Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Maksimir,Čatež in vlak!???Pomoč prosim

Maksimir,Čatež in vlak!???Pomoč prosim

Prihodnji teden se odpravljamo na oddih v terme Čatež!Ker gremo z družinskimi prijatelji ki imajo prav tako majhne otroke smo se pogovarjali da bi bilo super če bi se odpravili na izlet v Zagreb in bi si ogledali Maksimir?!!Imamo pa željo da bi šli z vlakom in sicer da bi vstopili v Krškem ali Brežicah če bi bilo možno!
Zanima me če katera ve oz.mi zna dati kakšen podatek kje lahko vstopim,potem kje moram izstopiti v Zagrebu,koliko je vožnje z vlakom na tej relaciji,koliko bi stala karta za vlak(povratna),vstopnica za ZOO?Se mogoče bolj splača iti z avtom ker se pripelješ do vrat?Nebi rada otroke vlačila po pol ovici Zagreba,sploh ker ne poznam mesta!Je psom dovoljen vstop v ZOO?Koliko časa si moram približno vzeti za ogled?
sem malo gledala po internetu pa nič pametnega našla,tako da če mi lahko katera da kakšno koristno informacijo ali link bi bila zelo vesela!!
Hvala

Na internetu se vse najde. Tukaj je povezava na turisticne informacije Zagreb, oni iamjo odgovore na tvoja vprasanja.

http://www.zagreb-touristinfo.hr/

Na vlak greste v Brežicah oz. Dobovi, ki je zelo blizu saj boste tak v Dobovi morali presedati za Zagreb.

Jaz vsekakor ne bi šla z vlakom, ker je od postaje do ZOO kar daleč oz. potrebovali bi iti s tramvajem.ZOO je zelo velik. 3 ure po tamalem.Zraven je še zelo lepo, veliko otroško igrišče, sprehajalne stezice … kadar se mi odpravimo na izlet v ZOO Zagreb si vzamemo časa nekje do 15. ure pa zjutraj štartamo iz Brežic okoli 9 ure.

Psom pa ni dovoljen vstop. NE bom trdila vendar sem skoraj prepričana.

lp

Priporočam, da greste na vlak na hrvaški strani, ker so zveze s slovenske strani na hrvaško bolj slabe (Savski Marof, Brdovec, Zaprešić). Karta v eno stran stane ok. 11 kun za odraslega, za otroke ne vem. Z vlaka greste na glavnem kolodvoru in naprej s tramvajem št. 4. Karte za tramvaj lahko kupite v trafikah, ki jih je na sami žel. postaji in okoli nje precej. V jeseni, ko sem se nazadnje peljala s tramvajem, so bile 6,5 kun, nekaj se je govorilo, da jih bojo podražali. Vam pa priporočam, da jo imate, ker delajo kontrole. Aja, pa štemplat jo morate na tramvaju. Greste pa na štirico, ki izpred žel. postej odpelje v desno in greste dol na postaji Hondlova. Tam blizu je tudi Maksimirski stadion, kar bo verjetno zanimivo za vaše moške.

Link živalskega vrta:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close