MALATA / QAWRA / BUGIBBA.
Pozdravljeni!
Letos nameravamo z družino potovati na Malto, v hotel Bella vista.
Pa me zanima ali je že kdo bil tam.
Kakšne so kaj plaže v okolici?
Mislim da spada to v območje QAWRA / BUGIBBA.
kako je tam, kaj se splača pogledat, nasveti, izkušnje bodo zelo dobrodošle!
Kako je kaj z cenami na Malti?
Hvala vsem za prijaznost!!
Mirjana
Živjo!
Mi smo bili na Malti pred štirimi sezonami in sicer v hotelu Concord 3*.Ta hotel je v Bugibbi in sicer kakih 200m od obale.Imeli smo le zajtrk,tako da ti o hotelskih ponudbah težko povem kaj več.Ostale obroke(v glavnem večerje-ker ti v vročini tako ali tako ne paše veliko jesti) smo jedli zunaj kjer je veliko lokalov in restaracij po celi Bugibbi in Qawri,ki je v neporedni bližini.Cene niso bile tako grozno visoke,mislim da celo nižje kot v kaki Grčiji ali Španiji ali Italiji.
Plaže so vseh sort.V Buggibi so v glavnem betonske,skalnate in prodnate.Ker je vožnja z avtobusi zelo poceni in teh je veliko,ti priporočam, da se odpelješ tudi do kakšnih mivkastih plaž,še posebej,če imaš majhne otroke (Mellieha bay,Paradise bay,Golden bay).Vse so oddaljene kakih 10-15km od Bugibbe. Tako ali tako pa si boš Malto ogledala po dolgem in počez.Pozanimaj se za vozni red avtobusov-mi smo ga dobili na enem od avtobusov.Ta ti je v veliko pomoč,ker so avtobusi oštevilčeni ,na voznem redu pa ti piše za vse številke kam katera pelje.Vozijo po levi.Priporočam ti ogled Valette in ostalih mest,Blue grotto,megalitski templji Hagar Qim,Mnajdra, izlet z ladjo do Blue lagoon na Cominu,Gozo…Čeprav je Malta majhna ti ponuja zelo veliko. Mi smo bili navdušeni.
Še to.Mi smo bili konec junija pa je šla vročina že čez 35 stopinj.
Lep pozdrav
King
Jaz sem bila lani na Malti!Meni je blo ful všeč..Plaže ob hotelu ne vem kakšne so—drugače pa so od betonskih do mivkastih, vredna ogleda sta Comino in Gozo, Mdina, Valetta…Med poletnimi počitnicami tut praznujejo neke praznike in so vsa mesta okrašena… 😉 Med poletnimi počitnicami je veeellliiikkkaa gužva zaradi poletnih šole angleščine, zato je priporočljivo it izven počitnic oz. konec junija 🙂 Cene: poceni, edino kar lahko zavede je to, da je ena Malteška lira(funt) okoli 550 sit in pogosto drobiž kar pustimo, čeprav je na Malti veliko vreden 😉 Bolj se splača vzet zraven dolarje, kot evre, ker koliko se spomnim za 100$ DOBIŠ VEČ kot za 100€ (Pa že, ko kupiš dolarje, daš ze 1$ 50 sit manj, kot za 1€)…zdaj pa si sami preračunajte razliko ;))
Lp, Maša
Forum je zaprt za komentiranje.