Najdi forum

m. draga

Zanima me, če je že bil kdo na dopustu v M. Dragi na Hrvaškem.Kakšne so tam plaže? Kako velik kraj je to?

A to misliš Moščeniška Draga pri Opatiji?

Ja, Moščeniško Drago mislim.

Letos grem tut jst tja za 1 teden..vendar šele zadnji teden v avgustu…ko en bo preveč ljudi. Lani so bli tam naši družinski prijatelji. Pravijo da je plaža zelo čista, kjub temu da je velik ljudi…morje je tudi čisto. Je tudi dosti sprehajalnih poti…samo nočno življenje ni ne vem kaj…So slaščičarne,kavarne….Če te še kej zanima praši

Aja na plaži so drobni kamenčki…..Kraj pa ni glih kej preveč vellik….je pa lep=)

No, nočno življenje me ni ti ne zanima ne vem kaj ( dva otroka), zanima pa me, če imaš kakšen dober apartma? Nekaj sem našla na net-u, pa ne vem če je OK. Saj veš na sliki je vse lepo. Se mi splača peljat kolesa zraven? Hvala za odgovore

Za kolesa ne vem, je kr gužva tam…,dal bi se vozt po promenadi(ob plaži).Za apartmaje nič ne vem, ker ta apartma je od enih prjatlov,ampak so že vsi termini zasedeni. Je blo lani tam tut tamala od prajtlov ki je stara 9 let in ji je blo zelo všeč. Je kar veliko otrok, tako da si je hitro našla družbo. Bom še mau uprašal kasneje pa ti še kej sporočim,tut točno glede kolesov=)

L.P

Poznam en apartma, ki je sicer na rahlo “eksotični” lokaciji – v vasici Obrš, 5 km iz Moščeniške Drage po strmi asfaltni cesti. Vasica je na nadmorski višini 500 m, kar pomeni izreden razgled na cel Kvarner. Cena je bila lani 40 Eur/4-6 oseb.

Bea, koliko pa je ta apartma oddaljen od plaže. Pomemben podatek, če imaš majhne otroke in vlečeš zraven razne pripomočke in igrače.

Če leži na nadmorski višini 500 m, je logično, da je od obale oddaljen vsaj nekaj kilometrov. Pri 20% klancu bi to pomenilo vsaj 2,5 km.

Zadnja sprememba (18-05-04 11:09)

Hvala za pojasnilo, sem pa res kura!!

Nisi kura…jst tut nism na to pomislna…=)

Hvala za moralno podporo

Brez skrbi, ničesar nisem o kakršni koli perutnini govoril. Nimam navade, da bi ogroženim in neogroženim živalskim vrstam delal krivico s tem, da bi jih primerjal z ljudmi.
Samo na podlagi danih podatkov sem poskusil razložiti, kako naj bi zadeva zgledala v naravi.
No, tudi če bi bil ta apartma tik nad obalo, se ne bi nihče z vso plažno navlako dnevno podajal v 500 metrski spust do plaže. To bi bil že kar lep planinski spust in vzpon.
Pa tudi jaz sem prej spregledal, da že piše, da je 5 km daleč….

Zadnja sprememba (18-05-04 12:06)

Sej piše, da je apartma 5 km po strmi asfaltni cesti (se pravi da je naklon ceste nekje 10-15 %). Na plažo se seveda pelješ z avtomobilom. Oddaljenost od morja mogoče odtehta zajtrk s pogledom na Kvarner in pa kakšni čevapčiči na terasi zvečer.

Nina to se morš sama odločt a se ti bo dal 4x vozt z avtom na plaža oz. z plaže…..=)

Ne jaz bi vseeno en apartma, ki je čisto blizu morja ( zaradi otrok), je pa verjetno potem malo dražji. Če ima kdo kakšen naslov, naj mi ga pošlje. PROSIM!!

Ahoj, Nina!
Mogoče ti bo ta stran kej koristla.
http://www.tz-moscenicka-draga.hr

Sicer je pa draga kar primerna destinacija za otroke. Jest sem se celo otroštvo tam kopal. Plaža mi je ful ušeč. En nasvet: ne se kopat preveč na začetku, pri pristanišču. Tam ma voda lahko, kdaj pa kdaj, okus po nafti (čolni pač).
Najboljši konc (zame) je pod spomenikom, kjer so nametali skale v vodo (proti valovom). Idealno za otroke; stikajo me skalami, lahko skačejo v vodo. Ali pa še bolj naprej, plaža Sv. Ivan.

Kraj je sicer majhen, a simpatičen. Miren. Hiše so večinoma ob sami obali.
Z avtom si pa mimogrede tudi v Opatiji, za kakšen večerni sprehod nekje, kjer se malce več dogaja.

LP, Samo

Nasledn tedn grem verjetn v m.d. za čez vikend…ti bom lahko potem več povedala,če te seveda še vedno zanima.PaPa

Ja seveda me zanima. Prosim,da se malo razgledaš namesto mene in mi priporočaš kak apartma – povprašaj po cenah. Jaz še nisem nič pametnega našla. Uživaj še zame in mi sporoči čimprej. Čao

Glihkar pršla domov iz m. drage….če koga kej zanima….sm polna svežih informacij=)

L.P

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close