Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mafini se primejo na modelčke/papirčke

mafini se primejo na modelčke/papirčke

Pečem mafine in s mi strašno primjo na modelčke. Imam silikonske, celo 3 različne vrste, a se mi primejo čisto na vse. Namažem z oljem, splaknm z mrzlo vodo, pustim brez vsega – seveda ne vse naenkrat, pač to vse sm že sprobala. Vedno so se zalpili, da jih nism mogla dobiti ven.

Potem sem poskusila s papirčki. To gre potem lepo ven, lepo je videt, ampak ko jemo, spet čisto preveč na papirčku ostane, kr se ne lupijo lepo. Pa še jest ni tako lahko, sploh starjšim, ki se mučijo s papirčkom.

Nisem več dovolj pametna, kaj naj še poskusim. Kakšen nasvet?

(Recpt imam pa supr iz Kulinarike, popolni vanilijevi kolački – res najboljši mafini, kar sem jih do sedaj jdla.)

Poskusi jih peči 5 minut manj. Meni so se v začetku tudi zelo prijemali (pečem jih s papirčki), potem pa sem jih enkrat malo manj zapekla in sem videla, da se tako manj sprimejo, skoraj nič. Vseeno pa je treba papirček povleči dol, tako da ne vem, kako bi se jih jemalo iz silikonskih modelčkov.

Hahaha, zanimiv nasvet, hvala!
Zakaj se smejim? Ker sem sama pri peki v silikonskih modelčkih (se pravi brez papirčka) ugotovila, da gredo lažje ven, če so bolj zapečeni. :)))))
Ampak res močno, že čisto preveč. Tiste sem še nekako zbezala, manj pečenih pa nikakor.

Mogoče je s papirčki drugače?

Izrežem krogce iz peki papirja in jih dam samo na dno vsakega modelčka, nato vse skupaj premažem z tanko plastjo olja. Krogci se z lahko odlepijo, prime pa se tudi nič.

Ne vem, jaz imam silikonske modele in se niti pikica ne prime. Brez olja. Kupila sem jih v Sparu.

Meni se sicer nikoli ne primejo, sem pa vesela za tisti nasvet zgoraj, če zmanjka modelčkov (kar jih meni dostikrat) – peki papir…

Hvala 🙂

Jaz pa vedno pečem brez papirčkov, namažem prostorčke z margarino in malce z moko posipam povrhu margarine pa se nič ne prime.

Tudi to sem že delala, samo da z maslom in ne z margarino – ok, ampak menni so tisti papirčki bolj všeč.

Mogoče zamenjaj recept? Meni se v življenju še niso nikoli prijeli. Pečem v silikonskem, nič ne namažem modelčkov, nič oplaknem z vodo, nič pač. Pečem v papirčkih, se lepo olupijo, nič se ne prime. Pa sem poskusila že veliko receptov, a vse tuje, ne slovenskih. Skratka, morda je s testom kaj narobe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close