malta z ryanairom
torej, kot obljubljeno bom napisala nekaj besed v zvezi z mojim štiridnevnim izletom na malto..najprej bi pohvalila ryanair, kjer je vse potekalo popolnoma brez zapletov..v benetkah so nama sicer pregledali vso prtljago, ker nama je vse piskalo, ampak so bili vseeno zelo prijazni..za nazaj sem se že naučila, da moram vse “piskajoče” predmete ločiti..vaja dela mojstra 🙂
glede malte pa takole – že ko sva ob 20tih pristala, je bilo zelooo vroče in vlažno, vsaj proti našim vremenskim razmeram..vendar se kmalu navadiš..napako sva naredila, ker sva vzela taksi, ki naju je zapeljal do hotela – komot bi prišla z avtobusom in prišparala 20 eur, ampak dobro..prvi dan sva se odločila, da greva na otoček comino, kjer sem se hotela prepričat, če je morje, ki sem ga videla na slikah v resnici takšno, ali so slike računalniško obdelane..v glavnem, videla sem takšno morje, kot si ga v najlepših sanjah ne bi niti predstavljala..nima smisla, da opisujem, ker je to treba doživeti..vreme je bilo čudovito, za moj okus še prevroče, seveda še primerno za kopanje, kar sva tudi izkoristila..če bo koga zanimalo bom še povedala kaj v zvezi s prevozom na otoček, ker sva se midva malo “nasankala”, je pa res bilo vse pozabljeno zaradi lepot, ki sva jih tam videla in prijaznih ljudi..naslednji dan sva po lastni neumnosti hodila iz avtobusa na avtobus ter hotela čimveč videti, na koncu dneva sem bila kot cunja in če bi šla še enkrat, tega ne bi več počela..avtobusne povezave na malti so odlične in prevoz je zelo poceni – za karto za 3 dni sva dala 9 eur, lahko se voziš kamor in kolikor hočeš..zelo lepi so večerni sprehodi ob morju po promenadi iz kraja v kraj..po moje je malta za žurerje raj na zemlji, ker je res polno nočnega dogajanja, ogromno turistov od povsod (sem bila zelo presenečena nad tem, koliko jih je v tem letnem času)..drugače pa to ni ravno čist otok, kamorkoli sva šla, so naju “napadale” muhe in tudi diši ne ravno 🙂 o najinem hotelu ne bom izgubljala besed, če bo koga zanimalo, bom že kasneje pisala o tem..vsekakor pa sem ugotovila, da doplačilo za pogled na morje ne pomeni samo tega, ampak tudi, da imaš v sobi svež zrak 🙂 v treh dneh nisva videla ene same trgovine, kje oni kupujejo živila, nimam pojma..še dobro, da nisem vzela apartmaja, ker res ne bi vedela, kaj naj dam v lonec..videla sem pakiran kruh v trafikah, to je vse..pa v hotelu so ga imeli, tako da ga nekje že moraš dobiti 🙂 cene – vse se mi je zdelo zelo drago, razen hrana zunaj je bila na srečo nekje sprejemljiva (pizza od 5 eur, hamburger s solato in krompirčkom tudi nekaj takega)..midva sva se v glavnem prehranjevala s tem, ker sva probala kupiti nekaj nepoznanega, ki pa je bilo tako slabo, da je romalo v koš, sva potem jedla samo preizkušeno hrano 🙂 imam kar nekaj težav s pisanjem, mogoče bo lažje, če dobim konkretna vprašanja..če ne bi bilo tistega prvega dne, bi bila kar razočarana nad vsem, na srečo pa imamo različne okuse in vsekakor sem vesela nad to svojo izkušnjo..če bo drugo leto imel ryanair spet take akcije, se vsekakor vrnem oktobra ali novembra tja..kopat 🙂
pisanje ti gre super, tako da nč skrbet.
Če se strinjaš, bova takole napisali…..
vaia se je ravnokar vrnila iz Malte in vsi, ki imate kakršnakoli vprašanja ali vas še karkoli zanima, z besedo na dan. A je kul?
edera
P:S: seveda vabljeni tudi ostali:)
kul 🙂 pa v službi sem in sem šele zdaj videla, da si pisala sem, soriiii, sem ti tja odgovorila hehe.. saj težave s pisanjem pa imam ravno zaradi tega, ker nisem bila preveč navdušena, ne zaradi drugega..je pa res, da imamo različne okuse in moji sodelavki je bila malta eden najlepših dopustov kljub temu, da ni bila žurerka..sam v veliki meri pa sva si bila čist sama kriva..zaenkrat toliko 🙂 pozdravček
ni problema…bom tudi jaz še sem odgovorila:)
sej veš, kako je, ščasoma grdi spomini zbledijo in pustijo prostor lepim, da se vsidrajo v spomin in tako ohranijo:)
me veseli, da si se vrnila in da bomo lahko spet tvoje poste brali:)
edera
P:s: seveda ne smem pozabiti ostalih, saj tudi ostale radi prebiramo, če so le usmerjeni v pomoč in konstruktivno naravnani:)
edera
ti bom poslala kako slikco edera, sam moram prej ozdravet..me je prepih avtobusov na malti čist vrgel 🙂 za zdaj ti sam to še napišem, da nimam na malto grdih spominov, ravno nasprotno..le ne vem koliko navdušena nisem bila, drugače pa vsekakor priporočam obisk..za 20 eur z ryanairom :))
franci, morje je vsekakor lepše kot pri zadru :)..amm ti pa mi lahko pripraviš kako drugo turo (katerokoli z ryanairom), saj se približuje novo leto in s tem nov paket dopusta 🙂 nič, grem ležat, se beremo ko ozdravim..uživajteeeee
Glede na to, da grem čez 1 mesec prav tja, bi kar jaz postavila nekaj vprašanj, čeprav moram reči, da sem pričakovala da boš kaj več napisala, kaj si videla, katere kraje obiskala, katera hrana je tako zanič, kaj je bilo narobe s hotelom…
Tudi midva greva za 20 € z Rynairom, izkušenj z njimi imam že kar nekaj in ne pričakujem težav. (bom pa poskusila Francijev nasvet glede “priority bordinga”, upam da se ne bo preveč razvedelo…).
Tudi pri hotelu ne misliva preveč zapravljat, vidim da se dobi soba z zajtrkom za dva že za dobrih 15 €. V katerem hotelu sta bila in kaj je bilo narobe? Želim si samo da je čisto in da je postelja primerna za spanje, zajtrk užiten…
Nameravava si ogledati tudi zgodovinske in kulturne znamenitosti, vsekakor bi šla tudi na otok Gozo, o Cominu niti nisem preveč razmišljala.
Ker bova kopanje izpustila (čez en mesec bo verjetno samo še za pogumneže) upam da bo več časa za oglede.
Potovati nameravamo z avtobuski, že iz letališča do hotela mislim da se bo dalo.
Res prosim še za kakšen nasvet, tudi jaz sem dobila občutek da sta se vrnila prej razočarana kot ne, ampak upam da ko bo zdravje prišlo nazaj, se bodo tudi vtisi bolj uredili in ostal bo lep spomin, kajne?
Hvala za pomoč in hitro ozdravet, da še kaj izvemo! (in še kam gremo!)
Irena
oj irena, tudi jaz sem mislila, da bom kaj več napisala, ampak to mi uspe samo, če sem zelooo navdušena al pa zelooo razočarana, če pa je nekje vmes, je pa tako kot je, žal.. kar pa ne pomeni, da ne bo tebi zelo všeč, saj veš..ker ne morem samo ležati, ti bom kar zdaj napisala nekaj stvari, ti pa kar še vprašaj..glede hotela sem prej razmišljala popolnoma isto kot ti, zdaj pa ne več..midva sva bila v hotelu europa, ker sem si mislila, da tako grozno pa le ne more biti, kot opisujejo na internetu..lahko rečem, da je bilo še bolj..če greš v ta hotel, obvezno doplačaj in vzemi sobo s pogledom na morje, res obvezno..pa ne zaradi pogleda na morje, ampak v notranjih sobah se ne da živeti..okno sicer je, ampak bog ne daj, da ga odpreš, ker tako smrdi po nafti, da te skoraj kap..če mi daš tvoj mail, ti pošljem slikce, kak je pogled z okna, smrad je pa neznosen..tudi v kopalnici je grozno zaradi smradu, čeprav okno ni odprto..predvidevam, da v sobah s pogledom na morje tega ni..zajtrk je bil ok (nekaj vrst kruha, šunka, sir, da si si lahko naredil toaste, kuhana jajca, marmelada, maslo, čokolada, kava, sok..skratka vse ok tukaj)..
vsekakor lahko že takoj kreneš z avtobusom do hotela brez problemov..če boš kupila večdnevno karto vedi, da enodnevna karta velja res en dan – ne pa po datumu..npr. če jo kupiš ob 20tih zvečer, velja do 20 tih zvečer naslednjega dne..midva sva v bistvu karto za en dan kupila brez veze, ker sem mislila,da je to po datumu..(vzela sva tridnevno, od katere je en dan ostal neizkoriščen)
midva na gozo nisva nameravala iti, sva pa skoraj pristala tam, ker naju je en tip mal okoli prenesel, seveda spet po najini krivdi..šla sva na avtobus do tja, od koder vozijo trajekti, pa en tip na avtobusu kar vstane in začne na glas govoriti gozo, comino, ven 🙂 ene 6 nas je kar šlo za njim ven, potem pa smo ugotovili, da je to bil brat od privatnega prevoznika na omenjena otoka..cena mislim, da je bila višja, kot če bi šla z navadnim trajektom (ki je bil eno postajo naprej), pa še sigurna si lahko, da boš prišla nazaj..mi smo bili zmenjeni ob določeni uri, da naju pride iskat na comino, ampak ga ni bilo..še dobro,da sem vprašala enega drugega prevoznika kaj zdaj, pa naju je ta brezplačno peljal nazaj na malto..ufff 🙂 torej, ne nasedaj folku v avtobusu, ki te hoče nekam zvabiti..:)
midva sva si pogledala valetto, tiste spomenike, ki so tam okoli, bila sva samo v tarxien templjih, čeprav sem hotela še drugam, ampak nama je enostavno zmanjkalo časa..zanimivo za pogledat, pa še poceni je..potem sva bila še v mdini – tihem mestu, ki je tudi za pogledat..priznati moram, da nisem tip, ki bi se navduševal nad nekimi cerkvami in podobnim, templje pa sem na vsak način hotela videt..
prej sem na internetu videla, da imajo dosti spominkov in stvari iz srebra, kar si sama rada kupim, ampak je vse filigran, ki pa mi ni preveč všeč..in skoraj sami križi, križi in še enkrat križi, pa kar dragi 🙂 najbolj poceni je še vedno trafika na glavni avtobusni postaji, tam dobiš tudi vodič, pa vse proge avtobusov..tole za avtobuse stane nekaj več kot 1 eur, mislim, da se ti splača kupit, da boš vedno točno vedela kam greš..če pa ne veš, prosi voznika avtobusa, naj ti pove, kje moraš izstopiti, so prijazni in povejo, ker nama se je prej večkrat zgodilo, da sva izstopila tam, kjer ni bilo treba 🙂
hrana ki sva jo poskusila, nimam pojma, kaj je bila..nekaj, kar še nisem videla, in sva pač kupila, da poskusiva..pa to ni bilo v restavraciji, tako,da če bosta tam kaj probala, se komot pogovorita in vprašata za kaj gre..
po moje bo novembra še vedno lepo za kopanje, zato kar vzemita kopalke za vsak slučaj, da ti kasneje ne bo žal..saj ne porabi nič prostora v ruzaku..
glede hotela bi napisala še to, da je pa na izvrstni lokaciji – ob morju in na promenadi do st. juliansa, tako, da so od tam zelo lepi večerni sprehodi..če si slučajno imela ta hotel ogledan (ker je najbolj poceni), last minute soba s pogledom na morje je taka cena, kot si jo napisala oz še manj – 27. eur na noč..
ne vem, za koliko časa gresta vidva, računati pa moraš, da sva midva bila tam v bistvu samo cela 2 dni – v soboto zvečer sva prišla, drugi dan sva se kopala in zvečer bila na sprehodu, za oglede pa sva imela naslednji dan, ker potem je bilo treba v torek že domov..pot na letališče sva izkoristila za ogled tarxien templjev, ker vozi isti avtobus tja in do letališča..sva pa tukaj spet naredila neumnost, ker sva bila na letališču kar 6 ur pred vzletom..saj vem, da se nama bodo še ptiči smejali, ampak kdor gre prvič z letalom :)))) naslednjič bi bila točno ob uri tam, pa nič prej..bova vedela za drugič 🙂
pa še enkrat – na te dni imam lepe spomine, nisem pa pričakovala tako “umazanega in smrdljivega” otoka..pa tudi nazaj bi še šla oktobra ali novembra, ko je tu pri nas mrzlo..če hočeš slikce mi napiši mail, na zasebno, če hočeš in dobiš..ampak s komentarji na hitrco, ker si moram vse slike še porihtat, za kar pa zdaj nimam časa..ti pa kar veselo na malto, sigurno se boš imela lepo, če boš le upoštevala nasvet glede hotela 🙂 zaenkrat toliko..pozdravček 🙂
Živjo!
No to pa so že bolj konkretne informacije, stokrat hvala!
Če bi res še kaj poslala, je tukaj moj mejl,saj ni skrivnost:
Za hotel bom raje vplačala kakega 5€ dražjega (to pa bo razlika!!!), kar bo pa bo, če je res tako hudo…
Karta za avtobus – nisem vedela da velja 24 ur, zanimivo. Si bom sprintala vse vozne rede, tudi za trajekt sem ga že našla (in cenik tudi), bom pa kupila tudi tiste proge v trafiki.
Morda pa bom res vzela tudi kopalke, čeprav si ne predstavljam kopanja zdaj…
Če sta res prvič potovala je šlo še dobro, sama se vedno pripravim s kakimi vodiči od Lonely planeta, največ pa so vredne take informacije, iz interneta, kot so tvoje!
Drugič bosta že bolj izkušena, verjemi, očitno pa sta vseeno imela en lep skok v tople kraje 🙂 🙂
Če se ti da še kaj napiši, če bo še kaka slikica na mejl pa sploh super…
Saj ne pričakujem da bom vsa navdušena prišla, vendar pa meni dosti pomeni že odklop od službe, doma,…in videti nove kraje, navade….
čav, Irena
živjo
upam, da si se tačas že malce pozdravila in da boš kmalu pri močeh za nove destinacije….mi pa se že veselimo novih branj:)
edera
P:S: tudi jaz dodajam svoj mail
🙂
Forum je zaprt za komentiranje.