Malta-hrana
Jaz sem bila tam letos v januarju in so cene v splosnem visje kot pri nas. Natancno se ne spomnim, vem pa da smo zeleli enkrat v restavracijo na vecerjo in so bile cene glavnih obrokov okoli 7 Lm. Se da priti ceneje skozi, vendar je v povprecju drazje.
Sklepam da se za turisticno sezono cene se dvignejo.
Lp, Katja
Upam, da te še vedno zanima. Cene so, kot so nekateri že povedali, kr visoke. Sama sem bila v St. Juliansu, ki naj bi bil najdražji in najbolj turističen. Kavo od 1 euro naprej, pivo kake 3 eure. Za večerjo v restavraciji sem odštela cca 40 – 50 eurov. Je treba bit pa malce pazljiv, ker je ena malteška lira vredna 2,5 eura. Za take, ki na dopustu ne znamo računat oz. možgani ne delajo, se to na koncu kr fanj pozna. Meni se je na začetku vse zdelo poceni, ker si skoraj vsako stvar dobil za en majhen kovanček. Potem sm se pa zavedla, da je ta kovanček skorej 600 sit 🙂
Slovcenske stvari so ful drage dol. Za donat (po njihovi hrani ga rabis) sem odštela celega jurčka.
Lepe počitnice.
lp maja
Ni tako hudo, ce seveda Malto prepotujes pocasi in v svoji reziji….ljudje so izjemni prijazni in ce bos odprte glave in pristnega pristopa ti breskev ne bo treba kupit, ampak jih bos zastonj nabral…..ulicna prehrana je poceni in amerisko redilna (kar se kaze tudi pri visokem procentu zadnjic micnih mladenk:))), seveda pa turisticna obmocja so visje kapitalno usmerjena, kar pa je povsod po svetu enako…..
Ne pozabit it na Gozo…..
lp
Shanti
Forum je zaprt za komentiranje.