Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Magistrski študij

Magistrski študij

Pozdravljeni!

Razmišljam o magistrskem študiju, zanima me kar nekaj stvari, tako, da je odločitev težka za kateri študij naj se odločim, v ospredju so družboslovne, humanistične vede, ekonomija tudi kaj v zvezi z zdravstvom. Moram pa reči, da se še vedno iščem.
Zanima me predvsem kakšne izkušnje ste imeli z magistrski študijem, zahtevnost, časovno usklajevanje, nekje se magistrski študij zaključi z magistrsko nalogo nekje ne. Kako ste finančno uredili študij? Predmetnik, se je veliko razlikoval od vaših želja in pričkovanj. Dobrodošle vse izkušnje in mnenja v zvezi z magistrskim študijam.

Lep dan.
Kara

Predlagam ti podiplomski študij, ki je nadaljevanje tvoje dosedanje stroke. Torej, če si sociologinja, pojdi naprej na sociologiji; če si matematik, pojdi naprej na matematiki… Sama sem se odločila študirati podiplomca v malenkost drugo smer in sem imela zelo velike težave. Zgolj z diferencialnim izpitom ne pridobiš dovolj, da bi ti bil študij druge stroke lažji.
Želim ti pravilno odločitev!
Mami

Jaz pa ne razumem, zakaj bi šrudirala naprej, če ne veš kaj? Študij zaradi študija? Oslarija in metanje denarja stran. Če pa te nekaj žene, kar pomeni v resnici mika in zanima, potem pa je pogumno!

Na ekonomiji bo menda letos možno začet podiplomski študij po bolonjskem sistemu 3+2. Če imaš dokončano 7. stopnjo univerzitetne smeri imaš že nekaj kreditnih točk na podiplomskem priznanih. Samo po mojem bo gužva.

Predlagam ti, da počakaš na uvedbo bolojnske deklaracije, ki je že v polnem teku, neklatere fakultete bodo že v letu 05/06 izvajale tak način magisterija, ki traja 1 leto in ne dve leti kot do sedaj!Pridobiš strokovni magisterij, če pa želiš na doktorat pa moreš zbrati še 30 kreditnih točk (dodatnih izpitov). Iz tega sedanjega pa lahko greš direkt na doktorat! Resnično se ti splača še malo počakati!

Katere pa so tiste fakultete, ki bodo že v letu 05/06 izvajale magistrski študij, ki bo trajal smo eno leto?
Malo sem pobrskala po netu vendar so informacije glede tega zelo skope.

Hvala za informacijo.

Zakaj bi šla študirat?
Ker imam preveč časa, nimam družine in veliko volje, da bi se še naprej izobraževala. Mislim, da bi bilo škoda, da tega časa sedaj ne izkoristim.
Zanima me veliko stvari in ni vrag, da ne bom našla nečesa, ki me veseli.

lep dan Kara

Stvar je v polnem teku, nekaj se še odločajo: drugače pa Fakulteta za družbene vede (zelo dobri prenovljeni programi): odlične spletne strani, Ekonomska fakulteta v Ljubljani, večina fakultet v Mariboru!

tu imaš vse o EF LJ.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close