Najdi forum

magnezij

Zanimalo bi me, kaj je pravzaprav razlika med magnezijem in magnezijevim citratom?
Naredila bom namreč kuro, ker imam precek krčev v mišicah, in mi magnezij običajno pomaga.

Hvala in le pozdrav.

Lepo pozdravljeni!

Obstaja več oblik magnezija, tako po sestavi (citrat, karbonat, sulfat, klorid…) kot po obliki za uživanje (kapsule, tablete, praški za raztapljanje…).

Kot prehransko dopolnilo je najbolj učinkovita oblika magnezijev citrat, ki ima tudi odlično-boljšo absorbcijo.
Nekatere ostale oblike lahko ob daljšem uživanju povzročajo prebavne motnje-drisko. Pri citratu pa je ta učinek znatno zmanjšan.

Lep dan želim,

LŠG

Pomen magnezija za telo[/url]

Pozdravljeni
Sem noseca in v casu ko sem bila hospitalizirana zaradi krvavitev sem vsak dan dobivala magnezij v granulah…eno vrecko na dan. Sedaj sem moza poslala v lekarno kjer sploh nimajo nikakrsnih granul in mu je dala magnezijev klorid,za katerega pa na netu berem da se za nosecnice ne priporoca!
To drzi?In kaksna je potem razlika med magnezijem v tistih vreckah?
Lp
Tosja

Glede uživanja prehranskih dopolnil v času nosečnosti se nujno posvetujte najprej z ginekologom ali farmacevtom. Magnezijev citrat je oblika, ki se najbolje absorbira in jo telo hitreje sprejme. Hkrati pa nima stranskih učinkov kot je pospešena prebava oziroma driska.
V kolikor niste prepričani, da preparat lahko uživate ga vrnite v lekarno. Magnezijev citrat je primeren tudi za nosečnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close