Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ma je bila dobra- marela?

Ma je bila dobra- marela?

Mi je dala soseda čist frišno marelo, pa sem jo zdaj spekla pa popapcala. Joj jo morm še kej videt da se priporočim za še, saj bi šla sama jih iskat samo mi more glih v obraz skočit da jo bi vidla. Lep sončen in strpen dan vsem

Pa ravno marelo se vidi z vesolja… Upam, da jih mož ne zavoha prehitro, potem se spet prične paniranje…

Jaz jih imam celo skledo, lepih, velikih, včeraj nabranih, pa nobenega kandidata, da bi jih pojedel.

A jih kdo daje v skrinjo in kako ?

Pri nas jih spaniramo, razprostremo na pekac ali v plasticno posodo (da se med sabo ne dotikajo) in jih tako zmerznemo. Potem pa, ko so zmrznjene predevamo v manjse posode, da ne zasede toliko prostora.

Lp, been there

Kam pridemo na obisk? Lep sončen in strpen dan vsem

Marele so izredno dobre tudi posusene in so tako pripravljene za razne prikuhe…lahko in zelo dobra pa je popecena na olju in malo povagetana ali na zaru …poskusite ne bo vam zal…

Uf! :))

Pri nas doma damo nepojedene marele spanirane zmrznit, nato pa v vrečo iz katere si jih potem jemljemo ven pozimi.

Na pekače damo vrečke ali folijo za živila (sam so vrečke boljš, ker imajo dvojno folijo in se marele težje primejo), potem pa nalagamo marele eno zraven druge. Ko je plast napolnjena, damo na te marele zopet vrečko in spet plast marel… ko zamrznejo jih enostavno pobereš dol.

POl pa verjetno date kar zmrznjene v vroče olje, če ne se po mojem preveč razpacajo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close