maldivi, na kateri otok?
Bila na Holiday island in je odličen otok. Majhen in miren. Zraven je še otok Sun island, ki pa je velik in se več dogaja. Iz holiday otoka vozi parkrat na dan zastojn čoln na sun otok in je odlično, ker lahko kombiniraš otoka. Izletov je kar nekaj na izbiro, meni najboljši izlet je bil iskanje whale sharka in plavanje z njim (če imaš srečo). Bungalovi so luštni, vsi so razporejeni ob morju, najlepša stran je tista pri pomolu.Morje je čudovito, edini minus je da nima koralnega grebena in se ne da snorkljati, ampak greš lahko na Sun island, je pa zato barvno čudovito, ker je res turkizna barva vse povsod..Hrana je bila dobra, skratka, sem že bila prej na otokih pa mi je trenutno tale bil najbolj prikupen in se bom zagotovo še vrnila.
Ne vem, če bi lahko rekla, da prežijo kakšne nevarnosti. Jaz sem se počutila varno, morje je zgodba zase, čudoviti podvodni svet, ampak ni kakšnih nevarnosti, kar se tiče živali.Morski psi odplavajo sami, takoj ko se jim približaš, itak pa so mali, skati se tudi odmaknejo…skratka, če jim ti nič nočeš, tudi oni tebi ne bodo nič hoteli. Sicer se pa ogromno turistov vsak dan kopa in se še ni nič zgodilo, pravijo, da je večja nevarnost, da ti kokos pade na glavo, kot da bi se ti kaj v morju zgodilo :-). Bolj je nevarno, če plavaš daleč, zaradi toka. Sicer je pa sama mivka, daaaaleč od obale še.
V 17 dneh kar se jaz bila tam, sem videla na otoku 3 otroke, ni nekaj dogajanja za otroke, to je bolj dopust za spočiti in vse odmisliti iz glave. Ampak, če se ukvarjaš z otrokom, mu pomojem spet ne sme biti dolgčas, ogromno je živali, katere lahko zanimivo opazuješ, povsod mivka,greš na kakšen izlet…. Tisti otroci, ki so bili tam, so bili pridni, noben se mi ni zdel zdolgočasen. Otroku je pomojem tako, kot mu narediš zanimivo, zato kar pogumno, ne bo vam žal, Maldivi so res čudoviti.
Tudi na Embudu sem bila in je tudi fajn. Ampak je pa Holiday island še boljši otok. Embudu je super, ker ima lep koralni greben za snorkljat, tudi bungalovčki so luštni, na Holiday island imaš bungalov posebej zase, tukaj pa sta dva skupaj. Oba otoka sta super, bi pa vseeno priporočala Holiday island, ker je res odličen otok in še lepši od Embudu.
Preko neckermanna potovanj smo rezervirali (itak je odkupljeno od tuje agencije), res pa je da se otoki spreminjajo in ni nujno, da so vedno isti otoki v ponudbi. Bi pa pohvalila tole preko neckermana, vse smo dobili v roku (letalske karte), se lepo zmenili in nismo imeli nobenih problemov.
Mogoče pa poglej še na odklop potovanja, kaj imajo oni v ponudbi trenutno….
Midva greva marca tudi za nekaj dni na Maldive na Paradise Island. Priporočil nama ga je sodelavec, ki veliko potuje, pravi da je super otoček. Seveda sva gledala tudi na ceno (nočitve so med cenejšimi v primerjavi z ostalimi). In me zanima, če je kdo od vas tudi že bil in kakšne so vaše izkušnje? Podvodni svet, cene, obljudenost, transferji na druge otoke itd.
Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.