Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mali kuhar – njegova torta

mali kuhar – njegova torta

Moram se pohvaliti. Včeraj je imel moj mož RD. Ker je bil dežuren, smo se videli šele ob 19.00. Ampak veste, kako je bilo luštno? Namreč zjutraj sva se s petletnim vitezom zbudila in sva poljubčkala dadija (očka), preden je šel v službo (in preden sva se midva skobacala do vrtca), pa je mali vprašal: Kdaj boš imel pa zabavo za rojstni dan, dadi?
Hm, je rekel dadi, verjetno je ne bom imel, ker nimam časa, ker sem cel teden dežuren. In je šel v kopalnico, mali pa k meni – mami, ampak, ne more biti RD brez zabave? kaj bova naredila?
Pa sem mu prišepnila, kaj ko bi naredila zabavo presenečenje?

In sva jo res 🙂 Po službi sva šla kupit vse potrebno, na hitro sva se lotila sadne torte in – zdaj pride pohvala – razen moje koordinacije in opravka s pečico, jo je dete samo naredilo!
Zmešal je biskvit, ko se je ta pekel, je zmešal skuto s sadjem, potem ko se je podloga hladila na stopnišču, sva pripravila vse za okrasiti. potem pa je utopil podlogo v soku od jagodnega kompota, na podlogo namazal sadno skuto, obložil le-to z jagodami, dal gor še gozdne sadeže in vse skupaj pokril s smetano. Edino, kar sva naredila napako, je to, da sva kupila smetao v dozi, ki ne vzdrži dolgo kompaktna :))) Potem je vse skupaj posul še z barvnimi drobtinami, porisal z barvami iz tube in še prepikal s svečkami (je bil dadi star 34 let, ampak sva ga za 22 let pomladila).

In potem sva še počakala, da so se ob 19.00 zaloputnila vrata in sva se drla:
PRESENEČENJE!
Torto smo zmazali v hipu 🙂

Tako, malce hvale ene mame, ki je včeraj 3 ure čistila kuhinjo, ker je bila dobesedno prepojena s sladkostjo :)))))
T.

Vau, to je bila pa dobra torta. Ob branju bi skoraj rabila eno skodelico ali še bolje skodelo :))

Čestitke obema, sinku za narejeno tortu ter možu za Rd.

Lp, Maja

Hej- juhej!

Dadiju iskrene cestitke, tja v Visnjo goro!

Vitezu vse pohvale:))) Seveda ni RD brez torte, to ve vsak pameten otrok!

Tebi hvala za prijetno branje.Vem, kako zgleda kuhinja, ko so na potezi mali kuharji:)

Vsem en krasen dan – kot je na obali Babi

To je bila sigurna najboljša in najlepša torta, ki jo je Dadi kdajkoli dobil za rojstni dan, je res?
Vse najboljše!

Mmmmm… jaz bi tudi košček :o)

Pozdravček in vse lepo!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Takšne zgodbice pa polepšajo dan nam pisarniškim moljem ;-)).

Se pridružujem pohvalam in lepim željam.

D.

Čestitke v vilo Špranjico – a se lahko nadejamo še slavljenčevega poročila?

Mi smo pa včeraj spet doživeli Kristinin “obvod”. Kar je res, je res: punca neznansko rada kuha in še raje je. Ni pa navdušena nad “puščobo” zdrave hrane. Se je znašla, je tako rekoč šolsko snov včeraj popoldne utrjevala: z varuško ob strani je spekla čokoladne kocke po receptu iz delovnega zvezka za četrti razred devetletke. Slastno!!! Pregrešno!!! In kaj more mama, ko pride zvečer domov, kot pohvaliti dete za dobro usvajanje učne snovi (ampak, sestavljalci učbenikov, naslednjič raje prosim recept za blanširano zelenjavo in skutno pomako, mogoče bo palilo in bo punca še to pripravila, pa pojedla in vzljubila?) in se žrtvovati in pojesti lep del pregrehe? :))))

Si mi takoj polepšala dan, ko sem prebrala tvoj doživljaj. Res je, ni lepšega kot peči in kuhati z otroki, ki se tako radi razveselijo vsake malenkosti. Sama sem se prav po otroško veselila, ko sem z mojim štiriletnikom hodila po okrašenem mestu in so se mu očke svetile, nenehno pa se je čudil čarobni svetlobi s svojim “Uaaaau!”

Tole je pa res lepa zgodbica za dobro jutro 🙂
Lepe želje še od mene iz gorenjskega konca!

Za otroke res ni rojstnega dneva brez torte in prav je tako. Ko je naš imel 3 leta, je stara mama praznovala 60-letnico, takrat je kuhala v koči pri izviru Soče. Malemu smo povedali, da za vikend gremo pa k stari mami, ker ima rojstni dan. Takoj je padla asociacija torta, nobena pojasnila niso zalegla. No, tudi midva sva rekla, pa naj bo, mož je naročil malo večjo torto (v koči je zmeraj veliko ust), nekako jo bomo že spravila čez Vršič, smo rekli. Problem je bil, da je mož naročil ledeno torto tja proti koncu poletja, tako da smo kar poleteli čez serpentine, da se krema ne bi čisto stopila. Najlepše nas je čakalo na koncu ne glede na to, koliko je bila torta obutana od vožnje. Mama je čisto dol padla od presenečenja in počasi povedala, da je to njena prva torta v življenju. Kar utihnili smo. Je pa razumljivo za to generacijo: ko je bila majhna, je bila vojna, potem vemo, kako je bilo, potem je skupaj spravljala za torte svojih otrok, na koncu je bila že tako “velika”, da se na njeno torto nihče več ni spomnil.
Vidite, tako je na konto otroških predstav o rojstnem dnevu tudi naša mama prišla do svoje (edine) torte.
LP Mimi

Jaz se tudi spominjam ene torte. Je imela sodelavka rojstni dan. Celih 33 let (pred 20 leti). Pa smo ji za darilo prinesle še majhno čokoladno torto. Ona pa v jok, ker je bila to njena prva torta v življenju (za darilo za rojstni dan). Človek sploh ne ve, kako lahko z pozornostmi, ki se nekaterim zdijo samoumevne drugim polepšamo dan.

Vse najboljše dadiju in lepo praznovanje še čez vikend, ko boste skupaj.

Mateja

Hej, Mimi!

Mogoce sem pa tvojo mamo kdaj tam srecala, ob izviru Soce:))) Smo bili pogostokrat v tisti koci.

Res je, tudi sama se spomnim, da sem v otrostvu imela pri noni za RD
omlete z marmelado. Zame je bil to pojem za rostni dan; saj sem sprasevala, kdaj bo moja omleta:))) in ne kdaj bo moj RD.

Kasneje sem si pa torto vedno sama spekla in se kako dobro:)))
Ko sem enkrat pa rulado( enako testo, enak nadev) namesto torte, je vnuk rekel: Kaj nimas ti RD?

Da, za otroke velja samo TORTA:))) Lep dan Babi

Naša stara mama je pred 25 leti dobila prvo torto v življenju za 80-letnico, ko smo jo vnuki naročili. Tako sem vesela, da smo to storili – ker nikoli ne bom pozabila tistih oči!

Preverite okoli sebe, kdo še nikoli ni dobil torte za rojstni dan, se splača to podariti!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close