Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mali lošini. pot

Mali lošini. pot

Kako priti na Mali Lošinj iz Murska Sobote.
Hvala

Z lastnim ali z javnim prevozom?

Z lastnim prevoznim sredstvom avto.
l.p. Prosim najkrajšo pot

Sem se že hotel odpraviti ven na mraz v avto po avtokarto, da bi namesto tebe z nje seštel kilometre, pa je medtem Majči poslala celo skico poti. Tako, da sem po najkrajši poti zavil nazaj.

Nekajkrat preverjeno je najboljša pot do Postojne, Ilirska Bistrica, nato pri Reki na zahod in iz pristanišča (imena se točno ne spomnim) s trajektom na sever Cresa, nato pa po Cresu in Lošinju do konca na jug otoka.

Se pa kar vleče. Iz MS rabiš vsaj 5 ur (to je zelo optimalen čas).

lp

Pristanišči se imenujeta Brestovo na celini in Porozine na Cresu!
A

Ampak pot, ki jo predlaga Michelin, ni najbolj optimalna (kot sem že napisal).

Načeloma nas lahko tovrstna vprašanja jezijo, ker se nam zdijo preveč trivialna, ampak vedno je nekje kakšna caka…. In ljudje sprašujejo ravno po tem. Saj je vsakomur jasno, kako priti iz Murske Sobota do Reke, ampak človeka je zanimalo, katera pot je najboljša. Ni ga treba takoj osmešiti.

Mogoče pa se tudi motim.

Glede na to, da si iz MS, boš najhitreje prišla, če boš šla čez mejo na Hrvaško že v Prekmurju in se čimprej priključila na avtocesto Zagreb-Goričane. Večina (pol)avtoceste do Rijeke je že itako konec, tako da ne bi smelo biti večjih problemov

a potuje kdo čez Krk??
(Baje se tako izogneš najslabšemu delu ceste na Cresu.)

Pot čez Krk priporočam. Mi smo jo vedno uporabljali, ker nam pot čez Cres ni bila všeč…

Mi hodimo pogosto na Lošinj, skoraj vedno preko Cresa. Resnici na ljubo smo šli nazadnje šli preko Krka spomladi 2002, in glede na stanje ceste, ki je bilo takrat, je pot preko Postojne dosti boljša.

Mogoče pa so Hrvati v tem času resnično dogradili avtocesto in je boljša pot preko Krka….

Pa še to: trajekti s Krka na Cres vozijo bolj poredko, zato je treba biti bolj natančen pri prihodu v pristanišče.

Hvala za pomoč, če pa sem čisto iskrena popolnemu laiku ne bi s temi razlagami nič pomagali.
Na koncu itak ne veš kje je boljše čez Krk ali čez Cres , pa eni še omenjate Postojno, prosim Vas
hvala

čez cres so cesto lansko leto močno popravili, tako da ni več tako ozka kot včasih.
mi gremo vedno čez cres…

postojna je pa omenjena, ker tam zaviješ iz avtoceste za reko…

boljše je pa seveda subjektivno 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close