Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Maldivi, prihajavaaa

Maldivi, prihajavaaa

Letos avgusta greva z mojim na Maldive. Noro se veselim, sem že totalno neučakana, vznemirjena, pa tudi stiska me nek strahec- samo zaradi dolge vožnje do tja, tj. baje 9,5h do Sri Lanke in potem še eno uro do Maldivov, ker tako daleč še nisem potovala. Sem malo brskala po forumih za potovanja in me dejansko skrbi samo ta dolga vožnja do tja. A je katera že bila in kako se da preživet tako dolg let? Še spat ne morem 🙂

Če se potuje ponoči mine brez problema… čez dan se je pa meni 8 ur ful ful vleklo… Sem mogla ful šetat, ker sem ratala čist živčna….

Ma sam pomisli, kak se bosta imela fajn… :)))))

O hvala za mnenje. Saj s tem se tudi tolažim, da se splača “potrpet” za užitek, ki potem sledi..:-)

ne vem kaj bosta sicer delala zdaj tam, ko je totalno deževno obdobje!

A te od familije noben več noče poslušat, kako si navdušena, da si morala prit se še sem pohvalit???

vleče se. meni je bilo od vsega najbolj zoprn suh zrak na letalu. vzemi s sabo pršilo za nos in kako knjigo. pa upaj, da bodo vrteli kak zanimiv film.

Saj nima nobene veze s tem, kar si napisala, ampak mene Maldivi vedno spomnejo na tole:
Prijateljica od prijateljice na facebooku je šla na poročno potovanje na Maldive in seveda objavi slike na FB z naslovom Maldivi. Seveda me je pritegnilo in sem hotela pogledati, kaj so dol počeli, kakšna je narava, kakšna dobra slika….In ko pregledam slike: na vseh slikah je bila ona ali z možem, slikana od blizu, v ozadju kakšen zid ali nič posebnega – torej enake slike bi lahko naredila v Zgornji Kungoti. Takrat sem dobila občutek, da je šla na Maldive samo zaradi imena – da se bo lahko pohvalila, kje je ona bila. :)))))

Pred leti sem bila na Maldivih, enako preko Sri Lanke in potem let naprej v Male.
Bilo je ful super, let je minil hitro, na letalu sem gledala filme (na dolgih letih let. družbe vedno poskrbijo tudi za kakšnega novejšega, drugače pa je, vsaj zame, vedno kakšna komedija), malo bereš, vzemi Ipod, kakšne križanke, vmes je še hrana, pa mine 123. Postanek na Sri Lanki mi je bil zanimiv, ker sem se takrat prvič srečala z budisti in hindujci.
Let iz Sri Lanke na Maldive pa je itak samo enourni in že si v Maleju. Sledi še transfer, v naše primeru s hidrogliserjem cca. 45 minut in že si tam.
Otočki so majhni, meni je bilo po 2 dneh malce tečno in sva šla na izlete, v Male, Paradise Island, na “otok domačinov” kot mu pravijo, opazovat delfine, fish picnic, itd. Pa vsak dan sva se šla potapljat, to je bilo res super.
Skratka, Maldivi so meni rajskim kljub temu da sem prej že bila na Karibih (Kuba, Mehika, Arruba, Dominikana) in na Mauritiusu (no, tu mi je lepše ;).
Opazuj z letala, kako fantastično zgleda otočje “od daleč”. Koralni grebeni, morje, z odtenki modre in zelene barve, vmes pa bele pikice…otočki!
Joj, ti zavidam, jaz bi šla takoj še enkrat!
Uživaj maksimalno in poročaj, kako je bilo!

No, brez skrbi, da je na Maldivih še vse kaj drugega kot zidovi. Pravzaprav lahko trdim, da zidove celo zelo težko najdeš, razen seveda na Holiday Islandu, ki tudi zame niso Maldivi ampak “kar nekaj”.
Drugič izberi raje let, ki leti direkt na Male, in se izogibaj takim s postanki, predvsem tistih, ki se ustavljajo na Dubaju, ker se zna vse skupaj precej podaljšati. Glede na to, da greste prej na Sri Lanko, mislim, da boste dejansko potovali še precej dlje. Okoli 10 ur traja namreč direkten let.
Tako kot ti je že ena svetovala, s seboj nujno vzemi pršilo za nos, čas pa ni problem, mine hitro. Nekatere letalske družbe imajo na sedežih individualne monitorje tako da si iz nabora filmov izbereš svoje in gledaš. Če ni otrok, mine tik-tak.
Poleti je res precej deževno obdobje ampak zadnja leta se statistika spreminja, tako da čisto lahko, da boste naleteli na lepo vreme. Se pa vsekakor pripravi na možnost dežja, tudi večdnevnega.
Srečno pot, pozdravi mi Maldive.

jaz sem bila na takih relacijah že parkrat z majhnima otokoma, sta zdržala brez problema, tudi ti boš :-). sploh, ker veš, kaj te čaka na koncu poti. uživajta!

Joj, resnična škoda, da sta izbrala tak termin. Maldivi se takrat spraznijo, skoraj nikogar ni nikjer, ker gre za deževno obdobje, tudi osebje je zdesetkano. Držim pesti, da se bosta imela super.

Moje potovanje je bilo nepozabno, bila sem na royal-u in je bilo špica.

Pot je resnično dolga, sploh če te vmes nekaj zvije in bruhaš 🙁 Meni ni bilo prijetno. Nazaj grede mi je bilo sicer lažje. Vsekakor se pripravi tudi z zdravili. Jaz sem zelo trpela. Ampak, če pomislim kako je tam, je bilo vredno potrpeti.

lp miskapiska

moj prijatelj je rekel , da nikoli več 🙂 mivka v vseh luknjah , prinesel jo je še domov ! tudi v deževnem obdobju in je rekel , da ti ni več do sexa in potem gledaš ostarele nemce , ki kartajo 🙂

oborozi se s cim proti suhemu zraku. mi2 sva bila sicer nekje drugje, let trajal 11 ur, se mi niti ni vleklo, AMPAK imela sem 2 tedna vneto grlo od zraka na avionu. lp

Maldivi sredi poletja? Ali sploh prodajajo aranžmaje v tem obdobju?

No vsekakor živaj na polno tudi če bo slabo vreme.

Midva sva bila 2 leti na Maldivih in sicer meseca julija. Vreme je bilo lepo, občasno malo dežja, ampak je tako zelo vroče in soparno, da prav paše.To so zame prave počitnice, odvisno je pa od človeka.Ni res, da so Maldivi prazni (kot nekdo trdi gor), na Maldivih je celo leto sezona, saj je okoli 31 stopinj konstanto…razlika je samo, da je tam malo več dežja, ko imam mi poletje, ampak kot sem rekla, to sploh ni problem. Na maldivskem letališču je bilo ogromno turistov, ki so čakali na prevoze na svoje otoke. Jaz imam rada na dopustu mir, morje, plažo, sonce in lepoto – vse to ti dajo Maldivi, neverjetno doživetje. Na plaži si praktično sam, šele pri večerji vidiš koliko je zares ljudi na otoku. Najlepše je v vodi opazovati takšne in drugačne ribe, želve….Lahko greš tudi na izlet, priporočam ogled in plavanje z mantami (takoj se napišite na list), midva sva tudi obiskala domačinski otok in še en otok….super je tudi, ko opazuješ delfine, ki skačejo iz vode. Res noro. Zato pa greva letos spet, ampak septembra in že komaj čakam.
Kar se tiče leta meni ni bil tak problem…midva sva letela iz Muncha v Dubaj (cca 6ur) in iz Dubaja v Male (cca 4 ure). Malo se zamotiš, prebereš revije, kaj poješ, lahko gledaš film ali pa še bolje opazuješ nebo in razmišljaš. Saj kar hitro mine, sploh ko vmes delijo hrano, že tukaj gre hitro ena ura naokoli, potem eno uro pred pristankom opozarjajo in potem si v pričakovanju in ti ta zadnja ura mine en dva tri…saj gre no. Ko prideš na cilj si res zmatran ampak ko vidiš kako je lepo si rečeš, da je bilo vredno potrpeti v letalu.

Ne poslušaj pa tistih, ki so Maldive videli samo na slikah. Taki so najbolj pametni, da tam je brezveze in da je samo zid, da ni nič posebnega….ali kako je že ena gor nekaj pisarila. Najraje imam pa take ja, ko ti pametujejo, tam pa še niso bili, razen s prstom po zemljevidu.Sicer pa vemo kako pravi lisica, ki ne more do grozdja…da je itak kisel.
Maldivi so res rajski in vredni denarja, časa in sedenja na letalu 🙂

Totalno neučakana, na kateri otok pa gresta?

jao, zavidam, zavidam!

ej, a je res tko, da na maldive sploh ne moreš stopit, oz. te ne spustijo na letališču naprej, v kolikor nimaš že rezerviranega hotela?? in še to – ali sploh obstaja kaka nočitev IZPOD 100 EVROV/NOČ?

hvala in lp, pa lep dopust!

Iiii, kako zavidam 🙂 Uživaj! Vsi tisti, ki ste fovš, pa ne berite oz. kaj sploh odpirate take poste???

Jaz sem bila na Šrilanki, let je trajal 11 ur in se mi je kar vleklo. Meni osebno pač, ker ne morem tako sede spat, če nisem v postelji – tisti, ki lahko, ni problema, mine takoj. Sicer ni bil nočni let, je bil pa do ZDA in tudi nisem mogla spat. SKratka, žal mi je, da nisem šla še do Maldivov, ko si 1x tam. Menda so rajski. Videla slike kolegov, vsak jih hvali. Tako da uživaj.

Kar se tiče termina pa je verjetno zbrala avgust zaradi dopusta. Tudi jaz imam tako službo, da si daljše počitnice lahko privoščim le poleti, torej ni druge izbire. Je že en razlog, zakaj avgust, a ne?

Midva z možem sva bila tam leta 1998 in sva se do dol vozila 17 ur (Lj-Frankfurt-Colombo-Male). Je pa bilo vredno. Po zadnjem cunamiju sva se pozanimala in “najin” otok baje še stoji, tako, da bova verjetno za 15.obletnico (za 10. pred 2 letoma si namreč nisva nič “privoščila”) kar še enkrat tja poletela.
Obvezno imejta fotoaparat za pod vodo, ker je podvodni svet čudovit…

http://vancka.moj-album.com/

Če imaš količkaj smisla za lepoto narave in predvsem podvodnega sveta je to raj na zemlji.Jaz sem jih obiskala oktobra in nisem imela niti enega deževnega dne, verjetno pa tudi poleti ni krize saj so menda plohe , ki hitro minejo, toplo pa je ves čas. Torej uživajta maksimalno.Avionski leti pa tudi niso taka kriza, saj ponavadi pristaneš vmes v Dubaju, tam malo pogledaš po shopingih, predvsem pa vzemi s sebeoj kaki dve dobri knjigi in čas bo hitro minil. Ne pozabi veliko piti ,predvsem vode in vsake toliko časa razgibati nogice s kratkim sprehodom poletalu, da ne zaspijo ali otečejo. UŽIVAJTA in ne menita se za nenaklonjene komentarje.Obvezno pa čimveč snorkljanja in po možnosti ogled mant, če so le v bližini oz. je organiziran izlet-to je nekaj enkratnega! lp , iRENA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close