Najdi forum

Malezija

Živjo,

decembra se odpravljava na potovanje Malezija-Singapur. Zanimajo me vaše izkušnje oz. kaj se splača na tej poti ogledat, kaj je bolj vzhodna ali zahodna obala? Kaj pa vremenski pogoji za ta čas?

Hvala za vse info!

Morda želiš Lonely Planet.

Pokliči.

Libanonski pozdrav!

Š3tof

ojla,

Lani avgusta sem potovala po Maleziji. Nisi napisal za koliko časa gresta, odvisno tudi od tega kaj želita videt. Kar se tiče narave (orangutani, deževni gozd, jame, potapljanje, ptice, pa tudi življenje Ibanov) je definitivno obvezen Borneo (Malezijski del). Treba je edino vedeti, da je na Borneu potrebno kar nekajkrat na notranji polet ker ni povsod cestnih povezav.

Seveda je lepo tudi na polotoku. Verjetno bosta začela v Singapurju ali KL. Meni je bil KL zelo zanimivo mesto, veliko za počet, ni nevarno, itd. Bi si vzela vsaj 3 dni. Splača se pogledat Malacco, je tako ful prijetno mestece, pa tudi nakupi so ugodni, vse je ceneje kot drugje. Potem Cameroon highlands (čajeve plantaže)- mi sicer nismo šli, ker smo te plantaže videli že drugje pa nismo hoteli toliko časa porabit. Obvezno park Taman Negara, sploh če ne mislita it na Borneo, ostaniuta tu kašne 4 dni. Meni se je zdel zelo prijeten Cherating, malo turistov in krasna plaža. Mi smo na koncu še 3 dni poležavali na otoku Perhentian. Ti otoki so pomoje več ali manj enaki…baje je Tioman raj za potapljanje. Drugega mi na polotoku nismo videli, ker smo bili bolj osredotočeni na Borneo.

Če imaš še kašno vprašanje pa kr vprašaj,

lp, katja

živjo,

vse skupaj imava 30 dni. Prletiva v KL, potem pa domov iz Singapurja. Zanima naju kakšen mali treking, morda do kakšnega vulkana, znamenitosti, zanimivosti, šnorklanje, potem pa vsekakor par dni počitka pod kakšno “palmo”.

Je 30 dni dost časa, če se odpraviva za nekaj dni tudi na Borneo.

Lp

Yogi,

30 dni bo dovolj tudi za Borneo…za treking izberita ali pohod na goro Kinabalu (na S Bornea, višina cca 4000m, pripravita se na mraz in malo oteženo dihanje) ali pa v Gunung Mulu narodnem parku, prideš do t.i. Pinnacles, kamniti gozd.

Lahko gresta tudi recimo za 3 dni k Ibanom (območje Batang Ai), ponavadi je obisk njihovih vasi (značilne dolge hiše oz “long house”) organiziran kot 1 dnevni izlet, ker sam ne moreš do tja, je treba po vodi. Lahko najameš lokalnega vodiča (Kuching je idealno mesto za iskanje vodiča) in te pelje k njim..imajo variante, da ostaneš tam 2, 3 dni…Tu ti dam e-mail od našega vodiča (vodi k Ibanom): valritong@yahoo.com…lahko ga kontaktiraš in se zmenite za kakšno solo varianto za več dni, zna bit zanimivo.

Definitivno si oglejta orangutane…sicer je Sepilok najbolj znan kraj za to doživetje, ampak je ful skomercializirano, polno turistov (beri ni tišine, sploh če so italijani vmes, posledično manj živali itd…), bolje jih je videti na podobnem mestu v okolici Kuchinga.

Za vulkane ne bi vedla, da sploh kakšen je?? mogoče…malo informacij mi je tudi že šlo iz glave..

če bo čas vama priporočam predel Sukau (še zmeraj smo na Borneu), čudovita pokrajina, džungla z veliko vodnimi kanali, ogromno ptic, opic, krokodilov, se splača it ponoči…gre se z manjšim lesenim čolnom, za recimo 5 oseb.

Za snorkljanje je primeren verjetno vsak otoček, ampak Sipadan (Borneo) je baje raj za potapljače…obstaja tudi nek Turtle Island, kjer je baje ful želv, tko da to zna bit še posebej zanimivo…Drugi otočki so pa pomoje več ali manj enaki, ampak raje izbereta kakšnega manjšega, da bo manj turistov, saj lepi so vsi enako.

Borneo se da tudi v 1 tednu pogledat, če si povsod 1 dan, samo ne vem če bi to ravno imelo smisel, mogoče samo jug ali pa samo sever…Je pa čudovit, tako da če bosta imela kaj odvečnega časa ga toplo priporočam…bolje kot da zapravljata odvečni čas v mestih na polotoku..

V KL imaš veliko za počet, mesto je zelo varno, v Maleziji so kazni za prekrške zelo visoke, sploh če so le-te storjene proti turistom, tako jaz sem mirne duše hodila po ulicah tudi sredi noči. Je kar živahno.V Singapurju sem sicer tudi bila, ampak že kar nekaj časa nazaj, ko sem se vračala iz Avstralije, ostala sem 2 dni in se mi je zdelo dovolj, ker ne vem no…sej je zanimivo, ampak mene osebno ni preveč imresioniral.

No to je to, če te še kaj zanima, kar vprašaj

lp, katja

December- tropske plohe popoldne in zvečer, drugače pa se tudi da vredu potovati, ker imajo dobre ceste.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close