Malezija
Vsi, ki ste že potovali po Maleziji, kje ste kaj potovali in kaj vam je bilo najbolj všeč-kateri kraji?
Ali kaj posebej priporočate? S fantom greva v avgustu za 1 mesec, pa še malo načrtujeva, kam vse bi jo tam mahnila…Nisva pa kakšna potapljaška entuziasta, pa tudi ne za kakšne muzeje, bolj sva navdušena nad naravo, živalmi, romantiko, lepe plaže,…se da kje plavat z delfini, pa da ni čisto turistično skomercializirano?
Kaj je bolje,da imava s sabo dolarje ali eure?Koliko pa se kaj zapravi v 1 mesecu, če ne pretiravaš z raskošjem, pa tudi ,če ne spiš ravno v slabih hotelih, hostlih?
Letiva na Singapur, pa me zanima,če tam res vse dobiš za kupit in je res vse cenej in za koliko?
A je treba bit na kaj posebej pazljiv, npr. taksisti, da te kje ne prinesejo okrog, okradejo,…?
A gre še kdo v tem času tja, mogoče?
pozdravčk, T.
Oj!
Midva sva bila v Maleziji oktobra-novembra. Najprej sva letela na Bornejski del Malezije, na sever- provinca Sabah,mesto Sandakan. Od tam sva se podala po reki navzgor, kjer sva opazovala orangutane v naravi, pa se obilo ostalih zivali vidis. Potem sva poletela v drugo provinco Bornea-Sarawak, v mesto Kuching, kjer smo sli z enimi drvaki zopet po reki do plemena, ki zivijo na meji z Indonezijo, tam prespali, se malo podali naokoli in se vziveli v njihov zivlj. ritem, ki je popolnoma drugacen nasemu. Od tu sva potem sla na Malajski pollotok, preko KL letela na otok Langkawi(hotela pa sva na otok Tioman, pa naju je prehitel monsun), tam prezivela pocitnice, se malo odpocila od raziskovanja po Borneu in se pred povratkom domov se za 4 dni ustavila v velemestu KL in potem domov. Ce bi hotela pisati o podrobnostih, jih je veliko.
V Singapurju sem bila pred leti, pa je bilo kar nekaj ceneje, ja.
Lp-Mojca
hm, za delfine ne bi vedla, se pa da videt želve na tistih malih otočkih ki so razmeščeni na severni obali Bornea, Sandakan je verjetno točka kjer si lahko to rezerviraš, sploh če si napisala da vaju zanima narava in živali si definitivno več časa vzamita za to območje na Borneu…prekrasno..zadnje 3 dni sem počivala na Perhentianu (ta večjem), mislim da na katerikoli otok pač gresta če hočeta malo miru in romantike jo bosta dobila…
če si mislila z nakupi v Singapurju na nakupe kakšnih tehničnih zadev, imajo tudi v Maleziji za nekatere stvari dosti nižje cene pa še zbijat se jih da, odvisno koliko časa imata v Singapurju..
mislim da ni kake velike bojazni da bi te kdo preveč nategnil po domače povedano, ker majo za vse prekrške tako visoke kazni da so večinoma vsi bolj ali manj prestrašeni glede tega in ti res nič nočejo…
pa lepo potovanje!
lp, katja
Forum je zaprt za komentiranje.