Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “lupinice” od rafaelo kroglic

“lupinice” od rafaelo kroglic

Zanima me, če se da kje kupit tiste “lupinice”, ki jih imajo npr. rafaelo kroglice, pa ferrero roche, pa še kakšne podobne sladkarije. Sem prepričana, da veste kaj mislim, čeprav ne znam dobro poimenovat. Mislite, da se da to kje kupit? Imam idejo, da bi sama delala kakšne kroglice, to lupinico bi pa potrebovala, ker bi bila krema bolj tekoča, ne bi mogla samostojno oblikovat kot npr. rumove kroglice.

ma, v vsaki malo večji trgovini jih imajo. Ponavadi kje blizu pecilnih praškov. Ali pa blizu seviet in papirnatih krožnikov.
Dobiš jih v različnih velikostih in barvah.
(miso+lim, da se reče minjončki)

bralka, mislim da je imela martina v misilih nekaj drugega – namreč tisto lupinico iz tankega hrustljavega testa (mogoče je celo vafelj??, kot za napolitanke), ki je pri raffaelu napolnjena skremo in mandljem….to sem tudi že sama iskala, pa nisem kje našla…..

LP

Ja, to je tisto, kar se tudi poje, ni papir!! Kot en tanek vafelj v obliki kroglice.

Aja, joj, sem narobe razumela. Oprosti!

Še nikoli videla v prodaji… Morale bi biti polkrogle, da jih nadevaš in sestaviš.

Imajo samo podlage, majčkene skodelice iz krhkega (ali listnatega) testa, v katere lahko nadevaš kaj sladkega ali slanega. Najmanjše so velike kakšne 3 cm, pakirane so v veliki vreči.

Takšne domače (ponarejene) kroglice sem delala tako, da posebej pripraviš gosto čokoladno maso (kot za bombice, vendar bolj gosto, masleno, čokoladno) in posebej marcipanovo maso. Potem lahko narediš majčkeno kroglico iz čokoladne mase in okrog oviješ marcipanovo ali obratno. Za sredico lahko vzameš tudi cel lešnik, okoli oviješ čokoladno in/ali marcipanovo maso. Če sem prav pri volji, vse skupaj še potopim v stopljeno čokolado (na zobotrebcu) in pustim na peki papirju, da se strdi.

A se mojim doma gode, ko jim pripravljam takšne bonbončke, ali ne? Morala sem poskusiti, kako to gre. Gre fino, samo vzame čas in packanje.

LP Mimi

Mimi!

Kje se pa dobijo te mini skodelice?? Bi tudi bilo za porabit – samo kje točno bi to kupila??

Jaz vem zanje v večjem Merkatorjevem centru (mislim, da nekje pri polpripravljenih sladkih zadevah, kot je krema za princeske v škatli, pudingi, mlečni riž v vrečki ipd.). Gotovo jih imajo v večjem centru tudi kakšne druge trgovske verige.
LP Mimi

Take lupinice se da tudi narediti, ampak je pa precej zamudno. Narediš tako, da prepražiš piškotne drobtinice na kar nekaj masla in dodaš sladkor, še toplo (ne pa hudo vroče) razporediš v plastična jajčka (od kinder igračk) potem s prsti oblikuješ, da je stvar tanka in pride kot polkrogla. Pa počakaš, da se shladi in malo osuši, vzameš dve jih napolniš s kremo… Samo je to dela, da te mine preden kaj narediš, sama sem delala samo enkrat!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close