Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Malo računalniškega prevoda, prosim…

Malo računalniškega prevoda, prosim…

Pozdrav!

Jaz imam en problem, pa upam da mi ga boste pomagali razrešiti…
Že 2 dni mi od Messenger Service prihaja neprestano sporočilo (kr pojavi se na ekranu) in prek iskalnika sem našla odgovor na moje vprašanje, kako se ga znebiti, ker mi gre na živce, vendar pa imam sedaj še drug problem… hm hm…
jaz imam XP win, angl. znam bolj švoh, pa bi prosila za par razlag, kaj moram narediti???
Control Panel? Administr. Tools? Services? itd…

Lepo prosim za pomoč!

Tu je prekopirano besedilo od tistega iskanega odgovora:

To ni virus, to je spam. In ne bo pomagalo, če odinstaliraš glupi messenger ali naložiš novega, ker to ni spaming preko MSN Messengerja ampak preko messenger servisa, ki je del windowsov (to so tista sporočilca, ki jih ponavadi admini pošiljajo okoli po networku). Če tega servisa drugače ne uporabljaš, ga lahko onemogočiš v Control Panel –> Administratuve Tools –> Services. Poišči servis Messenger in mu v Properties nastavi Startup Type na Manual ali Disabled.

Popravki OSa pa res ne bojo škodli.

Kaj so pa popravki OS?

Naj povem, da sem včeraj izvedla čiščenje in pregledovanje celotnega diska in sistema in ni bilo najdenega nobenga virusa – hvalabogu.

control pannel = nadzorna plošča
administrative tools = skrbniška orodja
services = storitve
properties = nastavitve
startup = zagon (torej, kdaj naj se program zažene)
manual = ko ti hočeš (klikneš)
disabled = onemogočeno (se ne zažene)

Bo? 🙂

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Upam, hvala mouse!

Pa če še kdo ve, kako se znebiti tega sporočila, prosim povejte! Več glav več ve…

Kaj so pa popravki OS?

OS = Operacijski Sistem (lahko so Windowsi, Mac, Linux…)
Popravek – saj ime vse pove.

Popravki so pa datoteke, ki jih snameš z neta, ko ti jih Windowsi sami ponudijo ali sami snamejo (če imaš naštimano na avtomatsko), drugače pa jih snameš ročno s klikom na ikono Windows Update.
To so varnostni popravki, pa odpravljene napakice ipd. Jih je pa vsekakor pametno namestit. (Saj veš, virusi tudi nikoli ne mirujejo) :))

kako se znebiti tega sporočila, prosim povejte!

Saj lepo piše: Control Panel –> Administratuve Tools –> Services. Poišči servis Messenger in mu v Properties nastavi Startup Type na Manual ali Disabled.

Torej še po domače: Nadzorna plošča > Skrbniška orodja > Storitve. Poišči storitev Messenger in mu v Lastnostih nastavi Vrsto zagona na Ročno ali Onemogočeno. Le še potrdi OK in bi moral bit mir.
V Lastnosti pa prideš, če z desno miškino tipko klikneš na storitev Messenger.

ja, hvala vsem za pomoč, sem že porihtala – zgleda, ker že pa 3 ure nisem dobla več unega sporoč

Hvala še 1x
Nočko!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close