Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek magnetna resonanca – glava

magnetna resonanca – glava

Kako poteka MR glave?
Dajo pacienta celega v tunel ali samo glavo?

Hvala!

Kolikor se mi zdi, potisnejo zgornjo polovico trupa.
Odkrito, ko se na mizi namestim, mi uredijo postavitev glave, podlozijo kolena, zadremam in dremam ves cas preiskave. Nikoli nisem bila pozorna, koliko me potisnejo v tunel.
Odvisno od razloga preiskeva pa te lahko potegnejo ven nazaj, vbrizgajo v zilo kontrast in ponovijo slikanje.

Zdravo,

jaz peljem konec meseca 13 letnika na to preiskavo, nič ni napisano, da bo dobil kontrast, tako da upam, da bo samo pol ure do ene ure moral ležati pri miru…saj bo najbrž zaspal, klavstrofobije pa tudi nima….

a je še kaj takega, na kar bi ga morali pripraviti?

Hvala

Kaj komplicirate…uležeš se, notri gredo recimo, da še ramena pa mogoče še prsni koš…Mirno ležiš, slišijo se neki zvoki, ko aparat opravlja svoje. In traaraa, konec.

Če v vabilu ni navedeno za kontrast, potem ga tudi ne bo, ker bi morali izpolnit vprašalnik.
Preiskava je preprosta, fant se bo ulegel, dali mu bodo kot nek “ščit” na glavo, da jo bo imel čim bolj pri miru, dobil bo tudi slušalke, ker je precej glasna ta preiskava (ropota) in potem bodo tunel premaknili nekje do sredine prsnega koša (približno do prsi). V roke mu bodo dali še napravo za pozvonit v kolikor bi mu bilo slabo, da lahko pokliče na pomoč. Bo pa moral bit res pri miru in se ne sme premaknit. Brez panike

Brez panike … tudi kontrasta ne dajo vedno; odvisno od napotne diagnoze in ce se med preiskavo pokaze potreba.
Meni vedno zacnejo brez kontrasta,’potem pa vcasih ja, vcasih ne.

Pa vedno se mi zdi, da sem zasla na rave-party 🙁

Pri glavi gres cel notri. Jaz sem jo imela in me je zagrabila panika, ker je zelo ozko in je stena aparata samo par cm od nosu. Ampak sem se pomirila, ker ce gres ven, te caka se enkrat in je takrat se tezje. Predlagam, da imas zaprte oci, tudi ko te peljejo notri.

Ce imas klastrofobijo, se mogoce res zdi zelo ozko, v resnici ni … http://www.medilab.si/kaj-delamo-MR.php , ni samo par cm od nosu 🙂

Jaz sem bila na Jesenicah in v Medilabu, s tem da sem imela v obeh MRI kolena veckrat – ta ni panike, ker gres z nogami naprej in si napol zunaj.

Meni se je zdelo par milimetrov od nosu, zoprn zoprn obcutek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close