Najdi forum

Mafini

Ugotovili smo, da so nam zelo všeč. Imam pa en problem. Moj pekač ima prostor le za 12 kolačkov. Testa pa pride za več kom.
Ali lahko zmešam vse testo hkrati in pečem potem v rundah?
Pekačev ne nameravam več kupovati, ker nam že tako manjka prostora, mafinov pa bi rada spekla več, saj prirejamo zabavo.
Hvala in lep pozdrav! S.

če imam jaz testa preveč, dam najprej spečt v pekaču, preostanek testa pa v papirnatih košaricah za muffine. torej to testo počaka tistih cca. 20 minut, ko se prva runda peče.
k.

Pekla sem jih v soboto, sicer imam dva pekača, ampak sem naredila dvojno maso in sem jih pekla v treh rundah. Popolnoma nič ni bilo narobe.

Seveda masa počaka, kar brez skrbi v dveh rundah. Mislim da boljše to, kot pa filanje samo v papirnate košarice.

Uf, mi je odleglo.
Koliko časa prej pa jih spečete in kje jih hranite do postrežbe?
Lep pozdrav! S.

Najboljši so sveže pečeni. Jih ne kaj dosti hranim, ker izginejo. Sicer pa v kaki škatli od Tuper…kako se že reče oz. napiše

Jaz jih vedno delam še par dodatnih v papirnatih čašicah za muffime. Iz doze jih pride tam 15- 16, pa se mi ne da kurit peč še pol ure več. Kupi pa se prav papirnate skledice, ki so namenjne, da se peče v njih. Če pa se bojiš, da se bo preveč razlezlo, daj dve čašici- eno v drugo.

Vedno pečem v papirnatih čašicah. Sem jih tudi že poizkusila peči brez modela, v dveh čašicah, v pekaču tesno eden zraven drugega. Pa so se tako grdo razlezli.
Lep pozdrav! S.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close