Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika malica v službi

malica v službi

se bolj poredko javljam, a vas redno prebiram…

tokrat imam eno vprašanje. oba s fantom v službi nimava organizirane kakršnekoli prehrane (tople ali mrzle). ker se ob samih nekih sendvičev in banan in jogurtov ne da živeti, sva začela razmišljat, da bi pač doma kaj spekla čez vikend in potem bi za vsak dan nesla v službo zraven…

a spet ne morem vsak vikend peči npr. potico (na 1000 in 1 način), ali pa rogljičke, buhteljne,…. da bi pač imela kaj za papat v službi.

kako pa ve rešujete to?? ste srečnice s službeno menzo?? kupujete??

kakšna ideja, KAJ BI LAHKO SPEKLA, po možnosti dala v skrinjo in po potrebi jemala ven??

tako sem naveličana teh sendvičev in jogurtov….:))

upam, da sem bila razločna…

lep dan, Maja

Muffine na 1001 način. Malo pobrskaj, receptov je ogromno.

Tole z muffini je preverjeno dobra ideja. Pa kakšna riževa ali testeninska solata, jaz si včasih prinesem tudi palačinke, pa zraven v majhnem kozarčku marmelado, pa je za spremembo tudi fino, čeprav so hladne.

Glej,jaz bi si prav gotovo kdaj nesla dobre zelenjavne polpete(danes so bile pri nas na mizi). Specem jih kar v pecici in lahko jih dam tudi v skrinjo.
Jogurt prija zraven,navaden,ker je to slana jed. Receptov je na forumu kar nekaj.Danes sem jih naredila tako:
Spinaco sem usoparila(ce ni sveze,je zamrznjena tudi OK),ovsene kosmice malo zavrela v mleku in pustila,da se napojijo in ohladijo;to sem zmesala,dodala jajcek,petersilj,cesen in nariban parmezan.Ce je preredko,dodam pikico drobtinic. Oblikuje polpete,malo povaljam v moki in v sredino vlozim koscek sira. Potem v samo malo naoljen pekacek,se malo namazem po vrhu z oljem in v pecico na 200 stopinj C.
Vcasih sem to panirala in cvrla,pa imam raje v pecici,ker ne porabim prakticno nic olja. Ne boj se,ce so mehke;povaljane v moki lepo stojijo.
Pecene so,ko je lepa skorjica.Vcasih vtisnem na vrh olivo.

Dobre so tudi z blitvo,buckami,korenckom,grahom…

Skutine palacinke(slane ali sladke ) bi bile tudi dobra malica. Lp Babi

mmm,tile polpeti pa “disijo” !!
lahko za spremembo popeces melancane/rezine/ z malo cesna,vlozis jih med kruh,katerega si prej premazala z maslom /ali cem…?? /.lahko dodas se kaksen kolobarcek paprike…po zelji!? lp petra

Te čisto razumem, več let sem jedla samo sendviče. Odkar kuham po tem forumu, je tega konec.

Vsakih 14 dni spečem pitulice iz 2 kg skute, tj. dva 1/2 kg zavitka vlečenega testa. Sladko četrtino mi jih sicer doma takoj pojedo, zelenjavnih ne marajo, za ostale 3 “klobase” naredim tri različne zelenjavne nadeve. Ko jih dajem v zmrzovalnik, mi je kar žal, ko so sveže tako dobre… Med tednom jih zvečer nekaj kosov vzamem ven in dam v vrečko na dno torbice, zjutraj smo pri nas bolj hitri, zato se bojim, da bi pozabila. Čez noč se lepo odtalijo, sedaj pozimi jih v pisarni dam na radiator, do malice se pogrejejo skoraj tako, kot bi bile iz mikrovalovne. V službi jih potem še nekaj razdelim sodelavkam, vsem je tako všeč, da moram kar gledati, da ne ostanem sploh brez. Če bereš tale forum, moraš pitulice že dobro poznati. Do te ideje za malico sem prišla po sili razmer, ker sem si tako zelo želela poskusiti zelenjavne pitulice, pri nas jih nihče ne mara, samo 3 ne morem speči in je padla ideja za zamrzovalnik. Sploh si ne morem predstavljati, da bi se jih lahko kdaj naveličala. Za vsak primer link za pitulice:

Ideja z mafini je tudi dobra, tudi to delam. Pečem slane mafine, korenčkove in podobno, še najraje pa mafine z ovsenimi kosmiči in jabolki (pod tem imenom jih najdeš v bazi na Kulinariki). Napečem jih, kolikor mi čas dopušča, več pekačev hkrati in jih zamrznem. Ven jih jemljem enako kot pitulice.

Poleg tega za k jutranji kavi, da ne pade na prazen želodec, pečem polnozrnate piškote iz ovsenih kosmičev. Sicer nimajo nobene zveze s pravimi piškoti, niso sladki, so pa nasitni, dokaj “zdravi”, trajni in vedno za rezervo.

Tema z enakim naslovom (Malica v službi) je bila enkrat že odprta na Kulinariki, poglej še tam, kar nekaj idej je bilo. Tudi tukaj je že nekaj dobrih predlogov, še kakšen bo. Če si pripravljena malo kuhati in peči, ti res ni treba jesti samo sendvičev (pst, večji problem je, kako svojo odlično malico ubraniti pred lačnimi sodelavci, ki so enako naveličani sendvičev). In še nekaj, po tednih takšnih krasnih, zdravih malic prav zapaše en nezdrav majonezni sendvič…
Pozdrav, Mimi

punce hvala za nasvete, kes ste mi dale precej idej…. problem je le, da je ura 8.22, jaz sem pa po branju tega članka že LAAAAAAAAAAAČNA!!

:)))))))))))))))))))))))

pozdravček, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close