Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika majhna pečica

majhna pečica

Imam v planu kupiti tisto majhno pečico (v velikosti mikrovalovka) na kateri sta tudi dve električni plošči za kuhanje. Ima katera izkušnje? Ali je pečena hrana, peciva, ribe, isto kot v pečici normalne velikoti, ali je čas pečenja isti, koliko eektrike porabi, ali morda mi lahko priporočate kakšno znamko, trgovino, …

jaz imam sharpovo mikrovalovko, ki ima tudi pečico. velikost torej, kot jo želiš ti. se ne more primerjat z navadno klasično pečico, res ne. pa je pečica priznane znamke, ampak v njej ne morem spečt okusnega peciva. je kr nekej.

vse kar je v moji MW uporabnega je žar zgoraj/spodaj in včasih mikrovalovi, da kajšen kozarec vode pogrejem. to je bil moj naslabši nakup!

Dvojčica, jaz sem tudi že imela MWP s funkcijo vročega zraka, pa mi je zelo dobro pekla in jo še danes pogrešam za kakšno manjšo stvar. Najbolj mi je bilo pri njej všeč to, da se je tako hitro pogrela na željeno T, je pa res, da takrat še nisem imela ventilatorske pečice. Trenutno imam MWP z žarom, pa ga v parih letih še nisem uporabila in ga tudi nikoli ne bom. Se MWP od Sharpa ob nakupu ni dobilo brez žara.

S tem pisanjem ti nisva nič pomagali, se pa spomnim, da sem pred leti imela en prospekt od Siemensa, kateri je imel zgoraj dve steklokeramični plošči, spodaj pa pečico. Po mojem je to bolj izhod v sili zaradi začasnosti ali pomanjkanja prostora.

LP

veš zakaj jaz rabim žar? ker delam toaste (nimamo toasterja) oz. velikokrat čez jed (predvsem zelenjava s testeninami ali piro) dam sir in mi je všeč, če se sir malo zapeče.

Za takšen namen kot Dvojčica jaz uporabljam kar navadno pečico. Sicer bi raje kakšno manjšo… a sem sama pri sebi razčistila, da še ene pečice ne bomo kupovali, za tistih 15 minut, kar vklopim zgornji žar, da se dovolj segreje in jed zapeče, pa bomo pač požalvali elektriko in trošenje energije in vse to. Današnje pečice imajo že spodobno kratek čas ogrevanja, sploh če je to samo zgornji žar.

Sicer je tako, da včasih doživiš presenečenje, če greš računat krajši čas in močnejše kilovate pri kakšnem aparatu…

Ana, nič dosti ti še nismo pomagali. Takšne pečice so ponavadi izhod v sili in zgleda, ne dosti široko v uporabi. Ampak gotovo se še kakšna najde, ki jo je videla vsaj pri mami, sosedi, prijatljici….

LP Mimi

Moja babi jo je imela na vikendu. Nvadna pečica, le manjša, zgoraj pa dve el. kuhalni plošči, kajne ? Nima zveze z mikrovalovno.

Deluje normalo, lepo se speče. Mi smo noter pekli šmorn , pa piščanca v kosih.

ne gre za mikrovalovko, samo približne enake velikosti sta, gre za pečico v manjši velikosti, na njej pa dve električni plošči za kuhanje, predsvem se jo uporablja za v prikolicah, ….

Jaz sem jo imela v študentu,uf preveč let nazaj ene 15,da bi ti moje mnenje kaj veliko pomagalo.Se pa spomnim,da smo pekli pecivo,pa meso s krompirjem v pečici tudi skutine palačinke.Ne spomnim se da bi bilo kaj slabše pečeno 🙂

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close