?ma kdo sedežno iz “mikrofibre”?
Imam pistacija zeleno- beli svetlo rumena.
No ja, da bi bila ravno neuničljiva ti ne morem reči.
Fleki se poznajo, čiščenje malo pomaga, a da bi bial kot nova pa ni.
Si jo je pa vmes g. pes prisvojil za kakšne dva meseca in moram reči, da se ji ni poznalo. Smo jo pa pogrnili, pa pes ima svojih 60kg (na skrivaj je ponoči hodil gor).
Meni je bila zelo všeč in verjetno bi jo kupila spet.
LP
Imamo, svetlo modro. Madeže, polit sok, čaj takoj pobrišemo z mokro viledo, po potrebi namočeno v vodo, v kateri je malo detergenta za pomivanje. Nekajkrat letno jo “operemo” z Igeo, 1x tedensko pa posesamo z navadnim sesalnikom. Se kar obnese, naslednjič pa bi vseeno izbrali usnje – tako ima mama, le obriše z vlažno viledo, nekajkrat letno namaže s premazom za usnje.
Imamo temno modro in rumeno – nikoli več!! Pa nismo nevemkakšni packi, in ne jemo na kavču, samo otroci so gor kar precej, pa ko so bili mali so pili iz flaške, ne vem pojma nimam zakaj ampak – rumena ni več rumena ampak rumeno siva. Čisti se že lahko ja, ampak samo če pobrišeš takoj. Jaz rumene več ne sčistim ča če se tri dni po njej mečem. Imamo jo pa 6 let, vsaj tri leta je že takšna. Aja, je pa dladka microfibra, ne reliefna, tiste so baje malo bolj. Čeprav kolegica je imela reliefno modro in tudi pravi da nikoli več.
aja, sicer na sprašuješ za temno modro ampak tudi ta ni fajn. Je precej boljše ampak se pa takoj pozna prah, otroku teče iz nosa pa se malo uleže je takoj pošmrkana,…
No mi imamo pač zelo slabe izkušnje…žal….
mogoče še to – tista kolegica ima zdaj iz blaga, tako sivorjavo, lepo, pravi da je veliko boljše. Iam pa tak droben črtast žamet.
Mi imamo tri mesece staro svetlo modro sedežno iz mikrofibre. Tam, kjer mož sedi in potem ponavadi zaspi (vedno v istem položaju), se od mastnih las pozna kar precejšen flek. To sem opazila šele prejšnji teden in poskusila očistiti samo z vodo, pa ni nikakršnega učinka. Zelo me skrbi, ker je stara komaj tri mesece!, kaj šele bo.
Kako naj očistim te “mastne” madeže?
Imam bež sedežno….
Čistim, drgnem, špricam …. pa se točno vidi kjer jo očistim – kar pomeni da ni čista.
Kjer pošpricam s čistilom, se pozna: tam kjer je bila sedežna “namočena” s čistilom je čisto, potem je temnejši rob, kjer se je čistolo razlilo ….
Uf, kako sem huda na prodajalca, ki mi je prodajal “enostavno čiščenje” z vlažno krpo ….
Če tista trgovina ne bi propadla, bi ga povabila naj mi pokaže kako se to naredi!!!!!!
In kaj se je z našo sedežno dogajalo v zadnjih šestih letih???
– Po prvem letu so se začele poznati sivo temno modre sledi sedenja na sedežni v kavbojkah (se spomnite temno modrih kavbojk????)
– Po drugem letu so postale vidne sledi poskusov čiščenja z raznimi čistili (ker voda ali alkohol ni pomagal).
– V tretjem letu so nastale sledi “bivanja” v dnevni sobi in sledi otroka …
– V četrtem letu sem kupila bež pregrinjalo, ki ga lahko po potrebi znamem in operem. Slaba stran pregrinjala je stalno popravljanje.
Ampak pregrinjanje sedežne garniture ni rešitev. Le zakaj sem tako natančno izbirala barvo in material, ki paše k pohištvu dnevne sobe, če moram sedaj sedežno garnituro pokrivati.
Mar bi raje izbrala cenejši in manj všečen material, zraven pa pralno pregrinjalo, ki mi je všeč …..
V glavnem: ko bom velika bom imela usnjeno sedežno garnituro!!!!!! Ali pa kakšno, kjer mi blago ne bo všeč …. z lepim pregrinjalom!
S tem čistilom,katerega uporabljam jaz,se res fino očisti.Razpršim (torej mi nikamor drugam ne steče,kot samo na madež),vzamem suho cunjo in drgnem.Kadar se lotim čiščenja cele sedežne,si moram vzeti samo kake 2 uri časa in sedežna je kot nova.To čistilo se kupi v Hoferju-Alio (z razpršilko)500ml in na etiketi piše Fleckenentferner und Reinigungs-verstarker.Vsa navodila so pa napisana v slovenskem jeziku.
Ker sem kar se teh čistil jaz zelo pazljiva,jih najprej preizkusim na kakem delu ki ni viden,tako da če ne zaupaš poizkusi.
Prej sem to čistilo vedno kupovala v Avstriji ali pa mi ga je kdo prinesel,no sedaj ga imam pa korak od doma :))
Tudi pri nas jo imamo iz mikrofiber. Samo je v temnih barvah, rajva, siva, bež, tako, da se umazanija ne vidi. No, vsaj fleki ne. Sicer kar se tiče materiala b.p. Je bilo pa že vse sorte na njej od soka, čokolina, pudinga, tudi na čokolado sem se že usedla, samo se, ker je temna ne vidi.
Čimboljši nakup želim in lep večer.
Mi imamo temno modro in je po petih letih še povsem brez madežev (sedaj “doživlja” že drugega otroka 🙂 Še vse packe so šle stran z vodo, nisem uporabljala npbenega čistila. Je pa res, da je sedežna v kosih in so zgornje blazine vse na zadrgo, tako da jih lahko dam dol in operem v stroju. Meni je glede tega super. Edina slabost; po petih letih se je posvetlila na mestih, kjer jo doseže sonce + kjer sedimo, so se dlakice izrabile in je bolj gladka (ne vidi pa se to ravno iz aviona 🙂
Jah jaz bi jo tudi stlačla v pralni stroj če bi jo lahko….
Ne vem no mi imamo zelo kvalitetno mikrofibro, ampak obe sedežni – rumena sploh, temno modra malo manj, sta grozni. pa res nismo packi …tako da mi ni jasno. Seveda pa nisem vedno na njej sedela s krpo v levi roki….
Bom probala čistilo iz Hoferja, pa poročam…..samo ne vem kje v Lj. je Hofer…ja, še nikoli bila….
Naj dodam še jaz svoj piskrček. Mi imamo pa usnjeno belo sedežno (Natuzzi – full draga). Po enem letu je usnje čisto raztegnjeno tam, kjer sedimo in tudi polnilo se je malo potlačilo. Nisem preveč zadovoljna. Je pa res, da pa nima nobenih pack kljub majhnemu otroku. Res se da lepo očistiti.
LP Mijav
Glede kvaliteta, naša je Meblo, če se prav spomnim srednja kvaliteta.
Sem pa prepričana, da je največ odvisno od materiala- kvalitete.
Jaz bi vzela vzorce domov, pa jih malo polila al pa kaj, pa poskusila očistit, pa vidiš- saj če na enem svetlem to narediš ne bo hudega 🙂
Konec koncev če pa prodajalec jamči, da se vse očisti pa pri njem poskusi.
Mi imamo dve leti temno modro in se odlično obnese. Je pa res, kot je napisala ena zgoraj, vse je odvisno od kvalitete blaga. Mi smo jo dali delat in smo imeli na izbiro ogromno vzorcev MF. Razlika je v kvaliteti in ceni, dobra MF je en meter caa 6000 SIT, v eno kotno sedežno jo gre caa 30 m. Ne moreš dobiti za 150K sedežno s kvalitetno MF.
LP
meni se je tamau,polulal po tej tako r. mikro fibri jas sem nekaj nsvetov upošteval sicer pišem ,ki se je zgodilo 20 min nazaj upam da vlažna krpa pomaga ,kot je prodajalc reku!!!če ne hočem tisto ,ki se čisti tko k je on reku,gospa ima prav zakaj sem jas tudi sedežno kombiniral z regalom kaj mi pomaga če je skos pokrit!intanto bi rekli italiani dam lesane klopce pa jih prekrijrm!ma ženi sem še reku daj počakav aše en leto bo tamau starejši bo se bl zavedu česa sme al ne sme!no upam ,da bo lulanje šlo dol
Forum je zaprt za komentiranje.