Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MAKADAMIJA vir zdravja?

MAKADAMIJA vir zdravja?

kje kupiti makadamijo? dobila sem.jo za darilo in je res okusna in polna energije? kje je najbolj ugodna?

V Nemčiji in Avstriji jo najdeš v Aldiju, kar je pri vas Hofer trgovina. Poglej pri oreščkih (pistacija, študentska hrana, …)

Jaz jo v majhnih paketkih kupujem kar v Mercatorju (Bimed, se mi zdi). Zagotovo jo imajo tudi v drugih trgovinah med oreščki.

Muller ima ene slane in ene naravne, uni slani so super, je pa res da je to draga stvarca.

Popolnoma vseeno, če nabereš orehe in lešnike, se več gibaš in ne žreš toliko. Bo energije na pretek.
Od makadamije imajo korist predvsem trgovci, prevozniki in prodajalce megle (beri: super živil).

Meni so pa od vseh teh oreščkov ravno makadamija oreščki najbolj zanič – tak najbolj
“žaltav – rahlo pogrenjeni in tak po pokvarjeni maščobi” okus imajo in največ maščob od vseh oreščkov ( v primerjavi lešniki, orehi, indijskimi oreščki , pistacijami, arašidi, ipd).. Uporabni za zdravje so pa nepraženi in nesoljeni, da ne bo pomote….

Makadamija načeloma ni taka kot opisuješ. To bolj velja za brazilske orehe, ti pa res hitro ratajo žaltavi in grenijo. Makadamija je pa bolj sladka.

Hofer…. 2,5 eur paketek.

shop.bimed.si spletna trgovina, naročiš, dobiš že naslednji dan. Ceneje kot v trgovinah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close