mafini
Moja zadnja “pridobitev” so limonini mafini, trenutno pečem samo te :-)) Ustrezajo vsemu, kar si napisala. Sladko-kiselkasti.
30 dag moke, 1 pecilni
15-20 dag sladkorja
2 jajca
1-1,5 dl olja
1 dl mleka (ali 1 jogurt)
2 limoni
3 pesti rozin (cca 10-15 dag)
Jajca in sladkor zmešaš, dodaš nastrgano limonino lupinico, limonin sok, olje in mleko. Dodaš moko s pecilnim in rozine (rozin sicer ni bilo v osnovnem receptu, vendar meni se zdi, da je bolj prazno brez vsega; aja, še boljše pridejo tudi kandirani koščki sadja, arancini ipd.). Mešaš, samo da se moka skrije. Pešeš kakšnih 25 minut na 180°C.
Jaz jih potem oblijem še z belo čokolado, otroci jih porišejo s tubami jedilne barve, seveda pa ni nujno.
LP Mimi
Majav,
ali je prav, da je v receptu Muffini z marelicami in orehi samo ena žlička sode bikarbone in nič pecilnega praška? Običajno v mafine zamešajo poleg sode bikarbone še celo vrečko pecilnega praška.
Še to, kakšna je količina mase, ali je to ta 12 večjih muffinov?
Muffini z marelicami in orehi: (majav – moji najljubši)
2 skodelici moke
1 žličko sode bikarbone
1 skodelico rjavega sladkorja
1 čajno žličko cimeta
1/2 skodelice nasekljanih suhih marecil
1/4 skodelice vode ali pomarančnega soka
100 g masla
2 jajci
1 skodelica jogurta
1 velika pomaranča (sok in luppina)
1/2 skodelice nasekljanih orehov
(op.: 1 skodelica = 1/4 litra)
Suhe sestavine zmešaš skupaj v veliki skledi.
Marelice v soku daš v mikrovalovko in segrevaš, doker marelice ne popijejo tekočine. Dodaš maslo, po potrebi še malo segreješ, da se maslo stopi. Vmešđaš še jajca, jogurt in pomarančno lupinico. Preostali sok pomaranče “doštukaš” do 1/2 skodelice, dodaš mešanici. Dodaš še orehe. Zmešaš suhe in mokre sestavine.
Pečeš na 190 stopinj 12-15 minut oz. tako dolgo, da muffini “skočijo nazaj”, če rahlo pritisneš.
Forum je zaprt za komentiranje.