mađarska- plačevanje
Ponekod lahko, ne pa povsod. Tam, kjer lahko, pa je menjava zelo slaba, 1 eur je okrog 260 eur, morda malce več. Se ne splača. Bolje je, da kupiš forinte. Tudi plačevanje s karticami je tako tako. Ponekod imajo napisano, kakšna je menjava, če plačaš s kartico. Poleti sem hčeri kupila sketchers športne copate, ki so bili na akciji. Pri 15.000 forintih, če bi jih imela (50 eur), sem plačala 54 eur. Če ne drugo, bi šla še na kakšno dobro kavo 🙂
Mi smo bili lani poleti. Plačevali smo s forinti, ki smo jih dvignili na bankomatu (pazi na provizijo), ali pa z Maestro kartico, kjer so jo vzeli (skoraj povsod).
Edino kar moraš pazit je, da, ko te naprava (bankomat ali pa pos terminal) vpraša, ali želiš plačati v evrih, pritisneš NE. Ker ta tečaj je res slab. Edina prednost je, da že takoj veš, koliko € ti bodo trgali. Če pa plačilo izvedeš v forintih, pa ti banka te forinte potem po svojem tečaju preračuna v €. Bankin tečaj je precej ugodnejši. Čeprav nekatere banke še vedno preračunavajo čez dolarje, kar mi sicer ni jasno zakaj, ampak tako pač je. Pride pa še vedno ugodneje, kot da na licu mesta plačaš v €.
Forum je zaprt za komentiranje.