Najdi forum

makova torta

Pozdravček!
Moj dragi bo v kratkem praznoval rojstni dan in ker je nor na vsa peciva, ki vključujejo mak, bi mu rada ob tej priložnosti spekla makovo torto….ima katera kakšen dober recept?
najlepša hvala in lep dan vsem!

V eni od predlanskih Lis (vsaj mislim, da se ne motim) je bil čudovit recept za makovo torto. Če do jutri ne dobiš nobenega recepta, ti ga napišem…

Takole, tu je recept za makovo torto, ki je bil objavljen v Lisi št. 47/2002. Sem jo že delala in meni se zdi odlična.

RAHLA MAKOVA TORTA

Krhko testo:
150 g moke
50 g sladkorja v prahu
100 g masla
1 rumenjak

Biskvit:
3 jajca
120 g sladkorja
100 g moke
20 g kakava
čajna žlička pecilnega praška

Makova krema in okras:
6 lističev želatine
300 ml mleka
100 g mletega maka
2 vrečki vanilin sladkorja
čajna žlička limonine lupine
500 ml smetane
150 g ribezove marmelade
100 g čokoladnih kodrov

1. Moko, sladkor v prahu, maslo v kosih in rumenjak zgnetite. Testo pokrijte in pustite v hladilniku počivati pol ure.
2. Pečico ogrejte na 180 stopinj. Jajca penasto zmešajte s sladkorjem. Posebej v jajčno peno zmešajte moko, kakav in pecilni prašek. Dno tortnega pekača (premer 26 cm) obložite s peki papirjem, van vlijte testo. Pecite približno 25 minut. Ohladite.
3. Krhko testo na pomokani površini razvaljajte. preložite v pekač za torto, obloženem s peki papirjem. pecite 12 do 14 minut. Ohladite.
4. Namočite želatino. Zavrite mleko z makom, vanilin sladkorjem in limonino lupino. Kuhajte še 3 minute. Dodajte ožeto želatino in raztopite. Kremo do ohladitve mešajte v mrzli vodni kopeli. Trdno stepite smetano.
5. Krhko testo premažite z marmelado. Biskvit prerežite na polovico. Eno ploščo položite na testo z marmelado. Vmešajte smetano v kremo in z njo premažite biskvit. Pokrijte z drugo ploščo, obložite s preostalo kremo in gladko poravnajte. Okrasite s čokoladnimi kodri.

Najlepša HVALA!!!!

Pozdravljena.

Predlagala bi ti mogoče tut sandokan kocke… Recept najdeš na kulinariki.

Jst to pecivo pripravim v tortnem modelu…odlično……v nAdev sem dala že malce skute in naribane jabolke…oboje je blo zelo dobro…..enostavno hitro in dobro…

LPČ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close