mamice žurerke
Odvisno od starosti otroka. Zame je mati, ki pusti par mesečnega dojenčka doma slaba..po možnosti se ta otrok še doji. Ni mi ok tudi tista mati, ki gre ven in dojenčka že zjutraj odpelje tašči, da ima lahko cel dan za se zrihtat in g gre naslednji dan popoldne iskat. In ne razumem zakaj tašči/mami in ne očetu? Pa še..zakaj se take ženske sploh odločajo za otroke, če mislijo mesec po porodu takoj začet spet žurat in se napisat? A jim je težko une pol leta bit doma z dojenčkom? Ne vem no…
Pri meni je pa tako…jaz sem sicer mlada ampak sem se pošteno nažurala.. In ko me je vse skupaj minilo, sva se šele odločila za otroka. Če bi mi bilo do ponočevanja in pijančevanja, ne bi niti imela še otrok.
Se pa seveda zabavam..ampak na drugačen način. Je še ogromno drugih stvari, ki me veselijo kot pa alkohol in žurke.
Se mi pa ne zdi nič narobe, da gre mati parkrat na leto ven…ampak, ko je otrok večji.
Zgledne žene in mame ga ne žurajo, nimamo tetovaž in pirsinga, ne hodijo kupovat v diskonte, kupujejo samo naravno kozmetiko in nikoli otroka ne dajo čuvat tašči. Pa seveda raje kupijo nov avto na kredit, ker stari avti niso varni, potem je pa taka prpa, da sama itak skoraj ne upa na cesto (kaj šele, če bi morala sama prevozit sto km).
Sem sama z otrokom od njenega rojstva dalje, (16 let) pa sem VEDNO našla čas zase in svoje užitke.
Zame je prava žurka, če se dobim s prijateljico in greva na kosilo ali kavico, tortico in doooolgi neobremenjeni čvek, ali v kino, ali na kak koncert, tekaško tekmo, dolgi sprehod v naravi….
To je zame žuranje, tudi brez alkohola. In mislim, da to mora vsaka mama počet, in ne se valjat v vlogi užaljene in trpeče, uboge, izčrpane ‘žrtve’ materinstva…
Vsak otrok ob sebi rada vidi veselo, srečno, uživačko mamico.
Meni se je tudi zdelo, da sta mi otrok in mož dovolj, potem pa sem z leti ugotovila, da sem ga močno pokronala, ker sem pozabila na najboljšo prijateljico, z nobenim več se nisem družila, in seveda tudi moža navadila, da sem vedno doma, on pa je lepo frej. Ko sem enrkat na tri leta hotela it s kolegico na pijačo, je bila pa cela drama. Zato vsem mladim polagam na srce, da si je treba vzet tudi čas zase in za svojo družbo. Ni hudič, da tudi moški ne bi mogel popedenat enga pokovca. Sedaj je hči že skoraj odrasla, že gre po svoje, jaz pa tudi. Samo s prijateljicami in brez dedca. Seveda je vsako leto lažje, ko otroci rastejo, in pri 40-ih so še vedno dobri žuri, morda še celo boljši kot pri 20-ih. Zato drage moje, nikoli ne pozabite nase, ne živite samo za svoje razvajene dedce in sončke. Tudi zase morate najti čas in verjemite, lahko ga najdete, samo če hočete. Seveda tistih par mesecev, ko še npr. dojite, se da zdržat tudi doma, ko pa dete ni več odvisno izključno od vas, ga lahko porihta tudi kdo drug.
Midva imava 3 otroke-valda greva vsake tok časa tudi sama žurat, ko grem jaz je on doma z otroci in me drug dan pusti malo dalj spat, ko gre on pa kontra(reciva da greva tko 2-4x letno)…za žurat jih nikoli ne dava babici, to je samo za takrat ko sva oba v službi ponoči recimo…men se zdi pa čisto normalno da vsake tok časa rabiš čas za sporstit, za žurat, zase…1x letno pa res greva 3 dni sama na morje( mislim midva z možem), takrat jih čuva moja sestra , ki jo otroci obožujejo…včasih rabiš tudi čas zase, itak se ostalin 362 dni predajamo družini 🙂
če se to dogaja v nekih normalnih mejah in ne vsak večer ali vsak vikend, ni nič narobe, dokler se ne izkorišča starih staršev.
Bolj nerazumljivo mi je ravnanje znancev, ki sta 4 mesečno punčko začela načrtno navajati na gosto hrano, mamica je koristila le 150 dni porodniške potem jo je očka, zraven tega pa sta malo vsak vikend v petek popoldne dostavila babici in jo prevzela ob nedeljah zvečer. za tako majhnega dojenčka mi je to nerazumljivo in zelo zaskrbljujoče.
Poznam nekaj takih mamic in o tistih, ki ponočujejo, nimam dobrega mnenja oziroma iskreno, imam slabo mnenje. Sem seveda ne spadajo povabila na poroko. Nihče ni rekel, da morajo mamice pozabiti na zabavo, ampak zavedati se morajo, da se je z materinstvom njihovo življenje spremenilo in so postale druge stvari prioriteta. Pri teh ženskah se včasih tudi vprašaš, zakaj so se odločile za materinstvo. Če pa na žurke hodijo celo brez partnerjev, pa se tu vprašaš tudi o drugih motivih.
Meni ni všeč,če mama gre “žurat” namesto biti doma z otrokom oz. z mano.Moja mama ne gre nikoli zvečer žurat s prijateljicami ampak me raje čuva ….(to mi je zelo všeč)če bi moja mama šla žurat bi se počutila slabo(bi bila žalostna)…
za vse mamice,ki grejo žurat namesto biti z otrokom:
pomislite kako se vaši otroci počutijo z vašo mamo/taščo…lp,mamina hčerkica
Če so mišljena pogosta ponočevanja, mislim da gre za mamice, ki mislijo predvsem nase in ne na druge. Kdo potem pazi na otroke? Tašča, partner, varuška? Po mojem mnenju gre za ženske, ki imajo družino bolj zaradi drugih (da so izpolnile svojo “življenjsko nalogo”) in ne zaradi sebe, ker v srcu si še vedno želijo biti samske in delati kar jim paše. Taka razmerja se navadno na dolgi rok ne obnesejo, ker ni resnosti in odgovornosti, žal pa trpijo otroci.
Če mamica čuti potrebo po tem, da bi vsak dan ponočevala, se je morda za otroka odločila (ali bila v to prisiljena) prezgodaj.
Glede vsega preostalega pa – ne vem, zakaj so te Cankarjanske matere tako zelo popularne. A če se vsemu odpoveš in žrtvjuješ, si boljša mama? Spomnim se neke debate, ko smo se pogovarjali, da dobra mama je tista, ki preživi večino časa z otroki. In potem smo analizirali nek primer, ko je bila mama doma (ni hodila v službo), oče je bil invalidsko upokojen in otroci so taki, da je groza in strah. Nimajo nobenih delovnih navad in, kar jih v življenju še najbolj tepe, je to, da nimajo predstave, da moraš nekaj delat (vlagat), zato da nekaj imaš. V bistvu so socialni invalidi, neprilagojeni današnji družbi, ker nimajo predstave, kakšno je realno življenje. In to je daleč najslabša popotnica, ki jo lahko dobijo od svoje mame.
V končni fazi v starih cajtih so vso aristokracijo vzgajali tutorji, varuške, šole, staršev še videli niso tisti otroci. Pa ni bilo nič tako narobe z njimi. Ravno obratno – vzgajali so jih v liderje, ki so potem vodili celo družbo.
Najboljša mama si takrat, ko si tudi ti zadovoljna. Če to pomeni, da veliko/malo delaš, da žuraš ali pa ne, da se družiš s prijateljicami (ali pa ne), da si z otrokom vsako uro dneva (ali pa le 4-5 ur) …
In otrokom koristi tako stik s starši (ki naj bi jih vzgajali), kot tudi s starimi starši (ki jih razvajajo). V kolikor je vse v nekih zdravih mejah, ne vidim s tem nobene težave. Mislim pa, da so te zdrave meje bistveno bolj fleksibilne, ko tjih prikazujejo današnje modne muhe na področju vzgoje otrok. Marsikaj je namreč tudi v kvaliteti, ne samo v kvantiteti.
Forum je zaprt za komentiranje.