Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mamice najhnih otrok – kuhate ali raje kupite kosilo?

mamice najhnih otrok – kuhate ali raje kupite kosilo?

Zanima me ali med tednom kuhate ali si nosite od drugod kosilo naj bo to z gostilne ali šole ..?

Že od konca porodniške nosim kosilo iz gostilne.

Smo zadovoljni. Prinesem pa juho, glavna jed + priloga, solata, dva kosa kroha.

Kupim eno malico za mene in hčerko.

Zakaj bi nosila, saj otroci jedo v šoli oz. vrtcu, midva pa v službi. Ali naj imamo po 2 kosila na dan…ne razumem. Kaj malega za večerjo pa že skupaj pripravimo. Za pop. malico pa se tudi kaj najde.

Jaz v službi nimam tople malice, ker mi v bližini nobena gostilna ne more omogočit, da sem v pol ure nazaj. Pa še dosti dražje je in brez juhe.

Mož pa je v službi. Hčerka je do junija jedla (v počitnicah je bila mala v varstvu pri babicah), zdaj pa dostikrat ne je. Jaz pa sem lačna.

Ne eno ne drugo.

Jemo v službi oz. šoli, zvečer skuhamo ali pripravimo doma. Postane hrane, prinešene od drugod, ne maram.

Vsak dan kuham (sveže) in pri tem uživam, ker ne maramo kupljene oziroma gostilniške hrane. Je pa res, da delam do 14h in imam popoldan veliko časa za vse.
Tudi otroci niso nikoli marali raznoraznih kupljenih frutkov, hippov….umetno hrano so pljuvali ven. Vsak dan sem jim kuhala sveže.

Jaz pa tega ne razumem.
Če katera vpraša, kaj boste danes kuhale, je milijon odgovorov o današnjem kosilu, od mrzle in tople predjedi dalje in slavospevov domače prirpvljeni sveži polnovredni hrani.
Če katera vpraša, kdo sploh še kuha, je neako milijon odogovorov, da je to brezveze, da en je tu, drugi tam in tako naprej.

To bo pa verjetno zato, ker je tukaj nekako milijon različnih ljudi.

No, jaz kuham, če lahko to tako imenujem, ker to so taka kosila na hitro, čeprav v zimskem času, ko so bolj dolgi večeri kuham že prejšni dan, potem samo pogrejem, kaj dokuham in to je to. Se pa zgodi, da smo tudi brez kosila oz. ob sendvičih, hrenovkah….ne kompliciramo.

Kuham, naša je edina prvošolka, ki nima kosila v šoli.

Ja, midva tudi jeva (če delam dopoldne) v službah in otroci v vrtcu / šoli. Ampak kosilo imajo okoli 12. ure, v vrtcu še prej (midva pa malico med 10 – 11 uro) in ob 15. uri ali še kasneje smo vsi že lačni. In je potrebno nekaj skuhati, ker imamo potem za večerjo raje kaj lahkega.

Kuham doma, načeloma vsak dan sveže, občasno tudi kaj iz skrinje. Če delam zjutraj pojemo kaj takega kar je hitro pripravljeno, oz. skuham že dan prej, če pa popoldne, pa potem skuham zjutraj, predno grem v službo in mož kasneje samo pogreje.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Lahko je uživati ob kuhanju, če si doma ob 14-ih. Mi se vključno s popoldanskimi dejavnostmi otrok zberemo doma šele po 18. uri, razen en dan v tednu pridemo “normalno” okrog 16. ure. Včasih kuhamo večerjo, včasih pojemo kakšen kruh z namazi, včasih si kupimo pico… Mi gre na živce, da nam nabijaš slabo vest… Tudi jaz sem na porodniški kuhala, zdaj pa enostavno ne znese več.

Ne vem zakaj si to razumela kot nabijanje vesti, mi enako, kuham vsak dan včasih tudi 2x in tudi naši ne marajo gostilniške in šolske hrane, ker so pač navajeni domače.
Jaz imam tudi tako službo da imam dovolj časa za kuhanje in to rada počnem.
Mi pač tako, vi pa drugače vsak kot mu pač paše.

Kuham. Za enega vseh 5 obrokov, za druge pa vsaj 2.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Vsak dan brez izjeme kuham vsaj 2x.

Otroci imajo vsak dan, brez izjeme 5 obrokov.

Imam tri otroke, zaposlena sem za polovični delovni čas..

Je pa res, da mi kuhanje in skrb za družino, gospodinjstvo od nekdaj predstavljata užitek.
Skratka rada to počnem in greh bi mi bil, da bi se hranili po menzah, gostilnah…

Seveda imajo otroci v vrcu/šoli malico/zajtrk in kosilo, a vedno je to tudi doma.

Lp

Sem ena tistih srečnic, ki jim med tednom v glavnem kuha mama, ki je v penziji (med vikendom jaz, tudi za njo). Če te možnosti ne bi imela, bi kuhala sama.
Otroka imata kosilo okoli 12h, doma med 14-15.30 in vedno jesta toliko, kot da je to njuno prvo kosilo v dnevu. Midva z možem sva tudi lačna, da bi jedla hrano iz menze na pride v poštev.

Tudi jaz kuham vsak dan. Imam tri otroke, eden se samo doji, drugi v vrtcu, tretji v prvem razredu. Najraje jemo doma, domačo hrano, enkrat mesečno smo dogovorjeni za mc donalds, včasih kakšno pico ali obisk gostilne, če gremo na izlet.

Jaz kuham zgodnjo večerjo – med šesto in pol sedmo.

Tudi pri nas skuhamo še en obrok, ki ni tako bogat kot kosilo, ampak je topel. Lahko kaj na hitro, včasih kaj iz skrinje, včasih pa en dan prej toliko skuhamo, da je še za naslednji dan in še kaj za zraven. Ne kuham rada in mi to ni smisel življenja 🙂 ampak se mi zdi, da je bolje od vseh variant s kruhom, namazov, čokolinotov pa še vse zleze v rit.

Ni lepšega kot, da se kuha doma in če se še z domačimi zadevami, če imaš vrt in ostalo domačo robo, je pa to itak raj. pri kuhi lahko sodeluje vsa familija, in v eni urci se na mizo sčara lahko vse in še več. To je pri nas obred, vsak dan, ko smo vsi doma, seveda ni to vedno ob opoldne, je pa nekako do 15 ure skoraj vsak dan, enkrat že ob 13, najkasneje nekje do 16. oo ure pa nam res vsak dan rata spacati kosilo skupaj in ga lepo v miru pojesti se vmes pogovoriti o dnevu, ki smo ga preziveli vsak na svojem in povem vam, da to našo druzino drzi ze vrtso let lepo skupaj. Da ne omenjam, da jemo našo hrano, torej vemo iz kje je, kaj jemo in še po našem okusu je. zavedamo pa se tudi kaksno srečo imamo, da si to lahko privoščimo, ta čas, da smo največkrat po 15.oo uri ze vsi frej svojih obveznosti in uzivamo naše popoldneve. vem, da jih večina tega ne more in zato razumem, da si vsak pomaga na svoj način s kuho in vsem. Vem pa tudi to, da se vse da, če človek hoče, odvisno kaj si človek želi, nekdo je raje do 18 v sluzbi, kot da bi bil doma, tudi taki so in ni jih malo in nato pisakajo, da nimajo cajta, ker tako dolgo delajo, blef in žalostno je to, da je takih veliko več, sploh moskih!

OMG, radi dop 18 v službi ? Na katerem planetu pa žti iviš ?! Če se ne zavedaš, da je vsak dan domače kuhanje v teh časih izjemen privilegij in ne nekaj samoumevnega, ter da vsi ostali radi delamo do 18, si enostavno slepa. Razen šolnikov, proizvodnih delavcev in morebiti še kake kaste privilegiranih kar se del. časa tiče, je vsakodnevno sveže domače kuhano kosilo za nas ostale utopija.

Ko sem se po porodniški vrnila v službo smo eno leto jemali hrano iz šole. Sedaj spet kuham.

Glej, tudi jaz si zelo želim, da bi bila lahko ob 15. že fraj vseh obveznosti, pa imam urnik z uradnimi urami od 8. do 16. ure. Ni ravno tako, da če se hoče, se da vse…Sem dolga leta prosila, če lahko delam dopoldanski urnik, in sem ga hvalabogu dobila…kajti prejšnji urnik je bil od 10.30 do 18.30….pa kuhaj če lahko! Tako da mi je zdaj Amerika, čeprav kosila ne morem kuhat.

Ker delam v mestnem jedru, ki ni dostopno avtomobilom, parkiram na obrobju mesta, kar pomeni, da imam od službe do avtomobila še cca 15 minut pešačenja in nadaljnjih 10 minut izmotavanja iz prometne konice. Če gre po sreči, sem doma ob 16.45. Potem pa človek tehta. Ali takoj za štedilnik, čeprav smo vsi imeli topel obrok (midva z možem greva na toplo malico med službo, v bistvu kosilo, otroka jesta v vrtcu ob 12.30) ali ven na sveži zrak. Navadno se odločimo za krepko malico, ki jo na hitro pojesta otroka pri mizi ali vzameta v roko in neseta ven (jogurt ali sadna skuta+sadež+če jima paše še kruh, prepečenec, keks, sendvič…različno). Ko se otroka zaigrata in tudi jaz pridem do doze zraka, ju prevzame očka (ki ima urnik do 17.30), jaz pa grem za štedilnik, kjer skuham zgodnjo večerjo.
Razmišljam pa, da bi začela jemat kosilo iz bližnjega dijaškega doma. Kuhajo tudi za zunanje in sem že šla tja na kosilo, pa ni nič menzi podobno. Rada dobro jem, zato lahko potrdim, da kuhajo zelo okusno hrano, v dvomih sem le zaradi pogrevanja.

Popolnoma jasno je, da če je mama večino dneva v službi, da ne bo mogla stati 1-2 uri za štedilnikom. Prvič ponavadi vsak po svoje je, drugič pa imaš še kaj drugega za delat, kot samo kuhat.

Jaz sem doma in seveda kuham. V bistvu dobijo moji vse obroke doma, le dop malico ne. No, najmlajši jo dobi. Pa pride tudi dan, ko se mi preprosto ne da kuhat ali ko imam opravke, takrat pa pade kakšna stvar kar tako.

Ja, kuham, s tem, da smo doma ponavadi malo pred 4. uro in jemo najkasneje ob pol h. Je pa res, da nimamo kosila sestavljenega iz tople in hladne predjedi, juhe, dveh glavnih jedi, sladice, plošče s sirom in konjaka – ampak glavno jed + solato, juhe jemo le izjemoma. Čisto dobro in zdravo se da skuhati tudi v dobre pol ure.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close