Najdi forum

Malancani

Živim v bloku in nimam žara, da bi na žaru popekla malancane. Jih pa obožujem.
JIh je možno peči tudi v ponvi. Kakšne začimbe dodate oz. kakšne dodatke, da do še bolj okusni. Bi bilo primerno na malancan položiti rezino mocarele ali kakšen drug dir.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Seveda lahko pečeš melancane na ponvi.Priporočam ti, da si nabaviš rebrasto ponev. Teflonsko, še bolje pa litoželezno.
V kombinaciji z melancani na”žaru” je meni zelo všeč rožmarin.
Če proti koncu pečenja obložiš z mozzarelo ali pa s kakšnim podobnim sirom bo vsekakor zelo okusno.

Pozdravcek!

Ponev z rebri za žar je odlična tudi za “kvazi žar”.

Predlagam in toplo priporočam ti pa anslednji recept:

Malancane (2 kom) narežeš na pol centimetra debela rezine, jih rahlo posoliš in zložiš na prtič, da se spotijo. Ko spustijo vodo jih obrišeš – cca pol ure…

Nato v ponev vliješ cca 2 žlici olivnega olja in jih na vsaki starni popečeš – da se vidijo rjave proge…

Nato vzameš cca 5 paradižnikov, jih olupiš in narežeš na kocke. Na olivnem olju prepražiš česen in peteršilj in dodaš kocke paradižnika, dodaš še 1/2 konzerve prepasiranih pelatov. Začiniš s soljo in mediteranskimi začimbami…

Nato vzameš oglat pekač in zalagš po naslednji shemi:

plast malancan,
poliješ s polivko..ITD
zadnja plast je polivka na katero položiš na rezine narezano mozzarello in v pečici rahlo popečeš, da se mozzarella razpusti.

Dober tek.

lp
N.

Gre tudi v navadni nerebrasti teflonski ponvi, obrneš, ko površina porjavi. Res pa je, da traja in da je rebrasta boljša. Samo zavedaj se, da kolikor boš vlila olja, toliko ga bodo melancani popili. Spečejo se čisto brez olja (res so nekoliko suhi), nekaj kapljic olja že zadostuje za boljši okus. Ali pa veliko, če ne gledaš na to.

Jaz jih redno celo leto pečem v navadni teflonski, ker rebraste nimam. Razmišljam pa, da bi jih porinila na en pladenj v pečico, ko se tako ali tako peče kaj drugega. V glavnem jih pečem za dodatek hladnim poletnim solatam, za to pa ni tako važno, ali so pečeni danes ali včeraj, tako ali tako v marinadi počakajo. Vsi pravite, da jih pečete na žaru, ali jih kdo peče v pečici? Naveličala sem se že 3/4 ure stati poleg plina, da se spečejo vse runde…

Aja, začimbe. Spečem jih brez vsega, nato jih preložim v tupperware skledo in sproti zalivam s tržaškim prelivom (oljčno olje, nasekljan česen in peteršilj). Če imam in se spomnim, dam vmes tudi kakšen list mete, bazilike. In kot sem rekla, to je marinada bolj za solate, tako počakajo tudi teden dni v hladilniku.
LP Mimi

Če uporabljaš jajčevce za solato, potem jih lahko pripraviš tako, da cele v pečici pečeš do 1 ure na 180 do 200 st. C.

Tu sta dve povezavi na tako pripravljene jajčevce v solati:

Jaz pa iz teh celih pecenih v pecici naredim namaz ( kaviar revnih):)))

Mimi, ves, da je dal nek rimski cesar zeno usmrtiti ( legenda?), ker mu je zaradi jajcevcev porabila vse olivno olje?:))) Bil je seveda sam kriv, ker je obozeval jajcevce- ampak okusno narejene – se pravi z veliko olja:)))

Res ga popijejo, kolikor ga zaslutijo! Jaz popecem v samo namazani rebrasti posodi; ko je vse nalozeno, pokapljam ali pospricam se malo hladnega olja.

Lep pozdrav Babi

Hotela sem odgovoriti čisto enako, namreč da jajčevce večkrat (po Babinem receptu) pečem za namaz in da pri navadni peki v ponvi rezine še čisto malo od zgoraj pokapljam, namažem z oljčnim oljem, preden jih obrnem.

Ljubljančanka, hvala za linke, razlika proti namazu je res samo ta, da za namaz vse skupaj zmiksaš, lahko pa bi samo narezala na kocke, kot je v teh receptih. Sploh mi ni prišlo na misel. Res je sicer, da je tako pečen cel jajčevec čisto mehek, kot dodatek solatam pa pridejo prav celi in črvsti koščki.

Aja, tako marinirane rezine jajčevcev so super za na kruh ali v sendvič, ne zamenjam za nobeno šunko ali salamo.
LP Mimi

Oj !!

Iščem, iščem in ne najdem ( čeprav pravijo, da kdor išče ta najde) recept za namaz iz jajčevcev. A mi lahko pomagaš, prosim. Mi je babi naredilA skomine 🙂

Drugače pa uživajte poletje kolikor se da !

Pozdravček, Nani

nisem Mimi-N, pa vseeno odgovarjam:

Iskalnik moraš nastaviti za DALJ ČASA NAZAJ (do 5 let) pa najdeš vse kar se je “dogajalo” tu na forumu.

V spodnjem postu Babi pise NAMAZ IZ JAJČEVCEV:
»2. Cel jajcevec z lupino vred popeces v pecici( 1 ura). Ga olupis in zmiksas z dodatkom petersilja, cesna popra , soli in malo olja. Kaviar revnih se temu rece. Jaz vcasih dodam se malo parmezana«

Namazi – ideje recepti:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=39834&t=39568&v=f

in še ideje za druge NAMAZE:

Zelenjavni namazi:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=49461&t=49391&v=f
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=39757&t=39568&v=f

Ribji namazi:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=40782&t=40670&v=f

Jajčni namaz:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=40428&t=40420&v=f

POPRAVLJAM – z “aktivni” linki ->

Iskalnik moraš nastaviti za DALJ ČASA NAZAJ (do 5 let) pa najdeš vse kar se je “dogajalo” tu na forumu.

V spodnjem postu Babi pise NAMAZ IZ JAJČEVCEV:
»2. Cel jajcevec z lupino vred popeces v pecici( 1 ura). Ga olupis in zmiksas z dodatkom petersilja, cesna popra , soli in malo olja. Kaviar revnih se temu rece. Jaz vcasih dodam se malo parmezana«

Namazi – ideje recepti:

in še ideje za druge NAMAZE:

Zelenjavni namazi:

Ribji namazi:

Jajčni namaz:

Babi, koliko časa pa zdrži namaz iz jajčevcev v hladilniku (a lahko tudi kakšen dan dlje?) in koliko so veliki ti jajčevci, ki jih pečeš v pečici (je bolje, da so podolgovati ali okrogli oz. če ima to sploh kakšno vlogo?) pa še to, na koliko stopinj se pečejo
najlepša hvala za odgovore
Pozdravček Mateja

Nisem Babi, naj me popravi ali dopolni.

Vzamem kakršen koli jajčevec, srednje velik. Ponavadi ga dam peč zraven nečesa drugega, da ne prižigam pečice samo za en jajčevec, položim ga kar na rešetko na košček peki papirja (lahko v manjši pekač ali jena pokrov). Tako se peče običajno na 180st, kakšno uro. Postane tak motno rjav in mehek. Ko ga vzamem ven, ga pustim malo ohladiti, nato ga olupim in narežem.

Namaz v hladilniku ostane več dni, pokrit. To je sicer samo moja izkušnja, razmišljam, da je samo zelenjava, začimbe in maslo, ne vem, kaj bi se lahko prej kot v nekaj dneh pokvarilo.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close