Najdi forum

Madeira

Konec januarja grem na Madeiro. Je tu kdo, ki je že bil?

Zanima me, kako je z rentanjem avta, kje se najceneje prehranjevati, kakšno je navadno vreme v tem času, kako si sam organizirati pohodne ture po otoku?

Za vse odgovore najlepša hvala.

Rosie

Ni tukaj nikogar, ki je že bil?

Bila skoraj 10 let nazaj…ampak poleti. Vem pa, da je v tem času lahko precej muhasto vreme in da moraš biti pripravljen praktično na vse.
Takrat se mi je zdelo na splošno precej drago. Ceste so zelo ovinkaste in speljane skozi številne tunele. Narava prekrasna, hrana zeloooo dobra.
Žal sem bila takrat službeno in samo za 4 dni tako da izkušenj s pohodništvom še nimam, si pa že nekaj časa želim iti in opraviti kakšno turo po “levadah” – to so pešpoti speljane po vodnih kanalih.
Pokukaj na http://www.hory.applet.cz/madeira/index_e.html
Pa ko boš nazaj – povej/napiši kako je bilo.

april44, najlepša hvala .

Poročam, ko pridem nazaj, grem za 14 dni, tako da jo bova prečesala podolgem in počez, peš in z avtom.

V začetku decembra smo bili na Madeiri, vendar le za 1 dan (križarjenje). Je prekrasna, tako da bomo sigurno šli še kdaj za dalj časa. Mi smo sicer vzeli taksi, tako da z rentanjem izkušenj nimamo.

sem že nazaj, malce razočarana.
Namreč: imela sva 14 dni slabega vremena, tako da bi Madeiro v tem času odsvetovala.

13 dni od štirinajstih sva imela najet avto( od 25 evrov naprej so cene za rentanje v tem, zimskem času). Če avta ne bi imela, sploh ne vem, kaj bi počela. 14 dni je za tako majhen otok preveč. Ker zaradi slabega vremena( v istem dnevu se je vreme zamenjalo tudi petkrat – od 17 do 26 stopinj je bilo v istem dnevu), če pa sva se odpeljala v hribe, na pribl. 1500 m, pa je tudi snežilo.

Imela sva namen veliko hoditi, no saj sva kar precej, ampak vsakokrat naju je namočil dež.

Kar se tiče hrane, pijače in cen: hrana povsod zelo dobra, na tržnicah se da kupiti veliko eksotičnih vrst sadja; vino, pivo in sadni sokovi izvrstni.Vendar vse precej drago. Midva sva po naključju odkrila snack bare firme Turipec, kjer se da jesti za razmeroma malo denarja.

KOzarec vina, res zelo dobrega, stane najmanj 2 evra ( 1 dl).

Turistov je relativno veliko, posebej v Funchalu, ko se s sodobnih ladij za križarjenje vsujejo trume ljudi. Vendar je Funchal majhno mesto in hitro nastane velika gneča.

Tole se sliši kot pritoževanje, vendar je v resnici le poskus objektivnega poročanja. Tako ali tako se imamo na počitnicah tako, kot si sami naredimo. Tokrat je pri nama očitno zmagalo neko rahlo depresivno razpoloženje zaradi nemogočega vremena in to odseva tudi v tem zapisu.

Vsekakor priporočam Madeiro vsem, ki si jo želijo obiskati. Za naju vem, da bi jo obiskala prej ali slej, saj je bila že dolgo na najinem seznamu dopustniških želja.

Vsem, ki se jo bodo odločili raziskati, želim več sreče z vremenom, kot sva jo imela midva.

Aja, pa da ne pozabim: kljub mokremu vremenu ( ali pa prav zato) na Madeiri cveti na stotine vrst rož.

Rosie
na Madeiri je toliko lepega za videt, da tudi vreme ne bi smelo vplivati na vaju. Namesto avta se da uporabiti čisto spodoben lokalni prevoz, da se prehoditi vse poti ob levadah ( ali sta to sploh videla). Obenem je seveda jasno,da otok ni poceni, ni pa nič dražji od življenja v Ljubljani- kava enako, vino na kozarce nekaj cenejše, hrana pa odvisna od restavracije. Da se čisto spodobno jesti za 10 EUR, bolj in več “Ešpetada” pa tudi za 15. Gotovo pa je potrebno pred odhodom naštudirati kaj o otoku in vremenu, da človek ni potem tako zellllo razočaran. To so otoki, kjer gredo vse fronte mimo in res je , vreme se spremni vsakih nekaj ur ali pa tudi odvisno od tega ali si samo v Funchalu ali greš še kam. Za na morje ležat so pa tropi!

nefisa,
ne vem, če si prebrala, kaj natančno sem napisala. Ker če bi,ne bi napisala, da sem bila zellllo razočarana. Jaz sem napisala, da sem malce razočarana.

Levade sva videla, jih precej prehodila, vendar naju je vedno ( vsakokrat in vsak dan močil dež).

Cene hrane in pijač: ne vem, kdaj si bila tam ti( morda si tam pogosto), ampak januarja 2009 je bila hrana in pijača tam v trgovinah in restavracijah precej dražja kot v Ljubljani. Vina izpod 2 eur za kozarec preprosto ni bilo.Sem tudi napisala, da se da ponekod dobro jesti za manj denarja.

V zadnjih petnajstih letih nisem šla nikoli na dopust, da bi se kopala in ležala na plaži, tudi v tropih ne.

Lep pozdrav vseeno, pa mirno kri!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close