Mali Lošinj-razočarana
Živjo
Rekla sem si da bom napisala kratko poročilo. mogoče pride komu kdaj prav.
Preko Nine P na forumu smo izvedeli za najem apartmaja na Malem Lošinju v vili Vanji. Bili smo zadovoljni, amapk tudi razočarani.
Mislim, da smo preveč pričakvali. dolga leta hodimo za malo denarja na Ugljan, zdaj smo dali pa trikrat več in smo mislili da bo… hmmm
Ko smo prišli tja (obljubili so nam vselitev ob 12 00), smo čakali do 14 00 , s tem da smo vselitev izsilili ker so bili otroci že precej zaspani in tečni(pa tudi odrasli, ker smo potovali ponoči).
Plaža je precej neprimerna za majhne otroke..vsega kar je plaže je strm dovoz za čolne in nato voda. Nad skalami pa betonirano za brisače. Mi smo imeli dva dvoletnika, enega tri in eno štiriletnico.Za dvoletnika je bila precej neprimerna. Nobenme površine za igranje..ali sta bila v vodi ali pa nič. ta strma površina za čolne je namreč drsela.
Lastniki aparmaja so imeli vhod in teraso zraven naše, tako da smo si bili ves čas na očeh. Saj so bili dokaj prijazni, ampak tega nismo bili navajeni.
Očitno je bilo da mu gredi otroci na živce, aploh kričanje. Ves čas je imel komentarje o vzgoji itd…Saj je bil prijazen, ampak na dopustu…
No po 14 dneh je rekel, da nam bo zaračunal še otroke, ker jih je moral prenašati, da ni imel nobenega miru…hallloooo!!
V glavnem ta možak sedi 18 ur pred apartmajem z radijem v roki in vse mu gre na živce, žena pa dela.
Rekel je, da ne bo vzel več gostov z otroki, ker rabi mir.
Všeč so mu gosti- upokojenci, takih ki jih cele dneve ni, ali pa takoi ki imajo otroke, ampak se cel dan z njem pogovarjajo, da mu ni dolgčas(kot se je Nina p.). Vendar žal za družbo, da mu ni dolgčas..bi moral on men plačat, ne pa jaz njemu in to mastno.
Mi smo šli družba, ki čez leto nima toliko časa za en drugega in si privoščimo na dopustu.
Lp kajak
hvala za mnenje, sem spremljala vajine poste takrat, ko ste se odločali za Lošinj in me je res zanimalo, kako se vam je izšlo.
Smola, ljudje smo res različni, enim paše to, drugim nekaj drugega. Hm, jaz imam kar slabo vest, ko včasih nekomu nekaj priporočim, kar je meni res odgovarjalo, potem pa vidim, da pač niso vse stvari za vse…
eh, da ne bluzim preveč, pozabi na starega gazdo, v spominu ostanejo itak ponavadi le lepi trenutki.
LP 🙂
Draga kajak,
Sama sicer še nisem bila tam, in nimam niti še otrok, vendar tega gospoda “zelo dobro poznam”. Fantov brat je bil z družino tam pred 3 leti in so bili kar navdušeni in so s seboj takoj prinesli ponudbo za izdelavo spletne strani za tega gospoda. Midva sva to uredila v zelo kratkem času – da ne govorim, sem se sama morala potruditi in poiskati ljudi, ki bi mi prevedli nekaj sestavkov v ang, nem in ita (hvala prijateljicam, da mi to niso zaračunale!!!). V slovenščini sva itak morala sestavit sama, nekaj nama je pomagal brat. Slike so nastale izpod bratovega fotoaparata…
In smo prišli do računa – 300 EUR (kar je zelo malo za vse to delo, po vrhu pa gostuje še na našem serverju!) Po enem letu se je gospod spomnil nakazati ta denar, vmes pa so bili vedno kake novosti (cenik, pa notranja oprema,…).
Letos je gospod ugotovil da bi se splačalo da to hišo proda (govori o 1.000.000 EUR) – midva pa naj bi zopet vse to vnesla na njegovo stran (sam nima pojma o internetu) brezplačno. Tokrat pa nama je pregorelo! Fant je stran avtomatično vrgel dol s serverja, pa je bil po sredi tu spet brat in naju prosil naj bo gor še kak teden, dokler gospod ne dobi pojasnila in nama plača še za nazaj vsako leto 100 EUR za vzdrževanje in gostovanje strani. Stran je spet na internetu, denarja še ni…počasi zopet primanjkuje veselja do sodelovanja…še ta teden potem konec! Račun je dobil vsako leto, a vedno je govoril naj prideva midva iskat, da ga bo fant še malo učil (seveda vse zastonj!) – edino plačilo naj bi bilo njegovo gostovanje za tistih par dni! (kaj pa pot in hrana???)
Tako da sva prišla do resničnega spoznanja – več imaš, manj daš!!!
Drugače pa so tudi “naši tazgornji” rekli da mu otroci res niso kaj povščeči, kopat so se hodili v Čikat,…
No ja, to je moja izkušnja – čeprav ni kaj preveč v zvezi z vašim problemom!
Se iskreno opravičujem ker sem bila tako dolga in na vso temo, a ljudem je treba povedati slabe izkušnje, pa tudi dobre!
Prijetno poletje še naprej!
Maja
E naš ljubi Ugljan..hodimo k Goranu Grginu v Čeprlando. Letos smo zamenjali lokacijo, ker je imela prijateljica majhnega dojenčka pa smo morali vseeno na bolj civiliziran otok., ampak drugo leto..
Ta Goran nas je res vesel..Ko pridemo nas v hladilniku čaka hladna pijača in narezek…Obnaša se kot da smo carji..vse nam zrihta. Večkrat skupaj pijemo kavo…ampak ne več kot po pol ure, ker ve da nimamo časa..kar hitro se na nevsiljiv način umakne..
Enkrat na teden nam spečejo ribe…za večerjo. res pa je da imamo mi slabo vest in potem tudi mi njih povaboimo na kakšne pohane bučke hehhe.
On je človek na mestu. Na terasi nam je nardil pink ponk mizo, da nam ni dolgčas..čeprav zdaj ko imamo otroke, bolj malo igramo heh,
Ej da ne bo kdo narobe razumel…na splošno smo se imeli fino..Mali Lošinj je zelo lep kraj…in tudi lastniki večinoma Ok, pa velika površina za igranje ob apartmaju.(čeprav veliko stopnic).
Ampak letos smo plačali trikrat več, ker smo hoteli plažo za otroke ob apartmaju(da ne bi bilo prevažanja), pa smo se vozili vsak drugi dan, da so otroci imeli malo več svoobode v vodi.
Vseeno hvala Nini p. vem da je bila ona zadovoljna in hotela da bi bili tudi mi(pa saj smo bili), ampak ona je navezala poseben stik z gazdom. On je ves čas goovoril o njej, kako je ona super …
LP Kajak
Živjo
Jah naši otroci so se ga bali in kadar so jokali so tudi zaradi njega, ker jih je strašil, da je hud , jim jemal igrače itd…_(saj vem da se je hecal, ampak otroci niso). Potem je njegova žena klicala otroke in jim dajala politanke…ko pa so kdaj sami zašli tja, jih je grdo naganjal..itd..
Mi smo se hodili kopat v altatore..tam je bilo super.
Drugače je pa apartma bil lepo urejen, klimatizira…ampak na terasi pa morje os…smo imeli kar nekaj pikov.
LP Kajak
Tudi mi smo bili na Malem Lošinju. Našli smo si apartma preko interneta in v mesecu marcu plačali 20% vrednosti to je iznesko cca 65 EUR/32 Eur na dan. Kako je bilo? Sicer smo se imeli lepo vendar me je motilo naslednje:
Najavili smo se da pridemo, gospe, ki izdaja apartmaje ni bilo na licu mesta, zato smo jo morali klicati in čakati, da pride in nam odpre apartman. Obiskovat nas je hodila vsak dan, vedno z neko pripombo. Klime ne smete imeti vključene, ko odidete, zaklepajte vrata vsa.. zapirajte tudi steklene dele vrat, ko smo poračunali zadevo (plačilo apartmaja), nam je prinesla cenik, ki velja po novem se pravi do 6.7. 32 Eur na dan po 6.7. pa 35 Eur na dan. Zakaj za vraga pa sem potem v marcu plačala rezervacijo. Apartma je bil za 2 osebi tako smo tudi naročili. >Imeli smo kuhinjo, sobo posebej, kopalnico in balkon, ki je bil sicer dolg 8 m širok pa cca 80 cm. Oprema v apartmaju me ni motila razen poštenih stolov in mize (vse je bilo plastično za skup zložit, na balkonu pa vseeno ni bilo prostora zanje) Gospa nam je dala tudi dva sončnika za na balkon, ki pa v najhujši vročini nista bila primerna, južna stran cel dan sonce, drevesa pa nobenega. Kopat smo se vozili v Čikat Ne bi več šla. raje kam drugam.
Forum je zaprt za komentiranje.