mafini – z okusom pice
Sestavine za 24 kosov:
2 dcl mlačnega mleka
1 zavitek kvasa (42 dag)
50 dag moke
8 jedilnih žlic masla
2 jajci
pol žličke soli
1 kavna žlička začimb za pico
poper
1 čebula
10 dag salame (po vašem okusu, za pico pač)
2 paradižnika
10 dag sira
Priprava:
1. Iz moke, mleka, kvasa, masla, jajc, soli, začimb in popra zamesite kvašeno testo in pustite vzhajati približno pol ure.
2. Na kocke narežite čebulo, salamo in paradižnik (brez semenskega dela). Sir naribajte.
3. Ko je testo vzhajano, dodajte narezane sestavine in polovico sira ter jih vmešajte.
4. Luknjice v pekaču zapolnite do treh četrtin z maso in potresite s preostalim sirom.
5. Pečite na 180-190 stopinj Celzija približno 25 minut, lahko tudi več, če imate radi bolj zapečene.
Dober tek!
vir: http://janja.djsworld.net/repete/2006/02/pizza-mafini_01.html
pa še en
2 cup All purpose flour
2 teaspoon Baking powder
1 teaspoon Basil — dried
1 teaspoon Oregano — dried
2 tablespoon Salad oil
½ cup Tomato — chopped
½ cup Pepperoni — chooped fine
2 ¼ ounce Black olives
¾ cup Nonfat milk
1 Egg — large
¾ cup Mozzarella,cheese — Shredded
Mix flour,baking powder,basil and oregano. Add milk,egg and oil,stir to moisten. Add tomatoes,pepperoni,olives,and 1/2 the cheese,mix well. Divide batter equally among 10 well oiled muffin cups (2 to 2 1/5 in wide). Top with remaining cheese. Bake in a 350 oven until muffins are well browned (30-35 minutes). Let stand about 5 minutes, then remove form pan. Serve warm or cool.
Ne, ne jih ne peem.. oz. sem jih pred časom… … so fajn.
Drugače sem pa pekle vse vrste sladke muffine, res sem obvladala, sedaj pa že ene 3 leta nisem nič – 2x zmes pa se mi je vse sfižilo – sedaj bom pa spet malo začela… tako, da – danes ali jutri jih bom pekla pa bom sporočila kako je šlo 🙂
Spet se učim…
Forum je zaprt za komentiranje.