Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mafini – z okusom pice

mafini – z okusom pice

Ima kdo recept za mafine z okusom pice al kaj podobnega (slanega, kvašenega…). Sem že iskala na kulinarični Sloveniji pa so samo sladice…
Hvala!

Sestavine za 24 kosov:
2 dcl mlačnega mleka
1 zavitek kvasa (42 dag)
50 dag moke
8 jedilnih žlic masla
2 jajci
pol žličke soli
1 kavna žlička začimb za pico
poper
1 čebula
10 dag salame (po vašem okusu, za pico pač)
2 paradižnika
10 dag sira

Priprava:
1. Iz moke, mleka, kvasa, masla, jajc, soli, začimb in popra zamesite kvašeno testo in pustite vzhajati približno pol ure.
2. Na kocke narežite čebulo, salamo in paradižnik (brez semenskega dela). Sir naribajte.
3. Ko je testo vzhajano, dodajte narezane sestavine in polovico sira ter jih vmešajte.
4. Luknjice v pekaču zapolnite do treh četrtin z maso in potresite s preostalim sirom.
5. Pečite na 180-190 stopinj Celzija približno 25 minut, lahko tudi več, če imate radi bolj zapečene.

Dober tek!

vir: http://janja.djsworld.net/repete/2006/02/pizza-mafini_01.html

pa še en

2 cup All purpose flour
2 teaspoon Baking powder
1 teaspoon Basil — dried
1 teaspoon Oregano — dried
2 tablespoon Salad oil
½ cup Tomato — chopped
½ cup Pepperoni — chooped fine
2 ¼ ounce Black olives
¾ cup Nonfat milk
1 Egg — large
¾ cup Mozzarella,cheese — Shredded

Mix flour,baking powder,basil and oregano. Add milk,egg and oil,stir to moisten. Add tomatoes,pepperoni,olives,and 1/2 the cheese,mix well. Divide batter equally among 10 well oiled muffin cups (2 to 2 1/5 in wide). Top with remaining cheese. Bake in a 350 oven until muffins are well browned (30-35 minutes). Let stand about 5 minutes, then remove form pan. Serve warm or cool.

Vir: http://www.astray.com/recipes/?show=Pizza%20muffins

Zdravo

Doma nimma tehtnice zato bi prosila, če bi mi katera povedala koliko je po žlicah 25 dag moke 🙂 Ve katera?

Hvala

1 zvrhana žlica moke 10 g
1 zvrhana žlica soli 15 g
1 zvrhana žlica sladkorja 12 g
1 zvrhana žlička soli 5 g
1 zravnana žlička pecilnega praška 3 g
1 skodelica moke 100 g
1 skodelica sladkorja 150 g
1 skodelica zdroba 150 g

Najlepša hvala res 🙂

Pomočka…

Skodelica to katera velikost približno.

Hvala

pečem – a pečeš prav pizza muffine. če ja, povej prosim kateri recept, pa rezultat.

so mi tok zadišali zdaj.

Ne, ne jih ne peem.. oz. sem jih pred časom… … so fajn.

Drugače sem pa pekle vse vrste sladke muffine, res sem obvladala, sedaj pa že ene 3 leta nisem nič – 2x zmes pa se mi je vse sfižilo – sedaj bom pa spet malo začela… tako, da – danes ali jutri jih bom pekla pa bom sporočila kako je šlo 🙂

Spet se učim…

Fino. Ko boš spekla poročaj. Nestrpno čakam!

Bom, bom – sem se odločila, da bom kar danes 🙂

Sporočim 🙂

Malce slabo si pogledala po Kulinariki:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close