Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama 85 in brat 51

Mama 85 in brat 51

Ja, v reali prekinit tlačanstvo…za začetek zmanjšuj lepo obiske, opravke za njo…to se da, da lepo poveš, da prideš od zdaj enkrat na teden, ker…tu poveš, da imaš osebne zadeve in ne rabiš v podrobnosti…reci, pridem v sredo in to je to za ta teden… kaj rabiš uredim takrat…razen kaj nujnega, ogrožujočega…nekje moraš začeti.., če ne je najbolje, da se kar preseliš tja in si na voljo za postrežbo cel dan, še v službo ne rabiš hodit…dobiš zlato medaljo za to plemenito žrtvovanje…daj, daj, brat se pa muza, ni on kar tako…kar korajžno, poskusi, ne jamrat izpelji enkrat pa boš videla naprej a ne…mislim, kot, da ti pištolo drži nad glavo, da moraš, moraš, moraš…moraš …dopovej si, da je čas za spremembe , zlepa ali zgrda…glej pa samo na mati, poskusi jo preselit k tebi , če bi šlo…brata prepusti njegovi usodi…in se ne petljaj ima svojo pot v propast…srečno !!!!!

Mislim, tega je kar nekaj takih odnosov….ostarela mati / starši… in običajno sin zajeda v neskončnost…hčera odseljena in z svojo družino pa nastrada do izgorelosti s skrbjo za ostarele starše…dokler običajno ta, ki izgoreva ne zboli in mora pod nujno se nase fokusirat, potem pa kar čudežno se znajo problemi rešit…mati se preseli ali se ji najame pomoč, gre v dom…tako pa dokler te molzejo in izsesavajo tvojo energijo…kar izvoli…bo že čas pokazal svoje.

Mati sigurno nov hotla v dom, če ima pa veliko lepo hišo. Men se zdi vseen, da te dediščina tišči.

Kako se pa razumeš z nečakoma?

Ja, res je, problemi drugih, ki nas okupirajo se rešijo takrat, ko smo postavljeni pred dejstvo  ali jaz ali oni…

Za mamo si se dovolj žrtvovala, narava bo naredila po svoje slej ko prej , osredotoči se na sebe in svoje, čas je.

Oj hvala vsem, res bi rada, da bi se v hišo npr nečaki preselili, a se ne bodo, ket ne prenašajo psihopata očeta.Žal.

Mama o domu noče slišat,ko ji rečem razmisli, ali boš mogla k meni ali v dom?? Smatra, da je še ok, no saj tudi je, ampak zanjo se bojim, ker brat pije in se psihično znaša nad njo. K meni pa sploh ni govora, rad glanca prazne sobe, 3 nadstropja

Pomisli kako bi se mama  znašla, če bi ti  živela v tujini, daj si to predstavo…no, povej kako bi potem to izgledalo…mislim, da bi moral brat zavihati rokave a ne…kako bi živela brez tebe …bi preživela a ne…njive ne bi bilo, brat bi delal in skrbel za zadeve…ti bi pa prihajala na obiske in od daleč spremljala , če je vse v redu… evo, tako zdaj telesno prisotni in ne umsko prisotni brat od – daleč – nadzira.. in mu ni treba nič ukrepat, ker vse teče kot namazano…, malo prepusti zadeve usodi, naravi, da poskrbi kot je namenjeno….ti ne moreš usode pretentati…s tem žrtvovanjem v neskončnost….daj si malo predstavo, da bi tudi brez tebe show šel naprej…vsakega se da nadomestit a ne…

Mati : a danes pa hčere  Angelce ne bo ,joj pa krompir sem mislila sadit…Angelca zbolela ti šment, pa sem to pa to rabila, hotela…ja nič moj sinek  Janezek tud tega ne bo je prešvoh…bom pa sosedovega Berta poklicala pa mu plačam…pa za trgovino tud, naredim spisek pa bojo prinesli…ali pa se obrnem na prostovoljce…lačna že ne bom…naj se Angelca pozdravi, je res bila izčrpana…

Angelca : leži izčrpana v postelji in ima končno čas, da se posveti svojemu okrevanju…bere knjigo, domači jo razvajajo, ko si opomore gre z dragim do morja…itd…

sam tolk, če bi bila gospa mama poštena bi pri osemdesetih prodala veliko hišo, šla v varovano stanovanje, namesto njive bi imela za hobi notranje ali balkonsko cvetje in začimbe..in uživela v starosti brez, da je komu v breme, samo se oklepajo teh zidov in ne zmorejo izpuščat..kakšna miselnoat je to v ljudeh…kakšne širine manjka….sin v garsonjero ,da se končno nauči preživet samostojno.. kar ostane pa vnukom …tako pa niso pripravljeni na starost, mislijo, da bodo večno in puščajo nerazčiščene zadeve,,,,res redko kateri izpuščajo in si olajšujejo in s tem tudi svojcem…

Odgovor na objavo uporabnika
Imaš čas, 27.12.2021 ob 15:39

Pa saj boš kmalu u penziji!

kaj ima to veze? če bo kmalu v penziji, naj to izkoristi zase in svojo familijo.

Praznicna, 26.12.2021 ob 20:26
    Živita v ogromni hiši, brat je totalna zguba, smili se mi mama, ki ga še vedno pedena, kuri peč in mu kuha itd. Jaz živim 20 km vstran imam družino, a me moja dva, mama in brat okupirata non stop. Mami tudi ne motem dopovedati, da opusti njivo, potem pričakuje, da vse pripeljem krompir, gnoj, semena..in ji hodim pomagat. Od brata ni nič, le zvija cigarete,pije kavo. Ne dela nikjer .Mama k meni noče, bog ne daj, da pusti hišo in sinčka. Znatrana sem, služba, dom, drugi dom. Problem pa je, ker se mi mama smili. Preveć energije zapravim za njiju, domov pridem kot cota zmatrana. Morda bi mogla na kakšno terapijo.

Mama je sama kriva, če pedena in podpira lenobo.

Dokler boš ti to delala, on ne bo mignil s prstom.

Ker mu ni treba.

Avtorica, sej ti pa nisi zguba a ne?

Svoj dom si si kupila sama mar ne? GA NISI PRIDOBILA Z POROKO?

Zakaj te pa dom pa otroci doma tako utrujajo? Saj če si ti svoj dom kupila (kar bi tudi tvoj brat lahko, če ne bi bil zguba, saj se ne rabiš poročiti zato) potem ti pa ja tvoj mož opravi polovico dela pri otrocih in gospodinjstvu?

Malo mi paradoksalno deluješ.

Pojdi na psihiterapijo, morda ti lahko pomagajo. Ne v casu, ko bi bila doma,temvec namesto,da gres k njima rintat kot suznja. Ali ne ves,da te sovrazita in se ti za hrbtom, ce ne celo v obraz rezita?

Bodi bolj pametna,saj si dovolj stara. Zelim ti le dobro.

A

Pozdravljeni,
poskrbite zase in svojo družino!
Brat je odrasla oseba, mama je odrasla oseba.
Ste se že pogovorili z bratom ali mamo?
Prenehajte se odzivati na gumb usmiljenja, če mama vztraja
v tem sožitju z bratom.
Želim vam vse najboljše, a vprašajte se, če zbolite, izgorite, vam zmanjka energije!?
Kdo bo skrbel za vas, vašo družino!?

Si že vprašala kdaj mamo, kaj bo s sinetom, ko bo ona škripnila?

rtjktzi, 28.12.2021 ob 11:21

Si že vprašala kdaj mamo, kaj bo s sinetom, ko bo ona škripnila?

ja prijavil se bo v Ljubezen po domače in iskal partnerko s katero bo hotel imet otroke tako kot oni Francelj iz Kamnika in še mnogo takih.

zavedanje345, 27.12.2021 ob 23:35

sam tolk, če bi bila gospa mama poštena bi pri osemdesetih prodala veliko hišo, šla v varovano stanovanje, namesto njive bi imela za hobi notranje ali balkonsko cvetje in začimbe..in uživela v starosti brez, da je komu v breme, samo se oklepajo teh zidov in ne zmorejo izpuščat..kakšna miselnoat je to v ljudeh…kakšne širine manjka….sin v garsonjero ,da se končno nauči preživet samostojno.. kar ostane pa vnukom …tako pa niso pripravljeni na starost, mislijo, da bodo večno in puščajo nerazčiščene zadeve,,,,res redko kateri izpuščajo in si olajšujejo in s tem tudi svojcem…

Se popolnoma strinjam. Ali bi pa vsaj hči pustila pri miru in živela s svojim sinčkom tako, kot sta si postlala. Predvidevam da gre tu res za končna poglavja zgodbe “tipičen mamin sinček”, ki mu mami ni pustila oditi od nje, da ne bo sama. Zasipavala ga je z vso pozornostjo, vse znosila k riti in si njegovo prisotnost kupovala s “predanostjo” in “delanjem vse za njega”, naredila je pa pacienta ki se niti zase ne more poskrbeti, kaj šele za njo, kot je to cel čas upala. Zdaj pa te luknje krpa hči, ki pravi da ima doma pri svojih 60 letih se hči, za katero mora poskrbeti. Hči, ki več zagotovo nima 15 let da bi bilo za njo treba skrbeti. Dela isto kot je delala njena mama z bratom.

S svojim dragim na morje …pa kaj vam je ljudje, saj ima 60 let!

Draga mama, do sestdesetega sem ti pomagala kolikor sem lahko, sedaj pa tudi jaz več ne zmorem toliko kot prej. Stara si toliko, da lahko greš počivat v dom. Predlagam, da dava vlogo v nekaj enot. Če ne želiš, boš morala pa za pomoč prositi brata ali pomoč plačati komu mlajšemu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close