Najdi forum

Maline

Doma imam kar nekaj zamrznjenih malin.

Prosim za kakšen nasvet kaj naj z njimi naredim?

Lp
Anita

Malinovo rulado, superca, drugače pa pri nas bolj delamo malinov sirup (če je vsaj liter ali več malin)

p,

Ali lahko napišeš, kako delate malinov sirup?
Hvala in lp, Mimi

Mimi, prav recepta nimamo, delamo vse bolj naoko:
Maline pretlačimo in zakuhamo (jaz osebno jih niti ne zakuham, to dela tašča) potem pa v hladilnik čez noč da se napoji in da čimveč soka, naslednji dan pa precejanje – ponavadi 2x čez gazo, nato pa spet segrejemo – ne čisto do vretja in dodamo sladkor po okusu (mi nimamo radi preveč sladko) – npr 2 l malin kak kg sladkorja, kdo dela v razmerju 1:1, nam se vseeno še nikoli ni pokvaril, steklenice predno nalijemo damo v pečico za par minut na 50 stopinj da se ja sterilizirajo potem pa nalivamo. Dobro zapremo steklenice in pokrijemo – pustimo kak dan z brisačo pokrito da se počasi ohlaja.
Včasih dodam zraven še mal ordečega ribeza, še bolj gosti…

p,

Hvala. To seveda delate iz svežih malin, ali ne? Sprašujem zato, ker je bilo osnovno vprašanje v prvem postu za zamrznjene…
LP Mimi

mm mi jih polijemo čez sladoled. Prevrete in z malo sladkorja seveda:)

seveda delamo iz svežih malin, drugače pa tudi zamrznjene ki so ostale še v skrini od lanskega leta odtajamo in po istem postopku…

Kaj pa kakšno dobro pecivo?

Jaz imam idejo samo za jogurtovo pecivo. Kaj pa ve? Kaj slastnega, kremastega??

Za pecivo iz malin je ogromno možnosti. Lahko se pripravi zavitek – v kombinaciji s skuto bi bil odličen, lahko se pripravijo razne torte oz. pecivo v katerih uporabiš jogurt, skuto, sladko smetano, sadje in seveda želatino (osnova je biskvitna ali iz keksov – celih ali zdrobljenih in pomešanih z maslom ali margarino). Odlične bi bile v nadevu za rolado – sladka ali kisla smetana pomešana z malinami. Lahko se doda skoraj povsod, kjer je skuta, teh receptov pa je ogromno. Kar sline so se mi pričele cediti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close