magnetna resonanca glave
Slikanje poteka v enem “tunelu”, ki je zelo ozek, tako da zna biti malo problem, če si klavstrofobična. Jaz sem šele na prvi MRI ugotovila, da sem 🙂 Tako da na vseh kontrolah zaprem oči že predno me zapeljejo notri in jih odprem, ko me pripeljejo ven 🙂
Traja enih 15 minut, če ti ne dajo potem še kakšnega kontrastnega sredstva – potem se podaljša še za kakih 10 minut.
Še kar ropota, čeprav ti dajo “slušalke” na ušesa. Ampak se da preživeti 🙂
Pa ležati moraš povsem pri miru, sicer slike ne uspejo najbolje.
Prideš not, se vležeš na mizo in te potisnejo v tunel (pa ne greš cela)
Med slikanjem radiolog že spremlja slike in če so kake sumljive stvari ali pa če imaš mogoče že kake slike od prej in je razlika, vse skupaj ustavijo, te potegnejo z mizo vred ven, dajo kontrast in greš not nazaj.
Ves čas imaš pri sebi alarm, če bi se res slabo počutila, da jih opozoriš.
Je sicer malo glasno, ampak se da predremat celotno slikanje.
to pa nisem vedela..7 letni sin ima slikanje, ponovno, drugi mesec..zdaj me je pa kar malo strah..da se vmes ne ustavijo..[/quote]
Ja, med samo preiskavo primerjajo s prejsnjim stanjem, ce je taka preiskava ze bila opravljena in posnetki obstajajo, tako da ne pozabite na stare slike/cd.
Odvisno od napotne diagnoze za preiskavo pa tudi ni nujno, da dajejo kontrast, cisto odvisno od tezav, tako da kar brez strahu in dobro opravite!
Forum je zaprt za komentiranje.