Maline
Mimi, prav recepta nimamo, delamo vse bolj naoko:
Maline pretlačimo in zakuhamo (jaz osebno jih niti ne zakuham, to dela tašča) potem pa v hladilnik čez noč da se napoji in da čimveč soka, naslednji dan pa precejanje – ponavadi 2x čez gazo, nato pa spet segrejemo – ne čisto do vretja in dodamo sladkor po okusu (mi nimamo radi preveč sladko) – npr 2 l malin kak kg sladkorja, kdo dela v razmerju 1:1, nam se vseeno še nikoli ni pokvaril, steklenice predno nalijemo damo v pečico za par minut na 50 stopinj da se ja sterilizirajo potem pa nalivamo. Dobro zapremo steklenice in pokrijemo – pustimo kak dan z brisačo pokrito da se počasi ohlaja.
Včasih dodam zraven še mal ordečega ribeza, še bolj gosti…
p,
Za pecivo iz malin je ogromno možnosti. Lahko se pripravi zavitek – v kombinaciji s skuto bi bil odličen, lahko se pripravijo razne torte oz. pecivo v katerih uporabiš jogurt, skuto, sladko smetano, sadje in seveda želatino (osnova je biskvitna ali iz keksov – celih ali zdrobljenih in pomešanih z maslom ali margarino). Odlične bi bile v nadevu za rolado – sladka ali kisla smetana pomešana z malinami. Lahko se doda skoraj povsod, kjer je skuta, teh receptov pa je ogromno. Kar sline so se mi pričele cediti.
Forum je zaprt za komentiranje.