majhen jadranski otok
Za kolo je odlicen Mljet, od mirnih in majhnih otokov zelo priporocam Veliki Drvenik (tam se je cas dobesedno ustavil),sicer pa so vecinoma vsi otoki kolesarsko kar zahtevni, vzponov je ogromno, pravzaprav so dolge ravnine bolj redkost. Lepo je tudi na Lastovu, Korčuli, Šolti…primernih kotickov je veliko.
lp oz
Jst sm bil lansk let na Istu en tedn sicer majhen odmaknjen otok sred morja ampak poln zanimivih zalivčkov in razglednih točk sploh pa ljudi,spal sm pa pri domačinu ki je vsak večer prirejal dalmatinske fešte,kjer so se zbrali skoraj vsi domačini (danes jih je okoli 78) in to to je blo muzike jedače in plesa,skratka super,aja domov sm pršu težji za 5kg
Ne vem, jaz mislim, da so jadranski otoki itak vsi majhni, tisti ki so pa zares majhni niti niso najbolj primerni za kolesarjenje. Npr. v severni Dalmaciji že omenjeni Ist, Silba (mir, lepe in raznolike plažice), Olib, Premuda¨- ti so res majhni, mirni in neokrnjeni. Za kolesarjenje pa se mi zdi osebno prav idealen Cres, ki ima kar nekaj adutov – je blizu, sicer je res “velik”, a zelo zanimiv (npr. vasica Lubenice) s precej stranskimi cesticami, kjer lahko uzivas v miru, svezem zraku disecem po morju in lavandi. Malo juzneje je zelo zanimiv Murter, se posebej z ozirom na fantasticno lego poleg Kornatov. Jaz sem recimo zaljubljen v Korčulo, ki sem jo tudi že prekolesaril povprek in počez – je pa daleč in morda malce zahtevnejša zaradi razgibanosti in pogostih vzponov, a (meni) lepa in s fantastično klimo. Sicer pa na jadranskih otokih skoraj ne moreš zgrešit, če pa že, pa na prvi trajekt in na naslednji otok(ček) 🙂
Uživajta!
Forum je zaprt za komentiranje.