Najdi forum

Živjo

z možem se odpravljava na Malto. Če je že kdo izmed bralcev tega foruma obiskal to državico, bi bila ful vesela, če bi povedal kakšno posebnost, ki mu je ostala v spominu oziroma česa se ne sme spregledati za pogledat (še posebej če ni v turističnih informacijah) in še kaj posebnega. Ali ste si ogledali tudi ostala dva otočka?

čao vsem

dunja

Živjo!

Poudarila bi, da je čar ravno v ostalih dveh otočkih – Gozo in Comino sta bila meni veliko bolj lepa kot pa sam otok Malta (ki je zabetoniran do amena).
Comino še posebej slovi po Modri laguni, ki je res čudovita, zato morata tja obvezno it!

Uživajta, Anja

ta post bi morali objaviti pod kam in kako na počitnice, rekel pa bom naslednje:

delam v turizmu z izplenom največ 30 % od klientele, manj kot pol evra na osebo.naš kraj sploh ni tako zakoten, take in drugačne delegacije se kar menjavajo.letos bo čez 100000 obiskovalcev / 100 % več /

tako da o malti lahko samo sanjam.je katoliška država.vredna obiska

Jest sem bil tam na maturantskem izletu. Pa mi zadeva ni ostala v ne vem kaksnem spominu. Malta sama je dolgočasna, skoraj nič dreves, vroče, povsod je veliko prahu, plaže so pretežno skalnate (razen Golden Bay in podobni, kjer so umetno nasuli mivko), sence nikjer, morje je pa tut pretoplo za osvežitev. Okolica je dokaj neurejena (bi rekel arabski vpliv), hrana nič posebnega.
V St. Julianu je zelo dobr poskrblen za zabavo. Razni bari in klubi so en zravn druzga. Za ta aspekt je zlo dobr posktbljen.

Smo sli pa na izlet z ladjo na otok Comino. Modra laguna je res lepa. Razni izleti s čolni, ko razkazujejo razne votline (npr. Blue Grotto) se mi niso zdel vredni svojga denarja.

Mogoče je to kar sem napisal izpadl, da je Malta čist mim. Bi reku, da se vseen splača it pogledat (enkrat in nikoli več), ker ma Malta vseen neki v seb (njihovi avtobusi so legendarni npr.).

Pa baje imajo edini tuš na plaži na Gozu.

Hvala za zg. odgovore, bi imela pa še eno vprašanje. Ravno danes me je sodelavec malo prestrašil, da je voda tam tako zelo onesnažena, da si še zob in obraza ne smeš prati z njo. Jaz nisem potovala še nikoli izven Evrope, razne Amerike, tako, da kaj takega pa za Malto res nisem pričakovala. Brala pa sem tudi v lonely planetu: “increisingly contaminated”.

prosim vas za vaše izkušnje. Hvala in še veliko doživetih potovanj!!!!

Kar se jest spomnim, ni tako grozno. Malta pač nima svoje pitne vode. Ima edino arteške izvire, kjer je pa voda slana tako, da jo morajo razsoljevat. Za umivanje je čisto uredu (nihče ne mel nobenih problemov). Za pit pa rajši kupuj ustekleničeno. Pa ne priporočam njihove (San Michael oz. San Sebastian , oz. neki podobnega, se ne spomnim več) ker je obupnega okusa (po plastiki). Se bolj splača kupiti kej kontinentalnega (Evian npr.).

Se kar strinjam z napisanim bi pa še dodala, da ima Malta zelo bogato zgodovino, sploh je zato arhitektonsko zelo lepa za pogledat Valetta, kjer imajo tut razne muzeje in tudi šove na temo časov ko so tam živeli in delali malteški vitezi. Splača se it pogledat tudi Mdino (prelepa trdnjava in mestece), ki je znotraj otoka in odkoder je krasen razgled po Malti. Mene so v notranjosti Malte ful impresionirale cerkve, ki so glede na dimenzije otoka ogromne, številčme in zelo bogate.

Bi še omenila, da nisem drugače kak frik na te zadeve, ampak je to na Malti res vredno ogleda.

Mene pa zanima, ali si lahko sposodis skuter in se s skuterjem peljes na oglede po otoku? Ali se to cenovno splaca ali je bolje z avtobusom! Prav tako me zanima koliko je bugibba oddaljena od Vallette?

Oddaljenost Bugibbe (oz. Qawre od Valette je cca. 20km). Ker je cesta precej zavita in je vmes kar precej krožišč potrebuješ kake pol ure, ko pa je veliko prometa pa še več.
Na Malti so zelo ugodne cene izposoje avtomobilov. Mi smo dali za majhen avto s klimo in z vsemi možnimi doplačili (kasko, zavarovanje v primeru poškodbe podvozja, šip,..) ter zavarovanje rizika odpovedi 140€ za en teden. Glede na stanje cest, način vožnje in dejstvo, da vozijo po levi, bi vzel raje avto, kot pa skuter….
Cenovno je gotovo najugodneje z avtobusom, cena je kak € za eno vožnjo, samo z avtom si pa bolj fleksibilen. Avtobusi (razen nekaj izjem, ki vozijo le poleti) vsi peljejo v Valetto. Če želiš iz Bugibbe recimo v Mosto ali pa v Mdino potem moraš najprej v Valetto in potem iz Valette nazaj v drug kraj.

Avto smo rentali na:
http://www.economycarhire.com/

Zdravo!

Jaz sem bila na Malti pred nekaj leti in sem grozno trpela zaradi neznosne vročine. Enostavno je bilo tako vroče in zrak tako slab, da smo komaj živeli. Plaže nikakršne, morje umazano in toplo. Še nikoli nisem imela tako slabih počitnic. V hotelu je bil za večerjo vsak dan pečen krompir, za zajtrk pa marmelada.

Najeti se splača avto, ker je to res poceni.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close