Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Malta – vaše izkušnje

Malta – vaše izkušnje

Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje z dopustom v avgustu na Malti? Razmišlja o dopustu tam.vendar osebno nikogar ne pozanm, ki bi šel tja, me pa zanima kako je tam. Če je kdo bil, bi bila zelo vesela vaši namigov kam, kako… kakšne so plaže, cene, morda primerjava z Grčijo… Karkoli bo dobrodošlo.:-)

Hvala vsem in lp

Zdravo,
Mi smo bili na Malti – prvi teden sept., l.2006 – v hotelu Vivaldi.
Meni je bila Malta zelo všeč, marsikateremu pa ne. Če imaš rada mesta,…beton…morje – potem JA, drugače odsvetujem. To ni primenljivo z Grčijo-nit slučajno!!! Je prav nek drugi stil dopusta.

Malta je kot eno veeeliko mesto ob morju….. Vsaj okolica St.Julian’s-a in Slieme. Ta dva turistična centra sta bila meni zelo lepa. Mi smo bili v St.J. -Vivaldi. Morje je čisto, plaže skalnate, betonske, okrog (bus)pa tudi peščene. V St.Juliansu imaš tudi zaliv s peščeno plažo -niti ni slaba za lenarit v bližini hotela (recimo za 1 dan). Na vse znane plaže greš lahko z avtobusom (zelo poceni). Bus je tisti “angleški”…odprta varianta (vrata, okna,…sam prepih – a zanimivo…, šofer vozi, kadi,…hahaha-krepaš).

Odsvetujem hotel Bella vista. Mene je šokirala pozicija, drugega o hotelu ne vem! Pogled ima na nek “nacionalni park” (neko tihožitje in bambusi…obup!!!). Kot bi bil na LJ.barju 🙂 Mogoče pa je drugače hotel OK????

Če iščete cenejšo varianto – ni zgledal slabo hotel Alexandra,
Hotel Diplomat- Sliema…je bil kot neka stolpnica, potem cesta, potem morje….malo čudna pozicija…

V hotelu Bay street so bili kolegi in so bili zelo zadovoljni s hrano, a so imeli sobo brez balkona, hotel je nad nekim trgovskim centrom…na vrhu (ma tam je vse nakako tako 🙂 ) Bili so kar zadovoljni – priporočam če želite biti v centru dogajanja-žurk, party-ev,….

Aja ..hotel Paradise bay…je bolj “osamljen”, a če iščete lepo morje, imate neposredno bližino čolničkov, kateri vozijo na otok Comino (zelo ugodno), kateri ima prekrasne plaže, z ekstremno turkiznim in čistim morjem, a plaže – žal nimajo sence.(glej fotke v katalogu intelekte)

No, ti hoteli so mi nekako ostali v spomunu.
Ja, naš Vivaldi..je bil bomba. Vse na nivoju…soba, hrana-izvrstna, čistoča, brez najmanjše pripombe!!! Edino ene sobe imajo francoski balkon (to pomeni, da odpreš balkonska vrata in je že ograja…- v bistvu nimaš balkona). Mi smo imeli srečo in smo dobili na vrhu in smo imeli velik balkon…

Drugače pa sta kraja Bugibba-Qawra….bolj samo turistična..ne delujeta tako “mestno”,… Kar sem slišala, pa se tam (za mlade) ne tako “dogaja”- se je treba na žurke vozit v St.Julian’s!!!! Za mlade St.Julian’s definitivno priporočam…..so žurke!!! Tudi party….ji…..-sploh v avgustu ko je bum sezona!!! Neki znanci hodijo vsako leto dol za teden…samo žurat!

Šli smo tudi na izlet – na otok Gozo. Je bil lep izlet…zanimivo. To je otok, kamor hodijo vsi Maltežani na dopust!!! Ker baje ne upajo zapuščat države..boooooo

Comino pa je majhen otoček….bolj samo za na plažo..sem že prej opisala.

Pa še to.. Valleta je čudovita – čez dan. Zvečer ni bilo skoraj nikjer nobenega ….boooo (mogoče konec sezone-sept.?)
Jo je res vredno pogledat (če ti ogledi mest kaj pomenijo…) Šli smo tudi v fishing village…tam je malo mestece z zalivom polnim lepo pobarvanih ribiških barkic…se splača videti!!

Če te zanima kaj bolj konkretno, kar vprašaj…..lp

Na Malto se po mojem mnenju ne gre na dopust ampak ogledat zgodovinske in naravne znamenitosti. Zato avgust ni primeren, ampak bolj od maja do junija, pa od septembra naprej. Vzameš Rent a car (voznik sedi kontra :-)) in si celo ogledaš, ker je dejansko skoraj vsak kamen znamenitost. Za dopust pa se meni ne zdi primerna.
Aja, mi smo bili z majhnimi otroki +dojenčkom, tako, da kar se žura tiče…ja je bil 🙂

Videli pa smo “vse” in je bilo res lepo. Vsak dan smo se tudi kje ob poti okopali, bolj zaradi osvežitve, za izležavanje pa nam je bilo škoda časa.

Malo mimo teme o Malti (nismo bili tam), ampak ne vem, zakaj je treba dopust in ogled kakršnihkoli že znamenitosti ločit? Mi na dopustu ne ležimo 14 dni na plaži, ampak potujemo okoli (vmes najdemo tudi kakšno plažo in čas za kopanje in lenarjenje) in si spotoma marskiaj ogledamo.

Zelo težko je primerjati Malto z Grčijo, ker je Grčija toliko večja in bolj raznolika, vsaj kar se pokrajine tiče.
Je pa na Malti zelo veliko različnih znamenitosti, katere znajo tudi bolje prestaviti in tržiti. Če vam ogledi raznih kulturnih in naravnih znamenitosti veliko pomenijo potem tudi vročina ne bo prehuda ovira za vas.
Plaž, vsaj peščenih, pa je na Malti malo, je pa po drugi strani zelo razgibana obala primerna za snorkljanje in potapljanje.
Kar se hrane tiče, pa bi izbral grško in pa malteške sladice. Cenovno pa kake velike razlike pri hrani nisem opazil, vseeno bi rekel da je v Grčiji nekaj ceneje (morda 20%).
Je pa Malta cenejša, kar se tiče prevozov. Najem avtomobila v Grčiji za 4 dni je malenkost dražji, kot na Malti za en teden. Avtobusni prevozi (v starih in prastarih avtobusih, ki so sami po sebi že znamenitost) pa so smešno poceni, mislim da je najdražja vozovnica na otoku dober euro.

Zdravo!

Bila na Malti tri leta nazaj v avgustu. Tako mučnega dopusta nisem imela še nikoli. Grozna vročina, sama skala in beton. Tako sem bila crknjena (in tudi vsi moji kolegi), da sem komaj dočakala konec tedna, da smo odšli domov. Verjetno je bolj zanimivo za prvi maj, saj je Malta kraj za ogledovanje in ne za počitnice.

Lep pozdrav!

mi smo bili na malti pred dvema letoma konec junija,meni je bilo zelo zanimivo ampak že junija so visoke temperature 40c in več tako da ni varjante da bi šla avgusta,že tako smo bli crkneni…rajši oktobra

Mislim, da nekdo rad pretirava…
Pred štirinajstimi dnevi je bila najvišja dnevna temperatura okoli 30°C, kake pretirane vročine ni bilo, saj je vsak dan vsaj malo pihalo. Najviše dnevne temperature so tudi julija in avgusta povprečno malo nad 30°C.
Se pa splača na oglede zgodaj, ko še ni take vročine in ni velike gužve.

http://www.maltaweather.com/climate.shtml

Bila že kar nekaj časa nazaj. Sredi avgusta. Temperature so bile podnevi med 35 in 40 stopinj celzija, ponoči okrog 28,30. V prvih dveh dneh pač popiješ po 6 litrov vode na dan, s tem, da ti gre skoraj vsa ven skozi kožo, potem pa se telo navadi in potrebuješ ‘le’ kake 4 litre. Ker si je dosti za ogledat (Valleta, Gozo, Comino, lahko skočiš tudi na Sicilijo), bi tudi jaz priporočila hladnejši del leta, recimo kak maj, vsaj za prvič. Če se gre pa samo žurat, pa lahko tud avgusta, klubi so itak klimatizirani. Vzemi tudi hotelsko sobo s klimo, ventilator ni dovolj, sem preizkusila na lastni koži. Edino, kar zna biti problem in se je zgodilo tudi meni, je kaka viroza, ker je vsaj 15 stopinj razlike med temperaturami zunaj in v klimatiziranih restavracijah in klubih. Sladice imajo pa božanske, priporočam čimveč degustacij. 🙂

Bil na Malti lansko leto. Res grozna vročina. Termometer ne kaže nevem kakšne grozne vročine, ampak občutek je drugačen. Bil že v ZAR sredi julija, pa ni bilo tako hudo. Res ne priporočam avgusta, ampak raje konec septembra ali v oktobru.

Se strinjam s sladicami in žuranjem.

en kup betona, hotel naj ima obvezno klimo, nocno zivljenje o.k., plaze niso kaj prida, lahko gres pa na izlat z ladjo v Modro laguno, res lepa plaza, vendar gneca taka, da lezis na sosedovi brisaci….

bila na malti na maturantskem…….za na dopust pomoje glih ni, kar se mene tiče. nobenih pametnih plaž razen ene mivkaste…….ko sem bila jaz v maju je non stop pihalo, tako da ko si šel ob morju in je morje butalo ob skale si imel polno soli v glavi…… Sej tist St.Juliens je še kar, kar se nočnega življenja tiče, ostalo pa……no pa kar se shopinga tiče moram tud pohvalit, vsaj trgovine s cuncami……
avtobus je kot je že nekdo omenil……ko to tamo pjeva, pa še pozvonit moraš če češ it dol, če ne sploh ne ustavi – nekdo ki je tam prvič potemtakem sploh ne ve kje ima avtobus postajo.

jaz sem bila na malti lansko leto,izredno zadovoljna tako da grem tud letos. sem si že vplačala. hocem si jo še enkrat natančneje ogledat,ker lansko leto ni bilo dovolj časa. pojdite si jo ogledat, je posebna in te čisto prevzame. ne bo vam žal!

Bila. Ne bi šla še enkrat. Beton, beton, beton, plaže nič posebnega.

Kolikor sama spremljam ima Malta v povprečju preko 20 stopinj čez leto, kar pomeni, da je idealna za obisk že maja… Zakaj niso plaže nič posebnega? Po slikah sodeč zgledajo zelo fino…
Sama se bom verjetno odločila letos za obisk preko nizkocenovnih paketov…
http://poceniletalskekarte.si/malta-nizkocenovni-paketi/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close