Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek magnezij, kateri?

magnezij, kateri?

Kateri magnezij priporočate za jemanje? Vem, da se tukaj naj ne bi propagiralo proizvajalcev, a kljub temu. Tega je na tržišču toliko, da človek ne ve, kaj bi izbral. Iz izkušenj, prosim ,povejte.

blagovna znamka ni pomembna mora pa biti v obliki citata.

A si pozabu en R ?

Magnezij 250 mg Natural Wealth, 100 tablet

Magnezijev citrat, 400-450 mg. BZ niti ni zelo važna.

Magnezijevo olje – zaobideš prebavni trakt, pa še hitreje in bolje se absorbira skozi kožo.

Jaz kar ene kapsule za v vodi raztopiti kupujem v navadnih trgovinah. Pojma nimam, ali je to v redu ali ne.

Tja je treba it. Znajo svetovat. Upajmo?

Samo v svoji glavi je treba pomislit, pa ni treba it po nasvet v Sanolabor:

Imaš Mg izdelke izdelke v obliki “per os” – torej zaužitje kapsul, tablet raztopine skozi prebavni trakt in transdermalno -sprej ( skozi povrhnjico kože).

V prvem primeru obremenjuješ prebavila ( jetra, ledvici), veliko učinkovine se lahko tudi porazgubi tako še predno pride na “cilj”, preko kože pa zaobide prebavni trakt in se abpsrbira direktno v kri.

Odločitev je pa seveda tvoja, kateri način.

Magnezijevo olje ( magezijev klorid) ali pa raztopljeni prašek Mg klorida heksohidrata tudi najhitreje nadomestita pomanjkanje Mg v organizmu, saj ga telo v taki obliki najhitreje lahko uporabi in porabi – ga ni treba še predelat, kot iz tabletkastih in kapsularnih oblik….

http://www.zdravje.us/magnezijev-klorid.htm

Samo v svoji glavi je treba pomislit, pa ni treba it po nasvet v Sanolabor:

Imaš Mg izdelke izdelke v obliki “per os” – torej zaužitje kapsul, tablet raztopine skozi prebavni trakt in transdermalno -sprej ( skozi povrhnjico kože).

V prvem primeru obremenjuješ prebavila ( jetra, ledvici), veliko učinkovine se lahko tudi porazgubi tako še predno pride na “cilj”, preko kože pa zaobide prebavni trakt in se abpsrbira direktno v kri.

Odločitev je pa seveda tvoja, kateri način.

Magnezijevo olje ( magezijev klorid) ali pa raztopljeni prašek Mg klorida heksohidrata tudi najhitreje nadomestita pomanjkanje Mg v organizmu, saj ga telo v taki obliki najhitreje lahko uporabi in porabi – ga ni treba še predelat, kot iz tabletkastih in kapsularnih oblik….

http://www.zdravje.us/magnezijev-klorid.htm
[/quote]

Ker poznaš stvari, razloži razliko med mg kloridom in mg citratom. Eni priporočajo eno, drugi drugo. Kaj je boljše, bolj učinkovito? Pršila? Razpršiš kjerkoli, ali na določene dele?

Imam MG citrat od NutriLab-a.

Katero magnezijevo olje priporočate?

Ja. V obliki mgcl- magnezijev klorid.
Kupiš 1kg, stane 20€ in potem sam zmešaš kristale z vodo, kar pomeni olje. V alaja.si, je še vedno najcenejše.
Čez kožo je taka absorbcija magnezija najbolj optimalna in sigurna.
Če je kristalov preveč za enega, si ga dva lepo razdelita.
Mgcl preberite za kaj vse je na strani walter last.

Jaz jemljem Mg od Fidimeda.

Meni je tisit v prahu od krke vredu. Raztopim v vodi, popijem in hkrati vnesem še tekočino,
saj premalo pijem.

Priporočam magnezijevo olje nemške izdelave:
https://klepetobkavi.si/spletna-trgovina/magnezijevo-olje.html
ter Diasporal Magnezij Direkt 400 Extra, ki vsebuje magnezijev citrat in se dobro abrorbira.

magnezijev citrat ima odlično absorpcijo. Uporabljam Mg citrat od NOWa, sem zelo zadovoljna

Ja. V obliki mgcl- magnezijev klorid.
Kupiš 1kg, stane 20€ in potem sam zmešaš kristale z vodo, kar pomeni olje. V alaja.si, je še vedno najcenejše.
Čez kožo je taka absorbcija magnezija najbolj optimalna in sigurna.
Če je kristalov preveč za enega, si ga dva lepo razdelita.
Mgcl preberite za kaj vse je na strani walter last.
[/quote]

A mi lahko kdo pove, zakaj se raztopini soli (MgCl2) v vodi reče olje?

[/quote]

Bolj močna je raztopina kristalov magnezija z vodo, bolj je “oljnata”, se pravi gosta, normalno. Edino zato je imenovana olje, ničesar drugega.
Zato je brezveze plačevati še vodo, čisti nonsens.
Ampak farmacevtske firme pač ne smejo prodajati naravnih sestavin, kar magnezij seveda je, zato zamešajo vse sorte, da smejo prodajati in to enormno dražje.
Npr h2o2 živilskega porekla-, 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se lahko uživa.
Lekarne mu primešajo aditiv, nalijejo v male flaške, napišejo, da je le za zunanjo uporabo, opsa, tudi čez kožo gre njihov dodani strup v telo, da se razumemo in voila, nabijejo ceno Belinkinemu proizvodu, ki stane par centov.

V tem je ves štos!
Menda ja znamo prah, se pravi minerale v kristalih, sami mešati z vodo ali maslom, npr.za masažo, hemoroide, bolečine etc.?

Preverite, čemu so zadeve strašno drage in kaj poleg npr.magnezija še napokajo vanjo? Je res še pure nature? Smo zopet na teg nje eeeeeni…? Smo!

[/quote]
V tem članku piše, da ta raztopina res ni olje, vendar daje tak občutek na koži.
http://coconutoilpost.com/lifestyle/health/how-to-make-your-own-magnesium-oil/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close