Glede na to, da si napisala, da je dojel razlike, ki jih mama dela in se z njo ne pogovarja, očitno on to ni. Kakšno knjigo od dr. Košička preberi, pa ti bo bolj jasno kakšen je mamin sinček.
Jaz bi rekla, da je mama ljubosumna nate. V takih situacijah sta vedno samo dve poti. Ali te mama sprejme za svojo ali pa ji sin postavi distanco.

Kakor razberem, se je materi uprl, ker se baje z njo ne pogovarja. Ali ti temu rečeš mamin sinček? Kaj pa bi ti rada, da se odseli kar nekam pod drevesa, zato da boš ti zadovoljna? Ali imata sploh kam iti?

Meni se bolj zdi, da si ti mamina punčka, ker si se ustrašila problema in razmišljaš, da bi ga pustila, ker se ne želiš boriti proti njegovi mami. Čeprav praviš, da zgleda, da se ji bo zaenkrat uprl, dvomiš v njega. Če si tako neodločena, je škoda, da se fant zate izpostavlja, saj bo na koncu ostal brez tebe, pa še mama ga bo vrgla iz stanovanja.

Namesto, da bi se skupaj postavila materi po robu, kar je on očitno pripravljen storiti, tukaj nas sprašuješ, kaj ti je storiti!!!!!

Dekleta in žene
Me smo tiste, ki vzgajamo otroke – tudi fantke.
Potrudimo se…razmišljajmo,…pustimo jim živeti…da ne bomo iz njih naredile “maminih sinčkov”…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close