Najdi forum

magdalenice

Pozdravljeni!
Ima kdo recept za magdalenice? Na forumu ga ne najdem… 🙁
Pa še kakšen navsvet in namig bi bil fajn doborodosel.
Hvala.

Lep dan, pubi

Poišči pod muffini ali mafini – boš našla veliko.

Jaz jim sicer pravim magdalenke – je pa verjetno isto. Tudi sama sem sprasevala.

Lep pozdrav

Hvala, hvala 🙂

Tudi tu je napisano nekaj o magdalencah

Recept mi je všeč, ker je brez pecilnega praška. Pogosto postopam tako, da polovico testa nadevam v modelčke, drugi polovici dodam čokolado v prahu in to testo nadevam na prvo, ki je brez čokolade. Tako dobim pisane magdalence.

Hej!

Tudi meni je ta recept, brez pecilnega, vsec. Je enak kot sem ga dobila lani.

Pa se vprasanje: So magdalenke in muffins res isto? Meni se ne zdi.

Lep pozdrav Babi

Ni isto. Magdalenice so bolj podobne podolgovatim školjkicam – vsaj tiste ki jih jaz poznam. Videla pa sem tudi že pekače za njih. Babi ti imaš pekač?

Pred leti sem v Španiji kupila pecivo pakirano v vrečki, na kateri je pisalo magdalence. Pecivo je bilo po obliki podobno majhnim briošem (vsaj tako si jaz predstavljam brioše, testo ni bilo kvašeno) ali kot mafini s čokoladno sredico podaljšano v kapico.

za mene je že sama simbolika magdalenic čisto nekaj drugega. muffini mi delujejo v takem primeru bolj amerikansko, medtem ko magdalenice…. mmm. neka druga zgodba:)

pa tud tako mislilm, da ni to ena in ista stvar, zagotovo ne:)

lep pozdrav, pubi

magdalenice naj bi bile francosko pecivo – filma nisem gledala- je bil francoski?

Hej!

Sestre Magdalenke je pretresljiv film ( Irska) o dekletih, ki so jih starsi pod prisilo dajali v samostan, ker so se jih sramovali ali zaradi cesa drugega…
Kaj so tam dozivljale? Ni, da bi clovek govoril. In to v XX. stoletju. Mislim, da je bilo tega na Irskem konec okoli 2. sv. vojne. Film je dobil veliko nagrad in seveda tudi raznik negativnih kritik.

Magdalenke – pecivo je pa ovekovecil Proust v svojem romanu
“V iskanju izgubljenega casa”, ki je definitivno zacetek modernega romana.
Ko mu je teta ponudila sveze pecene magdalenke, se je sprozil spomin na otrostvo… in vse ostalo.
Tudi meni marsikatera stvar sprozi spomin na nono,… a nisem Proust:)))

Torej zame so muffins res angloamerisko pecivo, magdalenke pa romansko, natancneje francosko. Sicer tudi po sestavi, ne samo obliki ni isto. Magdalenke nimajo nobenih dodatkov ala cokolada…

Vprasala sem zato, ker so v zgornjih postih svetovale iskanje pri muffins.

Sem jih pa enkrat kupila od Zita in bila nekako razocarana, zato sem lani vprasala za recept. Doma narejene so njami.

Sonce, pekacka nimam. Imam pa posamezne skoljkice, ki sem jih kupila prav s tem namenom, ko sem ponovno brala roman, ki sicer ni lako branje.

Potem jih dam na plosco v pecici. Saj bi bil pekacek bolj prirocen; ampak kaj, ko imam teh skoljkic 20:)))

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close