malica v sluzbi?
Delam v Ljubljani, malice so po cca 6-7 eur, to bi me prišlo ene 120 eur na mesec.
Doma itak kuham za moža in otroke, pa si s sabo vzamem makarone, riž, golaž, ješprenj… in podobno. Včasih grem po kakšno žemlj, štručko in zraven kakšno pašteto, ribe, ali si doma naredim sendvič……
Imam s sabo tudi eno sadje ali kak kos čokolade. Kavo dobimo v službi, imamo avtomat.
Sabo si nosim v glavnem solate, redkeje pasto, riž, kuskus in podobno. Nimam denarja za stran metat. Nekje 1x na teden ali na 2 tedna grem s sodelavci na kosilo ven, da se podružimo, sicer skos jem z enimi in istimi v jedilnici in ni nas veliko. Fant veš čas je zunaj malice, kupuje cigarete in hodi na pivo s kolegi in je potem temu primerno skos brez denarja.
Vedno nesem sabo ali kupim jogurt, štručko, sendvič – odvisno od lakote.
Delam v Lj, malice zunaj so mi preveč instant in tudi predrage.
Zjutraj kava – skuhamo si v službi.
Dopoldan pojem obvezno sadje.
Za kosilo si prinesem razne solate z dodatki ali juho ali kakšno jed na žlico, pa tudi kakšno rižoto, testenine, sendvič. Pogrejem/pripravim si v čajni kuhinji.
Po kosilu pa še ena kava in kakšen piškot.
Vedno manj grem na malico med službenim časom. Malo ker ni neke strašne ponudbe v bližini, večinoma pa zato, ker je predrago. Pri nas so še navite turistične cene (morje) in za malico, torej ne kosilo pač pa malico, je 8 eur zame predrago. Delavske menze so mi pa predaleč, tam so malice nekoliko cenejše, sicer pa slišim, da porcije obilnejše.
Najlažje mi je poleti, ker imam med tednom po službi manj obveznosti kot med šolskim letom, ko je treba še otroke kam peljat, zato imam popoldne in zvečer več časa, da si pripravim za s sabo. Večinoma hladne stvari, ker nimam možnosti pogrevanja. V bližini sicer imam trgovino, vendar se izogibam sendvičem in hitri hrani ali hrani iz toplega programa, ni mi dobro, je premastno, sendviči pretežki. Kuhanje doma sicer ni zastonj, ampak če bi oba z možem vsak dan jedla zunaj, če vzamem povprečje, je to cca 250 eur na mesec.
Forum je zaprt za komentiranje.