Najdi forum

MALTA 03

HELLO!

Prosim za čim več podatkov o Malti! Cene, izleti, klima, hrana,…

Živjo!
Na Malti sem bil pred tremi leti z Atlasom, v Buggibi sredi junija.Moram reči, da je bilo nekaj dni kar krepko preko 30 stopinj,vendar voda temu primerno topla.Hotel ni bil nič posebnega, imeli smo le zajtrk,zato smo ostale obroke jedli zunaj,kjer so bile cene še kar znosne,tudi ponudba dobra.Na izlete smo hodili v lastni režiji,orientirati in organizirati se res ni problem saj je otok tako majhen.Mislim, da se ti sploh ne splača najemati avta ali motorja ipd.,ker so avtobusi tako poceni,pa še prava avantura je peljati se v njih.Za nekaj sto tolarjev se pripelješ na vsak konec otoka.Možnosti za izlete imaš mnogo(preštudiraj kakšen katalog),na tako majhnem otoku imaš res veliko videti.
Lepo se imej

hojla. mene pa tko, zgolj informativno zanima kako je z jezikom tam. jaz vem, da uporabljajo maltescino in anglescino. pa me zanima na kaksen nacin uporabljajo angl. in kaksna je (naglas) ter iz kje izhaja maltescina.
hvala

Angleščina je njihov uradni jezik in se lahko sporazumevaš brez težav.

Malteščina naj bi bila kombinacija arabščine, italijanščine in angleščine, pač vplivi Afrike, Italije… sem pa ujela, da štejejo v angleščini….

Več pa boš našla v kakšni literaturi.

Lp Miša

Zivjo!
Na malti sem bila lani julija Z INTELEKTO.
Malta je tak “betonski” otok.
Splaca se naokoli hoditi v lastni reziji..videti imas veliko…predvsem glavno mesto valletta je super pa otok Gozo je res fantasticen…s kolegico smo vse preletale z avtobusi v lastni reziji..cene so zmerne…
Hrana v hotelih je obupna! Zunaj pa je uzitna….:)Plaze na otoku so obup….Golden bay,Mellieha bay sta zelo znani plazi do njiju prides z avtobusi…cez vikend je tu obupna guzva cez teden je znosno…..Plaza je drugace na teh dveh mestih pescena…,sence pa ni nikjer!
Sami maltazani so prijazni…vozijo pa noro noro:)

Pozdravcek

urska

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close