Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama – vaše mnenje, kaj si mislite?

Mama – vaše mnenje, kaj si mislite?

Meni se dejansko ne da več ob taki osebi. Uničuje me. Mama je totalno negativna oseba že celo življenje. Celo življene so drugi delali za njo (po večini moja babica, njena mama). Je tudi psihični bolnik, ki pa se noče več zdravit. Zadnje 2 leti ni šla iz stanovanja. Zadnje tri mesece samo leži. Že od leta 2014 se noče več zdravit. Zadnje čase pa sem ugotovila (tudi prebrala marsikaj), da vedno bolj manipulira. Ko je to ugotovila me je začela napadati, žaliti, seveda vse to prikrito, potuhnjeno, da nihče ne ve, o meni pa okoli grdo govori. Seveda, ko je ugotovila, da sem jo pogruntala je začela iskati nove in nove ljudi, ki je ne poznajo, da bi manipulirala z njimi. Zaradi njenih manipulacij jo je kar nekaj ljudi že skenslalo, celo zdravniki, sorodniki. Zdravniki jo pošiljajo k psihiatrom, kamor noče. Motijo jo stvari, ljudje, ki je prej nikoli niso motili. Doma ves čas nori, si izmišljuje, izsiljuje in manipulira.

Ne vem več kaj naj. Vse nasvete, napotke ignorira. Za vse sem kriva jaz. Glede na vse kar sem prebrala imam občutek, da je to mejna osebnostna motnja ali celo hipohondrija. Namreč v zadnjih 2 mesecih je že nekajkrat rekla, da je smrtno bolna – si sama izmišljuje nove in nove diagnoze in stanja, simptome. Pri zdravnikih, na preiskavah (urgenca 2x v enem mesecu, splošni zdravnik, dežurni zdravnik na domu) pa vedno vse bp.

Jaz imam občutek, da je “bolna” samo zato, ker ves čas leži. Ko je šla kdaj pa kdaj ven teh problemov ni imela, kljub uradno psihičnim problemom. In s tem mislim  VES ČAS LEŽI 24ur že 3 mesece. Kot vem pa zaradi takega ležanja lahko faše tudi strdke? Nogo je že imela nekaj mesecev otečeno in rdeče modro- oziroma rahlo vijolično. Tega zdaj več nima, jo pa noge bolijo. Logično?! Zaradi neprestanega ležanja!? In recimo ravno tega pa nikoli ne pove zdravnikom. Tudi, ko kliče urgenco, po telefonu pove ene simptome, ko pridejo na dom pa čisto nekaj drugega, po večini sploh nič urgentnega. Določene stvari pa zamolči. Že pred 25 leti je začela govorit, da je njena želja, da bi celo življenje samo ležala in, da bi drugi delali za njo. Na ta način je tudi izkoriščala svojo lastno mamo, zdaj pa poskuša izkoriščati mene in vse ostale kogar pač lahko. Če tega ne dobi, pa kliče okoli – urgenco, dežurne zdravnike itd.

daj jo v dom. očitno je nepokretna in rabi konstantno pomoč in pozornost.

Ne gre iz stanovanja, o tebi pa okoli grdo govori? In druge ljudi išče?

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 02.12.2021 ob 15:05

daj jo v dom. očitno je nepokretna in rabi konstantno pomoč in pozornost.

Ne. Je bila par let babica v domu predno je umrla. Pa je vedno moral nekdo od sorodnikov hodit k njej, ker nič niso za njo naredili. Niso je umivali, niso ji dali hrane oziroma so ji jo vzeli zato, ker jo je dala na stran, da bi se malo pohladila. Smo morali tja hodit, da smo jo mi rihtali kljub temu, da je bila v domu.

Denarja za v Dom nimamo. Vse je na meni.

noja13, 02.12.2021 ob 15:48

Ne gre iz stanovanja, o tebi pa okoli grdo govori? In druge ljudi išče?

Ja, kogar koli ji uspe priklicati potem govori o meni grde stvari. Kdor jo je pripravljen poslušati 5 minut mu bo govorila o meni ali pa o tem kako je ona boga. Ampak, ko dobi vprašanje kaj je narobe pa največkrat ne zna odgovorit.

Kaj naj, 02.12.2021 ob 17:01

Denarja za v Dom nimamo. Vse je na meni.

Tega nisem jaz napisala! Kradejo “imena”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close