Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Makaroni z jabolki

Makaroni z jabolki

Pozdrav vsem.Že dolgo vas berem in vidim, da ste vse pridne kuharice. Zanima me, če kakšna dela makarone z jabolki.To je plast makaronov,ki jih prej skuhaš, in plast jabolk, to se ponavlja. Nato pa se da v pečico. Meni pridejo preveč suhe in ne vem, kaj delam narobe. Drugače pa je to njami.

Jaz delam tak narastek s kašo. Zalijem z mešanico smetane, mleka in jajc, pa nikoli ni presuho. Mogoče moraš pri testeninah povečati količino ali pa dodati maščobo. Ugibam sicer 🙂 Testenin z jabolki še nisem jedla, verjamem pa da je odlično, če sodim po kaši.

lp

Hej!

Ce das samo testenine in jabolka…je seveda suho. Nisi nic opisala, kaj se dodas zraven. Kot ti je svetovala Kresnica, bi moral nastati dober narastek.

Delam po tem receptu:

1/2 kg testenin ( jaz najraje tiste nepresiroke rezance), 1 in 1/2 l mleka, sol;
zavitek v. sladkorja, 3/4 kg jzbolk, 3/8 l sladke smetane, 1/4 kg sladkorja, 4 jajcka; mascoba in drobtinice za pekac

To so velike kolicine; sama naredim manjsi narastek; pac kolicine sorazmerno zmanjsas.

Testenine skuham v osoljenem in z v. sl. oslajenem mleku.
V namazano in z drobtinami potresen model damo plast testenin, plast sadja, potresemo s sladkorjem…Zgornja plast testenine.

Smetano razzvrkljamo z rumenjaki, primesamo se sneg iz beljakov, prelijemo cez testenine in pecemo 1 uro v ne prevroci pecici.

Tak narastek ( brez sladkorja ) je dober tudi s soparjeno cvetaco ( porom, gobicami, sladkim janezem…).

Lep pozdrav Babi

Uh, hvala Babi za tale recept.
Še nisem nikoli delala kaj podobnega razen makaronov s skuto. Zagotovo preizkusim v naslednjih dneh, ko naš oči za teden dni odhaja v Nemčijo in ostali prav nič ne bomo pogrešali mesa :o)

Lep dan in še lepši vikend!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej, Vladka!

Pozabila sem napisati, da je tista zelenjava namesto jabolk. Mogoce bi eno prijalo zraven; nisem pa prepricana. In se malo parmezana naribaj na vrh.

Da, midva ze od praznikov naprej jeva v glavnem brezmesno hrano, ceprav tudi med prazniki nisva pretiravala. V glavnem so bile ribe.

Vceraj je bila okoli desetih zvecer gooosta megla; v Padski nizini pa se bolj.
Ko sem opolnoci stopila na balkon ….vse jasno in svetlece zvezde.

Lep pozdrav na jug Babi

Nisem zbrano pisala: seveda, so dodana navodila za slano varianto:))

Ja, ja, Babi, vse jasno. Jaz bom kar sladkega naredila in eno zelenjavno enolončnico prej. Slan narastek pa delam kar z rižem, otroci imajo precej radi takega z brokolijem…

Pri nas zadnje dni spet sonce, a temp. ne ravno visoka. Žal sem bila z najmlajšim čez vikend v stanovanju, saj je preboleval lažjo virozico, dva dni vročine, nič hujšega). Danes je bil že spet, kot nov :o)

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close