Makovo pecivo
Kroki je pri 5.srečanju spraševala za makovo pecivo. Prekopirala bom en recept, približno po tem sem ga že delala in je v redu, nekaj v tem stilu sem našla tudi na vrečki kupljenega maka. Če ne delaš variante z veliko maščobe, je treba pečen biskvit kar konkretno napojiti, drugače lahko pride precej suho. Seveda pa ni nujno, da je pravi recept, je več variant. Kroki, povej, če bi lahko bilo kaj takšnega, drugače iščemo naprej.
Varianta Kulinarika, avtor Capala
4 jajca
2 skodelici sladkorja, 1 vanilin
2 skodelici moke, 1 pecilni
2 skodelici maka
1 dl olja
1 dl mleka
malo ruma, kava
čokoladni preliv
skodelica = jogurtov lonček
Zmešamo jajca ter sladkor. Dodamo olje, mleko in po želji rum. Posebej zmešamo mak, moko in pecilni, vse skupaj počasi dodamo penasti jajčni zmesi. Pečemo cca. 20 min pri 180-200°.
Nato skuhamo kavo, ji dodamo malo ruma ter polijemo po biskvitu. Ko se ohladi, polijemo še s čokoladnim prelivom, tj. margarina in čokolada.
Izkušnje: Mak je bolje zmleti. * Delam z celim makom, imam občutek, da je bolj nadihano. * Je odlicno pecivo, sploh ce serviras z malo sladke smetane.
Varianta pri jogurtovem biskvitu je praktično enaka, le da 1 dl olja in 1 dl mleka zamenja z 1 jog.lonček olja in 2 jogurta.
So tudi recepti, kjer se v maso dodajo naribana jabolka. Na ta način pecivo postane precej bolj sočno, to sem delala pri rožičevem pecivu – brez jabolk je bilo precej suho, z jabolki mnogo bolje.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.