Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Maček bruha

Maček bruha

Ojla,

Imam resen problem, včiraj smo peljali našo muco k veterinarju ker se ji je videlo da nekaj ni prav, ni živahna, samo počiva itd. Povedal je da ima virozo, predpisal je antibjotike in vitamine. Danes zjutraj je bruhala, hrane niti povohala ni tako da smo jo se enkrat peljali in je rekel da je macek skoraj ze zdrav. Meni se ne zdi tako ker cel dan ne je, bruhala je ze kaksne 6x, bruha pa zeleno gosto. Kaj bi lahko bilo z njo narobe?

Če ni ravno pojedla pol tvojih rož je resno bolna. Verjetno kaj strupenega pojedla. Pojdi k drugemu vetu! Takoj.

Tudi naš pes je imel prebavne probleme. včeraj cel dan samo bruhanje in driska. To je bilo skoz, niti ne vem kolikokrat. Jedel logično ni nič. Danes je malo boljše ko vsaj bruha ne in je celo dve kosti pojedel. Kaj je bilo pa ne vem. Da bi kaj takega pojedel ne bi rekel, ker je vedno na povodcu in drugače v hiši? Čudne stvari se dogajajo.

Joj boščica 😢 S prebavili ni vse ok zgleda. Upam da ji bo kmalu dobro. Vsi ki pišete kaj vse je vašim živalim želim vse dobro😍

Psu, ki je včeraj veš dan bruhal in driskal, ste danes dali kosti za jest? Pri čemer kosti, če ne gre za kako trdo govejo kost, ki je bolj igrača kot hrana, psi naj ne bi jedli – večina psov ima itak prebavne težave, če požrejo kost.

Pelji jo se enkrat in vztrajaj, da ni vse v redu. Tudi nasa je bila taksna, dobila antibiotik, naslednji dan poginila. Se ji napihnil trebuscek. Teži in teži, da z mucko ni vse ok.

Psu, ki je včeraj veš dan bruhal in driskal, ste danes dali kosti za jest? Pri čemer kosti, če ne gre za kako trdo govejo kost, ki je bolj igrača kot hrana, psi naj ne bi jedli – večina psov ima itak prebavne težave, če požrejo kost.
[/quote]

Te vprašam, a ti daješ psu solato za jest? To je že veleum, da pes po kosteh bruha in driska. V vsej moji zgodovini prvič šlišim, da pes ne je kosti in, da zato bruha, pa sem jih mel že 3 prej. Zadnji je poginil pri starosti 17 let, tako, da s prehrano bi moral znati delati mar ne. In ja, jedel je kosti, tako goveje, kot piščančje, pa nikoli ni bilo problemov. In kosti je jedel danes, bruhal pa včeraj.

Mački se poberejo tudi brez veterinarja. Pusti jo še kakšen dan počivati in je ne sili s hrano, sploh ne z briketi, da se prebavni trakt znormalizira.
Če je suho hrano, jo ukini, ali vsaj zmanjšaj, ker to je najslabše, kar lahko daš mačku. Ni dobrih in slabih briketov – vsi so zanič.
Če je mačka starejša, ima lahko probleme z ledvicami. Tudi te povzročajo briketi in en od simptomov je bruhanje.

Pelji macka k veterinarju, ne k unemu z virozo.. Zeleno bruhanje 6x v enem dnevu je dalec od kakega zdravja in se dlje od samozdravljenja

Maček mora nujno takoj k dežurnemu veterinarju! Če ne veste kam, napišite od kod ste, pa vam bomo svetovali. Ampak takoj zdaj!

Se opravičujem, da nisem prej videla teme, ker se bolj na sosednjem forumu zadržujem. Ljudje, če želite kaj konkretnega vprašati, napišite na forum Domače živali in veterina.

Zeleno, rumeno je žolč oz. gastro stvar. Pusti ji vodo, ne mleka. Če je pa to res zgolj viroza, pa za nasvet morda vprašaj še koga, če se do jutri stanje ne spremeni.

Nasploh ne dajajte mleka mackam! To je kar neka tradicija, da ga folk daje, pa sploh ni dobro za macke!
Poiskusi kaksno macjo konzervo malce zredcit z vodo in to macki vseeno daj za pojest. Cetudi se upira, vsaj kaksen ml po brizgi na tri/ stiri ure direkt v gobcek. Macja prebava mora ves cas delovat. Ce bruha ji je potrebno tekocino nadomescat, zato ji ob hrani poiskusi dat tudi tekocino. Jutri pa k drugem veterinarju, da ji vzame kri in jo skrbno pregleda!
Pa nobenih humanih zdravil!

Jaz bi ga nemudoma peljala k drugemu veterinarju, po drugo mnenje. Ker je čudno, da mu niso vsaj infuzije dali. In hitro, da ne bo prepozno. Pišem iz mojih izkušenj z mojim mačkonom.

Zakaj tako škodljivo govorite? Dejstvo je, da, če maček ne dobi infuzije in hrane dva dni se viroza spremeni v pljučnico in hitro pogine v mukah. Če ga avtorica takoj odpelje k drugemu veterinarju, ki obvlada svoj poklic ji bo mačka rešil. Seveda, če bo ravnala po navodilih veterinarja.

Tale veterinar nima pojma, ampak res ne! Takoj ga peljite v kako drugo vet. ambulanto drugače bo maček umrl. S pravilnim zdravljenjem ter za začetek infuzijo se bo lepo pozdravil in bo z vami še veliko let. Pišem iz lastne izkušnje, ko sem bila pri enem od mojih prepozna za obisk veterinarja, sem zmotno mislila, da bo samo po sebi bolje, no pa ni bilo in je moj ljubljeni maček umrl. Zdaj sem bolj previdna in če vidim, da ni ješč, se slabo počuti ali karkoli neobičajnega, gremo takoj do veta.

Če mu niso niti krvi vzeli niti naredili nobenih testov, tale vet kar nekaj na pamet lapa. Bruhanje pri mačku je velikokrat posledica slabega delovanja ledvic. Mački, ki se jih hrani s kakim Whiskasom in podobnimi shit hranami (same soli in maščobe), jim velikokrat odpovejo ledvice. Mi smo našega tudi hranili tako prve dve leti, ko še nismo vedeli, kako škodljiva je ta hrana. Ko je bil star 2 leti- bruhanje, samo ležal je in nič jedel cel dan in še naslednji, smo šli do vet, je vprašala, kakšno hrano je, smo povedali Whiskas. Je rekla, da je to slaba hrana in da veliko mačk tako pogine zaradi odpovedi ledvic. Takrat so ga pregledali, urin, kri, in je povedala, da ledvice slabo delujejo, da pa je treba nujno spremeniti prehrano. Smo prešli na kvalitetno hrano, v brikete dolivamo vodo (ker mački velikokrat ne pijejo dovolj, kar še prispeva k bolezni), zdaj ima maček 13 let in od takrat ni bil več nikoli bolan.

Torej najprej- s čim ga hranite. Tudi domači ostanki so veliko boljši kot te Whiskas, Kitekat in podobna srranja. Če ga torej hranite s tem, je velika verjetnost, da gre za začetek odpovedi ledvic. Potem je možno še marsikaj drugega, ampak brez preiskav ne bo nič.

To, da so vsi briketi zanič, je navadna laž. Imaš veliko kvalitetnih briketov, seveda se jih ne da kupiti v navadnih trgovinah. Štos pri briketih- tudi dobrih- je ta, da moraš mačku med brikete dolivati vodo, ker mački za razliko od psov v splošnem pijejo premalo vode in to pripelje lahko tudi do odpovedi ledvic. Skupaj z zanič hrano, kar sem tudi spodaj napisala.

Kako ste pa ledvice pozdravili?
Ker sori, oslabljenih ledvic se ne da pozdravit in ko so 1x oslabljene, se zival ne hrani s kvalitetno hrano, ampak z dietno, tako oosebno za ledvicarje!

Drugace, nasa macka je dozivela 18 let na jetrcah in Wiskasu, jetrca so bila osnovna hrana, briketi dopolnilna, konzervice obcasno. To je bilo pred 20+ leti.
Ne podpiram Wiskasov in Friskasov ali karkoli so ze, nasim doma niti niso vsec, te hrane imajo premalo hranil, da bi zival dobila vae, kar potrebuje.
Pa spet, gledam brikete in konzerve, ene priznane, ene ekstra super priznane in ene povprecne. Ekstra super se res razlikujejo, ampak kot zase ne kupujem ekstra hrane, je tudi za zivali ne, ker so cene teh v nebesih! Med kao priznanimi in priporocanimi ter tistimi iz Mullerja, pa ni neke bistvene razlike v sestavi, le razlika v ceni je, tako da kupujem oboje, brikete v akciji, konzerve pa vecinoma v Mullerju,imajo kar bogato izbiro.

Voda je pa res za macke pomembna, briketov ne mocim, ker poje nekaj mokre hrane, vode tudi kar spije, pa se juhico ji dajem, tako da zaenkrat je ok.

Ker sori, oslabljenih ledvic se ne da pozdravit in ko so 1x oslabljene, se zival ne hrani s kvalitetno hrano, ampak z dietno, tako oosebno za ledvicarje!

Drugace, nasa macka je dozivela 18 let na jetrcah in Wiskasu, jetrca so bila osnovna hrana, briketi dopolnilna, konzervice obcasno. To je bilo pred 20+ leti.
Ne podpiram Wiskasov in Friskasov ali karkoli so ze, nasim doma niti niso vsec, te hrane imajo premalo hranil, da bi zival dobila vae, kar potrebuje.
Pa spet, gledam brikete in konzerve, ene priznane, ene ekstra super priznane in ene povprecne. Ekstra super se res razlikujejo, ampak kot zase ne kupujem ekstra hrane, je tudi za zivali ne, ker so cene teh v nebesih! Med kao priznanimi in priporocanimi ter tistimi iz Mullerja, pa ni neke bistvene razlike v sestavi, le razlika v ceni je, tako da kupujem oboje, brikete v akciji, konzerve pa vecinoma v Mullerju,imajo kar bogato izbiro.

Voda je pa res za macke pomembna, briketov ne mocim, ker poje nekaj mokre hrane, vode tudi kar spije, pa se juhico ji dajem, tako da zaenkrat je ok.
[/quote]

Ledvice so se očitno regenerirale. Ni bilo še zelo hudo, pač začetek. In ja, dobival je po tem dietno hrano kar nekaj let, potem smo prešli na kakovostno za mačke z urološkimi težavami. Kot pravim, zdaj ima 13 let, ima tudi mačji AIDS, ki ga je očitno dobil že od mame, ampak zaenkrat stagnira. Maček je kastriran, nima levkoze, HB, kar je po mnenju vet hujša težava kot AIDS. Smo ga pa našli v smetnjaku, starega par dni, kamor so ga nevestni lastniki odvrgli. Ostalo leglo je bilo tudi v smetnjaku in mrtvo, on je edini preživel.

Ja, ogromno je odvisno od hrane. Če daješ tiste Whiskas vsake kvarte enkrat, ob tem pa ima osnovno hrano nekaj kakovostnega, ne bo problemov. Kot mi je razložila vet, je ta whiskas, Friskas, Kitekat… v bistvu tako kot bi mi kar naprej jedli samo pri Mc Donaldsu. Tu in tam ni velike škode, če pa ješ samo to, so pa lahko hudi problemi. Je pa seveda odvsino tudi od mačka. Morda obstaja kakšen, ki že leta in leta je samo Whiskas, pa mu ni nič. Ampak ne bi stavila na to. Načeloma bi to hrano bilo treba prepovedat. Po besedah vet, ogromno tako hranjenih mačk pomre zaradi odpovedi ledvic v prvih 5 letih.
Jaz pri mačji hrani gledam, da ni nekih umetnih dodatkov (ojačevalcev, barvil, konzervansov..), pa da je delež mesa visok.
Če pogledaš recimo hrano Applaws (če priložim link, mi noče oddati sporočila), pojdi dol, klikni sestavine, vidiš, da ne vsebuje dodatkov, poleg tega ima 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, ostalo juha in riž:

Če pa pogledaš pod Whiskas, vidiš, da vsebuje 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, ostalo žita, sladkorji, bakrov sulfat (WTF dela modra galica v hrani za mačke???), razne soli, aditivi kot kalcijev jodat itd. Skratka shhitt od hrane.

Kot rečeno, raje ostanki iz mize kot ti Whiskasi itd.

https://www.zoohit.si/shop/macke/mokra_macja_hrana/applaws/adult_plocevinke/721637

[/quote]

Za živali je kakovostna hrana bistvenega pomena, ker se hranijo izključno z njo. Če pa večinoma je doma pripravljeno hrano, samo tu in tam mu daš en Whiskas, je pa seveda drugo. Ti najbrž ne ješ izključno salame, hrenovke, paštete… brez vsakršne druge hrane- zelenjave, sadja itd.? Ker če bi jedla samo te predelane mesnine, bi se lahko primerjala z mačjo zanič prehrano. Mačje zdravje je odvisno od prehrane, zato raje ne imet živali kot da jih hranite s svinjarijo. Kot bi ti ves čas jedla paštete in mesne doručke. Ne moreš tega primerjat, da pač ne kupuješ ekstra hrane zase, zato ne boš niti za živali. Bedarija brez primere.

Najbolj nagravžni so mi pa ljudje, ki futrajo in rihtajo mačke!

Faak! Mačka je za skoz okno fuknit! Boste vidli, kako hitro bo zdrav! Gravž nagravžen glistast!

Maček nikomur nič slabega noče in ne naredi. Take kot si ti bi bilo treba skoz okno fuknit, bi videli, kako hitro bi utihnili,:)))

Maček nikomur nič slabega noče in ne naredi. Take kot si ti bi bilo treba skoz okno fuknit, bi videli, kako hitro bi utihnili,:)))
[/quote]

Ne! Mačke bi bilo treba skoz okna fuknit! Mačkeljubce pa prebutat!

Mačke so divje živali in znajo živeti same! Ve budale gluporite jih pa še futrate! Gravž zaglistan!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close